2010-02-28

Ögårdsskolans föräldrar välkomnar diktatorn Khadaffi



Den muslimska friskolan Ögårdsskolan vid den stora moskén har haft föräldrarådsmöte. Skolan tillhör det libysktägda Islamic Center i Malmö. Av den på Internet utlagda sammanfattningen ser det ut som om ingen förälder haft någon fundering eller fråga vad det innebär att skolan och moskén fallit i händerna på Libyens diktator och terrorist Muammar Khadaffi. Det kan bara betyda att föräldrarna på skolan inte alls ser någon fara i islamism:



"Föräldrarådet 27/1-10

Här kommer en kort sammanställning över vad som kom upp under föräldrarådet onsdagen den 27/1-10. Om ni har undringar kring vad som diskuterades så är ni välkomna att kontakta skolan.

Vi inledde mötet med att beskriva syftet med föräldrarådet och att detta är ett forum där lärarna och föräldrarna samverkar. Vidare diskuterade vi att skolan framåt våren ska ha öppet hus där föräldrarådet ska fundera till nästa möte vad man kan göra denna dag samt vilka som kan vara med och arrangera. Fler föräldrar får gärna vara med och hjälpa till denna dag och komma med förslag på vad som kan arrangeras. Har ni förslag så kontakta gärna skolan eller skriv en lapp till ditt barns lärare.

Vi berättade om att skolan har ett matråd och att det just nu sker en tävling i matsalen. Tävling är vilken klass som är tystast. Skolan har köpt in ett stoppljus som visar ljudvolymen i ett rum. Vi berättade även att en hälsovecka ska planeras in.

Mobbningsplanen och handlingsplanen för kränkandehandlig visades och en diskussion kring skolans rastvakter och hur det fungerar kom upp.

Vi berättade att utvärderingarna av Bra Val- böckerna har visat att majoriteten är väldigt positiva till boken."


Källa, Ögårdsskolans hemsida januari 2010:


2010-02-27

Hatbrott mot Islamic Center varje år



"- Folk har blivit så vana vid det här att de inte anmäler, säger Helena Benaouda, som själv telefontrakasseras dagligen. Hon har telefonen på ljudlös för att hon alltid blir uppringd från personer från dolt nummer på nätterna.


Muslimska kvinnor får regelbundet utstå olika sorters påhopp, enligt Helena Benaouda, till exempel att människor rycker dem i slöjan när de går ut.


Det är också vanligt att moskéer råkar ut för till exempel skadegörelse och klotter.


- Folk klottrar, krossar fönster. . . Jag känner inte till någon nybyggd moské som inte har blivit attackerad. Vid Malmö moské händer det flera gånger per år. Malmö har stora problem med hatbrott, även mot muslimer, säger Helena Benaouda."


Källa, TV4 Nyheterna lördag 27 februari 2010:


Riksdagspartiet ger Rinkeby ny moské



”Klartecken för ny moské i invandrartäta Rinkeby

Publicerat i dag. 00:50

Uppgörelse över blockgränsen:


Viktigt med bred överenskommelse om den nya moskén för att motverka fördomar. Sedan flera år har muslimer i Rinkeby efterfrågat mark för att kunna bygga en moské. Vi har bejakat detta och nu har vi kommit överens och funnit en lämplig plats för moskén. Vår förhoppning är att det blir en positiv ekonomisk effekt för Rinkeby och att moskén samtidigt kan öka tryggheten i området. Fördomar och diskriminering grundläggs vanligen i okunskap om det som är främmande för oss. Därför har det varit viktigt för oss att hitta en bred överenskommelse, skriver företrädare för M, S, FP, MP, KD och C."


"Den moské som på 1990-talet byggdes på Södermalm har visat hur väl en verksamhet av detta slag kan fungera i redan befintlig stadsmiljö. Många upplever området vid Medborgarplatsen som tryggare i och med moskéns tillkomst."


"Det är både naturligt och viktigt med en moské i området. Inte minst är det efterfrågat – idag huserar flera moskéer i källarlokaler i och runt Rinkeby centrum."


"Joakim Larsson (M) ytterstadsborgarråd

Carin Jämtin (S) oppositionsborgarråd

Lotta Edholm (FP) skolborgarråd

Yvonne Ruwaida (MP) oppositionsborgarråd

Ewa Samuelsson (KD) äldreborgarråd

Per Ankersjö (C) gruppledare"


Källa, Dagens Nyheter lördag 27 februari 2010:




Fler media om nyheten lördag 27 februari 2010:
I

2010-02-26

Polisen utreder Sharaf hjältar för grovt bedrägeri



"Sharaf hjältar ska granskas mer


Göteborgs Stad slår nu vakt om Sharaf Hjältar, trots att organisationen kvitterar ut mångmiljonbidrag från Europeiska Socialfonden genom att felaktigt uppge kommunen och andra myndigheter som medfinansiärer.


"Kommunen ger visserligen miljonbidrag till Sharaf Hjältar, men till ett helt annat arbete mot hedersvåld i skolorna.

Dålig kommunikation, säger Dario Espiga, men tillägger att polisen har inlett en utredning om grovt bedrägeri.

Även kommunen tänker granska Sharaf Hjältar. Den andra halvan av årets miljonbidrag betalas bara ut om kommunen är nöjd med arbetet i skolan efter en redovisning i april."


Källa, Sveriges Radio P4 Göteborg fredag 26 februari 2010:



Lyssna till radiointervjun med socialdemokraten Dario Espiga som försvarar bedragarna:



Muslim hotade svensk med pilbåge



"Det var den 15 augusti 2008 som de två männen trängde sig in i moskén som ligger på Tingvalla i Strömsund. Det var bara några dagar efter den uppmärksammade moskébranden. Det hade tidigare på kvällen inträffat ett gängbråk mellan uzbeker och svenskar. Det förekom uppgifter om att en av strömsundsungdomarna blivit hotad med pilbåge. Det gjorde att de två männen tog sig in i moskén. På en film som en av moskébesökarna filmade syns hur rutan till entrédörren slås sönder med ett järnrör."


Källa, Östersundsposten torsdag 25 februari 2010:



"Två män åtalas misstänkta för olaga intrång efter att de sommaren 2008 trängde sig in i moskélokalen i Strömsund. Syftet med intrånget var enligt åklagaren att starta bråk eller att hämnas en tidigare händelse."

Källa, Länstidningen i Östersund torsdag 25 februari 2010:


Moderaterna mutade somalier med nybyggd moské



"När moderatfusket uppdagades efter att deras medlemsantal mångdubblades var det många som undrade hur tidigare sossetäta Rinkeby blev moderatrikare än självaste Bromma.


Det var dock inte medelklasssmoderater från Hammarby sjöstad som sprang runt och raggade röster. Det var en politisk eldsjäl som utnyttjades för att värva sina landsmän som lider av ett kroniskt utan­förskap. De som har närmare till kriget och fattigdomen. Inlindade i arbetslös­hetens och trångboddhetens dimmor. En klassisk grogrund för religiös fundamentalism som blickar bakåt och inåt och invaggar sina anhängare i tron att Gud kan rädda dem.


Men vad lockade moderaterna med? "De lovade oss en somalisk moské för skattepengar" avslöjar en svensksomaliska. "Men det finns ju redan fem källarmoskéer", kontrar jag. "En egen byggnad" förklarar kvinnan som själv är troende men vänder sig emot att politikerna ger vallöften till hårdföra islamister."


Källa, Metro torsdag 25 februari 2010:


2010-02-24

Från Ögårdsskolan till Linnéskolan



I dagens Sydsvenskan återfinns en elev från den muslimska friskolan Ögårdsskolan. Enligt Stay Friends har han tidigare gått i skolan vid moskén Islamic Center för några år sedan:




"Limhamn. Tre elever på Linnéskolan har byggt om skolans gamla, äckliga toaletter."

"Skolan har lyckats finansiera hela projektet med pengar från bland annat miljönämnden, Teknikföretagen och tävlingen Future City.

För tre år sedan började högstadieelever från Kroksbäck gå på Linnéskolan tillsammans med skolans gamla elever från Limhamn. Limhamnsföräldrarna protesterade högljutt, och även eleverna tittade misstänksamt på varandra i början. Kafé Muggen har varit en möjlighet för elever från Limhamn och Kroksbäck att jobba tillsammans och bygga en mötesplats för alla elever på skolan."


Källa, gratistidningen Sydsvenskan sidorna C1 och C6 onsdag 24 februari 2010:


Muslimsk förskola oroar politiker i Borås



Fyra kvinnor vill starta en muslimsk förskola på invandrartäta Norrby i Borås. Det skulle därmed bli den första i sitt slag i staden. Kvinnorna vill, enligt ansökan, starta en förskola med muslimsk profl eftersom de anser att det både behövs fler barnomsorgsplatser och ytterligare krafter som kan verka för ett integrerat bostadsområde.


Hur man kan anse att en muslimsk förskola skulle kunna bidra positivt till ökad integration framkommer dock ej. Snarare är det väl ett steg i riktning mot ökad segregation en sådan skulle medföra. Hela resonemanget förs i en anda av bakvändhet. Ökad integration skall alltså uppnås med en religiöst präglad verksamhet. De skriver i sin ansökan att de vill ”motverka rotlöshet och etnisk isolering och istället stärka barnens identitet och självkänsla som muslimer”.


”Det är svårt för barnen när de möter en kultur hemma och en annan i samhället, säger Roheen Ashiq Hussein."


Om så är fallet blir det definitivt inte lättare att ”möta samhället” om man går på muslimskt dagis och sedan kanske muslimsk friskola. Politikerna i i kommundelsnämnden är inte helt överens i ärendet. En kommunist, hör och häpna, vice ordförande Lennart Andreasson, är skeptisk och påpekar också det uppenbara i att en muslimsk förskola inte på något sätt bidrar till ökad integration:


"En muslimsk förskola motverkar ju det vi jobbar med, säger Andreasson. Vi vill att barnen ska träffas oavsett etnisk och religiös bakgrund. Hur skulle en muslimsk förskola öka integrationen?"


Den centerpartistiske syltryggen och ordföranden i nämnden, Mats Brandt, är mer positiv:


"Detta ligger väl helt i linje med vår öppenhet i Sverige. Att växa med mångfald är kommundelens valspråk. Jag tycker detta är en positiv idé och hoppas att de kan förvalta den på ett bra sätt. Han menar att lika berättigat som det är med kristna förskolor och skolor är det med en muslimsk. Men ur integrationssynpunkt kan det vara svårare, anser han."


Om det är dåligt ur integrationssynpunkt, varför är det då bra? Om det är något Sverige INTE behöver är det etniskt segregerade invandrarenklaver, en muslimsk förskola är ytterligare ett sätt att underlätta för sådana att leva vidare i en parallelltillvaro.




Post hämtad från bloggen Politiskt Inkorrekt onsdag 24 februari 2010:


Källa för artikeln är Borås Tidningar sidan 3 onsdag 24 februari 2010:


Islamic Center JO-anmäler Förvaltningsrätten



"Islamic Center i Malmö JO-anmäler den tidigare länsrätten, numera Förvaltningsrätten i Malmö. Anledningen är den dom som rätten fällde i början av december, enligt vilken Islamic Center måste betala nästan 900 000 kronor i skatt."


Läs mer hos Sveriges Radio Malmö onsdag 24 februari 2010:


Lokala Nyheter onsdag 24 februari 2010:

Flyktingbarn i Malmö får helt egen skola



På dyraste läge mitt i centrum ska nu anstormningen av asylfuskande skägg utbildas för hårt ansträngda skattebetalares pengar:



"De ensamkommande flyktingbarnen i Malmö får en egen skola. I takt med att allt fler anländer till Malmö har behovet av att kunna erbjuda utbildning ökat.

MALMÖ. Nu ges plats för ett femtiotal elever mitt i centrum."

Just nu sitter rektorn för Kirsebergs grundskoleområde, Arne Lundström, med anställningsintervjuer, det är i Kirseberg de flesta flyktingbarnen bor.

– Vi ska anställa ungefär fem personer till den här skolan, varav en blir biträdande rektor, säger han."

"Den nya skolan kommer att ligga på Västra Kanalgatan, där stadsdelen Centrum haft verksamhet tidigare."

"Anders Welin-Persson som fått tjänsten som biträdande rektor på skolan säger att man kommer att fokusera på att förbereda eleverna så att de kan börja i ”vanlig” skolklass."


Källa, Sydsvenskan onsdag 24 februari 2010:


2010-02-23

Vänsterdemonstration mot Stadex



Vänsterfolk ska nu demonstrera mot den helt lagliga fabriken Stadex som erbjuder riktiga arbetstillfällen på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. I stället vill de ha tillbaka de många föreningar som under decennier sålde svartsprit, narkotika och prostituerade där hyran och verksamheten finansierades av skattepengar via ABF med bidragsfuskande svartarbetare. Denna kriminella svartverksamhet fortsätter idag oförblommat i Föreningarnas hus på Ystadvägen i Malmö. Varför demonstrerar vänsterfolket inte mot svartspriten hos invandrarföreningarna i Föreningarnas hus?
I
I
I
Läs om bakgrunden här:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2010/02/socialdemokraternas-svartklubbsgata.html



Kulturhuset Kontrapunkt har endast tillfälligt bygglov för replokaler i delar av sin lokal. Tillståndet gäller plan 2 och inte plan 1. Tillståndet för plan 2 går ut 2011. För plan 1 finns inget tillstånd att förändra verksamheten för annat än industriverksamhet. Det beror på att Stadex har sin fabrik i närheten:

http://kontrapunktmalmo.wordpress.com/2010/01/13/kontrapunkt-anmalt/



"Demonstration för en giftfri stadsmiljö!

Skriven den 16 02 2010


Lördag 13 mars

Samling på Möllevångstorget och Rosengård Centrum (utanför Tegelhuset) kl 13.00

Två demonstrationer går från varsin stadsdel och möts i en stor flyttfest utanför Stadex med tal, teater, mat och musik!

BORT MED GIFTET – FLYTTA STADEX!

Sedan november har tusentals grannar och malmöbor skrivit under uppropet om att få giftfabriken Stadex att sluta använda propylenoxid eller flytta till bättre lämpad plats. Men medan vi får leva i oro varje dag pekar företaget, politiker och myndigheter fram och tillbaka på varandra.

Nu kräver vi att något händer!

Den 13 mars demonstrerar vi tillsammans för en giftfri stad.

- Vi har rätt till en trygg boendemiljö!- Våra barn ska kunna gå i skolan utan risk för att fabriken som ligger granne ska explodera!

- Vi har rätt att ha våra föreningar, kaféer och andra verksamheter i vårt närområde!

Om fabriken inte kan använda ofarliga ämnen i sin produktion så är det fabriken som måste flytta – inte vi!

Workshops

Temat på demonstrationen är FLYTT.

Vi ordnar workshops på flytt-tema inför demonstrationen – hör av dig om du vill vara med!Det behövs också hjälp av alla de slag, både inför & under demonstrationen:

demofunktionärer, soppköks-lagare, affischerare, flygbladsutdelare, talare, performance-akter, musiker mm!Hör av dig till info@giftfristad.nu

« Södra Innerstaden vill flytta fabriken"


Källa, Nätverket för en giftfri stadsmiljö 16 februari 2010:
http://giftfristad.nu/?p=880


Kontrapunkt i Malmö 21 februari 2010:
http://kontrapunktmalmo.wordpress.com/2010/02/21/demonstration-for-en-giftfri-stadsmiljo-13-mars/



"Södra Innerstaden vill flytta fabriken

Skriven den 21 01 2010


Igår beslutade Södra Innerstadens stadsdelsfullmäktige att tillskriva kommunstyrelsen angående Stadex. Man vill att “Länsstyrelsen aktualiserar en omprövning av tillstånden för AB Stadex” och att “Stadsbyggnadsnämnden aktualiserar en prövning enligt 13 – 15 §§ lagen om brandfarliga och explosiva varor”. De anser även att “problematiken bör uppmärksammas i kommande arbete med översiktsplanen“."


Källa, Nätverket fö en giftfri stadsmiljö 21 januari 2010:
http://giftfristad.nu/?p=858



Bildarkiv på hur vänsterfolket hetsar mot den helt lagliga arbetsplatsen Stadex:
http://giftfristad.nu/?page_id=792

2010-02-22

Rosengårds lärare får vad de förtjänar



"I detta ingår också de riktigt hårt belastade grupper med specialproblematik, som var aktuella häromdagen när Lärarnas riksförbund krävde mer resurser till skolorna i Rosengård i Malmö där elever mår extremt psykiskt dåligt.

En pojke hade då börjat slåss och fått föras till institution. Bakgrunden är talande: familjen är krigsflyktig från Irak, pappan har krigstrauman, syskon har dött och svenska språket sviktar. Alltför tung problematik för att lägga på skolan allena. Här behövs specialkompetens för dubbla kulturer och insatser för hela familjen. Nu. Att vänta är dyrt, eftersom den här pojken självklart får men också i vuxenlivet. Det behöver man ingen vetenskaplig undersökning för att förstå."


Källa, Bohusläningen måndag 22 februari 2010:



Bloggen Muslimska Friskolan vill vända på resonemanget. Lärarna på Rosengårds högstadieskolor får exakt det de röstat på i riksdagsvalen. När de lagt sina röster på något av de sju riksdagspartierna har de röstat för massinvandring, både i valet 2006 och valen dessförinnan. Det har resulterat i att riksdag och regering fått fortsatt förtroende att importera krigsskadade och illegalt insmugglade muslimer. Det har även resulterat i fortsatt ökning av utanförskapet i Rosengård.


Lärarna har röstat på riksdagspartiernas medvetna import av instabila personer från muslimska länder. När deras barn beter sig våldsamt så blir lärarna och media förvånade!!! Varför det? Lärarna och media har ju fått exakt det de röstat på - en fortsatt kriminalitet och våldsvåg som bara ökar. Det är lika gott åt lärarna på Rosengård. De har ingen att skylla på mer än sig själva.


Ny centerordförande vill ha Marocko i EU


Den nya ordföranden som tar över centerpartiet i Malmö, vill se det muslimska landet Marocko i Afrika som EU-medlem:



"Erika Hedblom, 33 år, som väljs till ny ordförande för Centern i Malmö på lördag.

Hur ska ni ta er in i fullmäktige?

– Genom att visa var vi står i miljö-, mångfalds och Öresundsfrågor."


Källa, gratistidningen Sydsvenskan sidan C3 måndag 22 februari 2010:



"Klart Turkiet skall med i EU. Alla som vill och uppfyller de krav som vi i EU ställer skall få vara med. Jag ser fram emot att välkomna ex Marocco i framtiden. Det blir toppen när fler länder har möjlighet att nyttja fri rörlighet för varor, tjänster, kapital och människor.

#1 Erika Hedblom, 2009-06-01, 14:08"


Klickar man på Erika Hedblom som skrev kommentaren i Newsmill kommer man direkt till hennes centerblogg i Malmö:


Artikeln som Erika Hedblom kommenterade i Newsmill:


Permalänk:
I
I
I
På sin blogg går Erika Hedblom till attack mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och kommenterar svenskheten:
I
I
"Vidare skriver Jimpa om sin och ”verklighetens” folks rädsla om att den muslimska minoriteten skall växa sig så stor att Sverige får ett förändrat samhällsklimat.
Jag är en person mitt i verkligheten. Jag kan diskutera allt över det köksbord som nu Jimpa försöker sno ifrån mig. Jag ser mycket hellre ett förändrat varmare öppnare samhällsklimat än det permafrost samhälle med infrusen påhittad svenskhet som Jimpa förespråkar."
I
I
Källa:
I
I
Erika Hedblom bor vid den röda muslimtäta stadsdelen Möllevången i Malmö.

Mats Odell tar avstånd från Reepalus antisemitism



"Kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell (KD) besökte i går judiska församlingen i Malmö för att diskutera problematiken kring judarnas utsatta situation."

"Kommunalråd Ilmar Reepalus (S) uttalande om att judiska församlingen i Malmö bör ta avstånd från Israels agerande i Mellanöstern är olyckligt, tycker Mats Odell, utan att veta vad som egentligen har sagts.

– Jag menar att det är en fullständigt orimlig tanke att judar i Malmö ska ta ansvar för det staten Israel gör liksom att iranier i Sverige inte ska ta ansvar för vad som händer i Iran."


Källa, Norra Skåne och Skånska Dagbladet måndag 22 februari 2010:





Den 25 februari möter judiska församlingens representanter Fredrik Sieradzki och Fred Kahn kommunalrådet Ilmar Reepalu (S)."

Källa, Skånska Dagbladet måndag 22 februari 2010:



"Redan i dag har företrädare för judiska församlingen också ett möte med kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell (KD) som är på tillfälligt besök i Malmö."

Källa, Helsingborgs Dagblad måndag 22 februari 2010:


Läs även ledaren om antisemitismen och Ilmar Reepalu i Barometern onsdag 24 februari 2010:

Becirov i Sunday Telegraph om antisemitism



"Jews leave Swedish city after sharp rise in anti-Semitic hate crimes

Sweden's reputation as a tolerant, liberal nation is being threatened by a steep rise in anti-Semitic hate crimes in the city of Malmo."


"Malmo's Jews, however, do not just point the finger at bigoted Muslims and their fellow racists in the country's Neo-Nazi fringe. They also accuse Ilmar Reepalu, the Left-wing mayor who has been in power for 15 years, of failing to protect them.

Mr Reepalu, who is blamed for lax policing, is at the centre of a growing controversy for saying that what the Jews perceive as naked anti-Semitism is in fact just a sad, but understandable consequence of Israeli policy in the Middle East."

"Mrs Popinski, an 86-year-old widow, said she has even encountered hostility when invited to talk about the Holocaust in schools.

"Muslim schoolchildren often ignore me now when I talk about my experiences in the camps," she said. "It is because of what their parents tell them about Jews.
The hatreds of the Middle East have come to Malmo. Schools in Muslim areas of the city simply won't invite Holocaust survivors to speak any more.""

"Muslims are now estimated to make up about a fifth of Malmo's population of nearly 300,000.

"This new hatred from a group 40,000-strong is focused on a small group of Jews," Mrs Popinski said, speaking in a sitting room filled with paintings and Persian carpets.

"Some Swedish politicians are letting them do it, including the mayor. Of course the Muslims have more votes than the Jews.""

"Malmo's Jews are not the only ones to suffer hate crimes.

At the city's Islamic Centre, the director Bejzat Becirov pointed out a bullet hole in the window behind the main reception desk.

Mr Becirov, who arrived in 1962 from the former Yugoslavia, said that windows were regularly smashed, pig's heads had been left outside the mosque, and outbuildings burnt down - probably the acts of Neo-Nazis who have also baited Jews in the past.

He said that the harassment of Jews by some young Muslims was "embarrassing" to his community. Many of them are unemployed and confined to life on bleak estates where the Scandinavian dream of prosperity and equality seemed far away."


Källa, The Sunday Telegraph söndag 21 februari 2010:


2010-02-21

Avslöjande om Islamic Center värt guldspade



Tre journalister från Sydsvenskan nominerade sig själva till 2006 års guldspade. Den delas ut av Föreningen Grävande Journalister. Avslöjandet om Islamic Center var ett av skälen. Men Sydsvenskan fegade ur och ville inte publicera artiklarna mitt under Muhammedkrisen. Därför snodde Aftonbladet Sydsvenskans löp om hur al-Haramain försökte köpa Islamic Center i Malmö:



Publicerad: 2006-02-06

Terrorshejk vill ta över svensk moské"

Källa:


Resumé berättar om hur Sydsvenskan vek sig inför Muhammedkrisen:
I
"Reportrarna Olle Lönnaeus, Niklas Orrenius och Erik Magnusson har arbetat med serien om politisk islam under en längre tid. På grund av uppmärksamheten kring Muhammed-teckningarna beslöt redaktionen att inte publicera första avsnittet i söndagens tidning - utan skjuta upp publiceringen till ett senare tillfälle."
I
Källa, Resumé 6 februari 2006:



Tack vare bloggen Muslimska Friskolan tvangs Sydsvenskan lägga ut artikeln om Islamic Center, efter att bloggen Muslimska Friskolan tipsat Aftonbladet om att Sydsvenskan så länge Muhammedkrisen pågick inte ville lägga ut artikelserien om islamismen i Malmö och Islamic Center. En på Sydsvenskans redaktion bad bloggen Muslimska Friskolan natten mellan 4:e och 5:e februari 2006 att inte berätta att artikelserien skulle vänta tills efter Muhammedkrisen. Bloggen höll inte med och tipsade Aftonbladet tidigt söndag morgon 5 februari 2006. Först efter Aftonbladet publicerade sedan Sydsvenskan motvilligt första artikeln. Sydsvenskan berättade för bloggen Muslimska Friskolan hur de på väg till jobbet måndag 6 februari 2006 sett Aftonbladets löpsedel som var Sydsvenskans story:




Ändå kan man på Internet finna att Sydsvenskans journalister tyckte sig förtjäna en guldspade, när tidningen i själva verket fegade ur inför Muhammedkrisen. Dessutom ljuger journalisterna om hur de trots Muhammedkrisen publicerade, när det i själva verket var så att tidningen beslöt sig för att inte publicera. Journalisterna på Sydsvenskan blev utan den guldspade de nominerat sig själva till:



"Guldspaden 2006

Härmed nomineras Olle Lönnaeus, Erik Magnusson och Niklas Orrenius till
Guldspaden 2006 -- dagstidningar med upplaga över 100 000 -- för artikelserien
Haram -- förbjudet i islams namn.”

"Idén: Uppstod tidigt på hösten. En debatt hade börjat pyra där demokratiska
muslimer kritiserade fundamentalister för att inte respektera västerländsk demokrati
och jämställdhet. Dessutom var flera fall aktuella där unga muslimer från Sverige
pekats ut eller dömts som terrorister."

"Dessutom blossade Muhammedstriden upp strax före vår planerade publicering. Vi övervägde att vänta med serien, men bestämde oss i stället för att köra som tänkt, eftersom ämnet fått extra stor aktualitet."

"Unga muslimer som växt upp i Sverige hyllar talibanernas Afghanistan, försöker värva andra unga för jihad och tvinga unga flickor att bära slöja i skolan."

"Del 1: Den saudiske shejken Akil al-Akil och den terroriststämplade stiftelsen al-
Haramain
försökte ta makten över Islamic Center i Malmö.

Del 2: Radikala predikanter får många muslimer att vända ryggen åt Islamic Center i
Malmö -- och åt en mer demokratisk samhällsssyn."


"Malmö den 10 januari 2007

Olle Lönnaeus, Erik Magnusson och Niklas Orrenius"



Källa, nomineringsbrevet till Föreningen Grävande Journalister 2007:


Islamundervisning i Köpenhamn


Imamen Ahmed Abu Laban på bilden ovan reste runt i Mellanöstern och hetsade mot de danska karikatyrteckningarna av profeten Muhammed. Idag kan man läsa i Berlingske hur små barn undervisas i hans terroristmoské:



"Flere end 600 mænd, og et par hundrede kvinder i et separat lokale, lytter hver fredag til bønnen i Islamisk Trossamfund. Om lørdagen går børnene i skole og lærer om Koranen, og om søndagen er der islam-undervisning for nye muslimer."

"I øjeblikket er der en eksplosiv vækst i muslimske foreninger og moskeer, der godkendes som trossamfund. Og trenden er at bøn og prædiken skal foregå på dansk. Berlingske har samlet et overblik over hovedstadens moske-miljø og kigget forbi ved fredagsbøn og islamundervisning."

"Berlingske har optalt 32 moskeer i Københavns-området."

"I offentligheden har der været megen fokus på nogle små moskeer, som tilsyneladende tiltrækker en mindre gruppe af radikaliserede muslimer med arabisk eller somalisk baggrund i Danmark."

"Det er almindeligt, at moskeerne ud over at være rammen om de daglige bønner, også er et kulturelt samlingssted med foredrag, sociale aktiviteter og undervisning i f.eks. koran-læsning, arabisk og islams grundprincipper."


Källa, Berlingske Tidende söndag 21 februari 2010:



"Islamisk Trossamfund har en af landets største moskeer, men også koranskole og islamundervisning af nye konvertitter."

"Adskillige hundreder kvinder og mænd, børn og unge samles hver uge til bøn i moskeerne, til sludregrupper og diskussioner i biblioteket, til syundervisning i håndarbejdslokalet på kvindeetagen og til timer i arabisk og islamlære i undervisningslokalerne på tredje sal."

"Og flere gange om ugen kommer skoleklasser forbi til orientering og debat om islam – og måske deltage i ugens højdepunkt, fredagsbønnen."

"Sewar på ti år og hendes mor er som regel med til fredagsbønnen. Og næste formiddag går Sewar i lørdagsskolen for at lære arabisk, at læse i Koranen og lære om Islam. De kalder det lørdagsskole her og ikke koranskole. Ordet har fået sådan en negativ klang i Danmark, siger Bettina Meisner. Næsten i slægt med terrorisme."


Källa, Berlingske Tidende söndag 21 februari 2010:



Bilder:




Hitta moskéerna i Köpenhamn på en interaktiv karta:


Så får muslimska skolbarn särbehandling



"Muslimsk forælder er ganske tilfreds med Lindeskovskolen i Nykøbing, men hun fritager sine børn for kristendomsundervisning."

"Således får skolens muslimske elever fri på deres islamiske højtider, eid,"

"Saossans datter Aya deltager for eksempel i svømmeundervisningen med lange bukser og en badehætte på for at skjule sit hår. Ligeledes fritager Saossan sine børn for kristendomsundervisning, fordi faget ifølge hende strider med deres islamiske tro."

"Saossan sender sine børn med på lejrskole, men hun tøver. Hun er bange for, at drenge og piger sover i samme rum, og det kan hun ikke acceptere, fordi piger og drenge ifølge hende altid må være adskilt.

- Fordi sådan foreskriver vores religion, siger hun kort og kontant."


Källa, Folketidende lördag 20 februari 2010:



"En rundspørge, som Politiken har foretaget blandt godt 592 af landets 1500 skolelærere viser, at religiøs hensyntagen er vidt udbredt. En ud af tre skoler giver de muslimske elever ekstra fridage i forbindelse med islamiske højtider. Hver fjerde skole har indrettet særlige baderum."

"Specielt er svømmeundervisningen flere steder i Danmark blevet mødt med krav fra muslimske forældre om, at piger og drengene skulle svømme hver for sig, eller at der skulle være et badeforhæng i omklædningsrummet."


Källa, Folketidende lördag 20 februari 2010:



Bild på den muslimska mamman Saossan som kräver särbehandling för sina skolbarn i den kommunala Lindeskovskolen i Danmark:

2010-02-20

Sportlov på Ögårdsskolan



Nu är det sportlov i en vecka på den muslimska friskolan Ögårdsskolan. Den ligger vid den stora moskén i Malmö och drivs av Islamic Center.

Nedan en bild från tävlingen om bästa isskulptur på Ögårdsskolan framför moskéns innergård.

Lägg märke till de olika graderna av slöja som skolflickorna på mellanstadiet bär:


"Sportlov från måndag 22 feb. fredag 26 feb."


Källa, hemsidan för Ögårdsskolan februari 2010:



Bilder på den otrygga skolmiljön vid moskén i Malmö där skott avfyras i mordförsök:



Polis som läst islamologi vittnade om självbränning




"Fredagens förhandling mot den 51-åring som misstänks ha tänt eld på sin exfru har avslutats. Under rätttegången hördes en expert på hederskultur och en kurdisk man med kunskaper om självbränning."

"Kriminalinspektör Kickis Åhré Älgamo är en av Sveriges mest erfarna utredare av hedersrelaterad brottslighet."
I
Bild på Kickis Åhré Älgamo:



"11.56

Advokat Johan Mellgren frågar ut Älgamo.

Mellgren: Jag har förstått att man behandlar pojkar och flickor olika i den här kulturen?

- Man ska fostra dem så att de vet de oskrivna lagarna, att kvinnor är oskulder fram till bröllopsnatten, säger Älgamo.

Mellgren: Hur reagerar pappan på om dottern har en svensk pojkvän?

- Först blir han upprörd, och sedan försöker han prata dottern till rätta, säger Älgamo.

Mellgren: Vet du något om den här mannen förutom att han har mustasch?

- Jag vet att han är från Erbil, säger Älgamo.

Mellgren: Vet du om han tillämpar hederskultur?

- Nej, säger Älgamo.

Mellgren: Vet du om någon har blivit dömd för att ha bränt någon i Sverige?

- Det ska jag låta vara osagt. Men det finns exempel på brännskador, säger Älgamo.

Mellgren: Menar du att det inte finns kvinnor i Kurdistan som tänder eld på sig själva utan tvång?

- Det är inte mitt specialområde. Jag kan inte svara på varför kvinnor tänder eld på sig själva, det är en omöjlighet, säger Älgamo.

Mellgren: Vem är det som tvingar kvinnor att tända eld på sig själva?

- Det är ett framtvingat beteende av kulturen och familjen, säger Älgamo.

Mellgren: Hur mycket islamologi har du läst?

- 30 poäng, säger Älgamo.

Förhöret avslutas.


11.31

Älgamo berättar om olika sätt att skada kvinnorna. Hur många kulor som används när en man skjuter ihjäl en kvinna, kan symbolisera hur mycket mannen är beredd att investera i sin heder. För kulor kostar pengar. Bränning kan vara ett sätt att skända kvinnan, enligt Älgamo.

Hon berättar vidare att mannen som mördade Pela fick samtal med gratulationer från hemlandet, efter dådet.

- Men jag vill poängtera att det finns många kurder som tar avstånd från det här och kämpar emot det, säger Älgamo.

Massi Fritz: Kan man betrakta mannen som inte klarar av att försörja sin familj som lite värdelös?

- Det är något som anses som försvårande för en mans status. Man är mindre värd om man inte har förmågan att försörja sin familj, säger Älgamo.

Massi Fritz: Om mannen tidigare skilt sig, kan det försvåra hans status?

- Han blir ifrågasatt i hederskontexten. Vad är det som gör att han inte kan behålla sina fruar? och så vidare. Det här är något som folket pratar om och ryktet går, säger Älgamo.

Massi Fritz: Vad räknas, den egna skilsmässan, svensk skilsmässa, eller båda?

- Det som är relevant är det kulturella eller religiösa systemet. Det är ganska oväsentligt vad svenska myndigheter säger. Det som är relevant och skapar trygghet är hur det interna rättssystemet hanterar saker, säger Älgamo.

Massi Fritz: Om kvinnan går till imamen och säger att hon vill skilja sig. Att hon inte bara vill leva med sin man, går det?

- Man måste ha tydliga bevis på att man har blivit våldtagen eller misshandlad för att få skilsmässa, säger Älgamo.

Massi Fritz: Hur påverkar en 20-årig åldersskillnad mannens status?

- Det är inget man eftersträvar, det måste bero på något. Jag har ett skräckexempel med en 14-årig flicka som lekt med en pojke på skolgården, hon giftes bort med en 67-årig man, säger Älgamo.

Massi Fritz: Har du hört om kvinnor som bränts i Sverige?

- I hederns namn finns det förundersökningar om mord där man bränt offret, säger Älgamo.


11.04

Att bli dragen i håret är en stor markering, då det är där som sexualiteten sitter enligt hedersnormen, menar Älgamo.

Massi Fritz: är det som krävs för att kvinna ska våga berätta för myndigheter att hon utsatts för våld?

- Det handlar om trygghet för sig själv, och de man har nära och kära. Att de ska vara i tryggt förvar. Och ”tryggt förvar” är inte familjen. Man vet den förväntade rollen, att kvinnan blir skuld- och skambelagd. Det ska helst finnas två manliga vittnen till exempelvis våldtäkt. Eftersom kvinnan sitter på sexualiteten så är det alltid kvinnan som lockar till övergreppen, säger Älgamo.

Massi Fritz: Hur vanligt är det att en kvinna som utsatts för ett brott tar på sig skulden, men efter en kort tid vågar berätta sanningen?

- Det ligger i systemet att skuld- och skambördan alltid tillfaller kvinnan. Det handlar om en pliktuppfyllelse, vad man förväntas göra. Det slår alltid tillbaka mot kvinnan, säger Älgamo.

Massi Fritz: Hur vanligt är det att kvinnor som lever enligt de här normerna tar på sig skulden?

- Det är det återkommande problemet som man som polis handskas med. Man fostras till att inte lita på myndigheter, tilliten till systemet finns med i bagaget oaktat vilket land man flyr till. Det tar en enorm tid att skapa trygghet för de här kvinnorna eller barnen. Det är vanligt att man vacklar fram och tillbaka i sin vittnesutsaga, säger Älgamo.


10.52

Älgamo: ”51-åringen signalerar till mig att han är man genom att han bär mustasch”

Älgamo berättar vidare att kvinnor förväntas vara tysta och timida inom hederskulturen.

- Det är oerhört skambelagt att vädra problem offentligt, säger hon.

Fernlund: Vad kan det få för konsekvenser om en kvinna berättar att hon utsatts för våld?

- Vi måste sätta parterna i ett större sammanhang. Det som sker i Sverige går i raketfart ner till Kurdistan. Är det något man blottar inom hemmets fyra väggar berör det inte bara två parter, utan hela släkter. Oaktat målsägande eller gärningsmän, så är man lika mån om hedern. Man kämpar med näbbar och klor oavsett om man är målsägande eller misstänkt eftersom det påverkar så väldigt många fler.

Det är inte ovanligt att man blir pressad att säga vissa saker.

- Man har en ständig pliktuppfyllelse oavsett om man är man, kvinna, gift, eller har barn.

Massi Fritz: Vad är det för oskrivna regler som gäller i de här sammanhangen?

- Man fostras in i en ständig pliktuppfyllelse. Så när du är tio år så kan du redan de oskrivna lagarna. Det är bröders ansvar att vakta kvinnans sexualitet. Det finns ett oerhört starkt kontrollsystem, beroende på kön ålder, om man är gift eller inte gift.

Älgamo berättar vidare om de sociala koderna.

- Den tilltalade signalerar starkt till mig att han är man, genom att han bär mustasch, säger Älgamo och hänvisar till 51-åringen.

10.32

- Det finns oskrivna lagar om hur kvinnor och män får bete sig, säger Älgamo.

Det finns en viss frihet för kvinnan mellan hemmets fyra väggar, men vissa ämnen är tabu: som misshandel och våldtäkt, enligt Älgamo. Hon menar att det är tabu att prata om problemen och att det är extremt tabu för kvinnor att ta initiativ till skilsmässa.

Älgamo berättar hur en kvinna skilde sig på både svenskt och muslimskt vis med sin man. Denne ska ha väntat i tre år innan han mördade henne och flydde till Kurdistan. Orsaker till att kvinnor får begära skilsmässa är om mannen är impotent, otillbörligt sex med frun, eller om mannen inte har jobb och kan försörja henne.

- Så vid skilsmässa förlorar mannen sin heder, säger Älgamo.

Ytterligheterna av hederskulturen är mord, enligt Älgamo."



Källa, Gävle Dagblad fredag 19 februari 2010:


Sharaf hjältar i Malmö värre än i Göteborg



Bild på Sharaf hjältar där de hyllas i tidningen Svensk Polis:



Sharaf hjältar i Malmö är man nu rädd att deras verksamhet ska granskas. För i Göteborg skakas just nu Sharaf hjältar av bidragsskandaler. Projektet drivs i Fryshusets regi med pengar från EU samt kommun och landsting.

Ofta när ESF-rådet är inblandat slutar projektpengarna i bedrägerier. Det har gällt Islamic Centers moské i Malmö där ESF-pengarna försvann utan att kunna redovisas. Det har även gällt förberedande polisutbildning i Skåne, där ESF-pengarna användes för att fuska in invandrare på Polishögskolan. En ansvarig i svenska ESF-rådet, idag bosatt på Österlen har dömts för urkundsförfalskning. Han godkände projekt i chefens förfalskade namn, samtidigt som han tog betalt av projektsökande som han hjälpte få bidrag. De bidrag han sedan själv godkände i sin chefs namn. Den dömde österlenbon berättar för bloggen Muslimska Friskolan att kontrollen i ESF-rådet är bristfällig. Alla de som genom honom erhållit bidragspengar genom urkundsförfalskning fick behålla EU-pengarna och fortsätta driva projekten.

I Malmö är verksamheten i Sharaf hjältar ännu värre än den i Göteborg. När ska skånsk media avslöja Sharaf hjältar i Malmö? Göteborgs Sharaf hjältar riskerar läggas ner efter tvivelaktigheter:



"- Det råder missförstånd och kommunikationsproblem och det håller vi på att reda ut nu med berörda parter, säger Nigar Ibrahim.

Fryshusets förklaring är att man använt pengar man redan fått för basverksamheten till EU-projektet, att inga nya pengar använts.
Men så får man inte göra enligt ESF:s regler.

Kan tvingas betala tillbaka

- Vi är väldigt tydliga med att våra insatser är projekt och att vi inte finansierar basverksamheter, säger samordnaren Louise Stiernström vid ESF-kontoret i Göteborg.
Nu kan Fryshuset tvingas betala tillbaka pengarna.Vad handlar arbetslöshetsprojektet om, konkret?

- Syftet är att få in ungdomarna i Sharaf hjältar, företrädesvis med utländsk bakgrund, på den svenska arbetsmarknaden och därmed integrera dem i det svenska samhället, svarar Nigar Ibrahim."

"Kommunen har nu "fryst" pengar för 2010. Vad händer om ni inte får dem?

- Då får vi lägga ner verksamheten, säger Nigar Ibrahim."


Källa, Göteborgstidningen lördag 20 februari 2010:



Läs mer i Göteborgsposten och TT de senaste dagarna:



2010-02-19

Islamic Centers kriminella moské svepskäl för fristad



Kulturfolk använder nu attentaten mot den kriminella moskén vid Islamic Center i Malmö, som svepskäl till att med skattepengar vilja betala bostäder till författare:



"Kommunstyrelsen i Malmö förväntas den 3 mars fatta beslut om att Malmö blir Sveriges fjärde fristad, berättade Carina Nilsson, kommunalråd och ordförande i Malmö kulturnämnd. Hon underströk att fristadsprojektet ingår som en naturligt del i Malmös mångkulturella profil."

"De senaste åren har Skåne som den svenska Södern återkommande figurerat i obehagliga sammanhang förknippade med främlingsfientlighet och bristande respekt för andra kulturer. Jag tänker på sådant som Sverigedemokraternas framgångar i städer som Landskrona och Helsingborg, attacker mot moskén i Malmö och alla obehagliga associationer som politikerna i Vita Vackra Vellinge väckte genom sin ovilja att ta emot ensamma flyktingbarn."


Källa, Kultur-Sörens blogg i Helsingborgs Dagblad fredag 19 februari 2010:



"MALMÖ. 700 författare sitter i dag i fängelse någonstans i världen. Nu vill Region Skåne erbjuda några av dem en fristad i Skåne.

Fristadsprojektet

Att erbjuda en fristad innebär att erbjuda en förföljd kulturskapare en form av stipendium, en plats att bo på under ett eller två år, möjlighet att verka och samverka med den litterära omgivningen på den platsen, med en social och ekonomisk trygghet."


Källa, Skånska Dagbladet torsdag 18 februari 2010:


2010-02-18

Lärarnas Riksförbund kräver åtgärder på Rosengårds högstadieskolor



Bloggen Politiskt Inkorrekt har idag funnit en allvarlig nyhet om den muslimtäta skolmiljön i Rosengård:



Intervjuer i Sydnytt torsdag 18 februari 2010 i SVT Play:


"Huvudskyddsombud kräver 50 nya lärare

Situationen på fyra skolor i Rosengård är så akut att ett huvudskyddsombud bland annat kräver ett femtiotal nya lärare och kuratorer. Nu ska skolledningen i stadsdelen sitta ner med de olika fackförbunden för att komma fram till en lösning.


– Det är våld mellan eleverna och våld mellan lärare och elever. Vi vill ge våra elever en chans till en bra utbildning. Det får de inte i dag, säger Ibrahim Özbek, huvudskyddsombud på Lärarnas riksförbund."


Källa, Sveriges Radio Malmö torsdag 18 februari 2010:


Lyssna till den mjäkiga barn- och ungdomschefen Jytte Lindborg i Rosengård:



"– Arbetsmiljön har varit bedrövlig under en längre tid. Det är ett stort problem för både elever och lärare, säger Ibrahim Özbek, huvudskyddsombud på Lärarnas riksförbund.

Lärare som får bilar repade i samband med betygsättning, skadegörelse i korridorer och att det tar på tok för lång tid innan barn som far illa får hjälp är några av orsakerna till att Lärarnas riksförbund kräver krafttag och personalförstärkningar."

Rosengårds stadsdelsfullmäktiges ordförande Andreas Konstantinides (S) känner inte till Lärarförbundets anmälan när Sydsvenskan når honom. Han ringer upp efter ett samtal med stadsdelschefen."

"– Sanningen är att vi inte klarar av att hjälpa alla barn som behöver psykologisk hjälp. De är faktiskt många i Rosengård."


Källa, Sydsvenskan torsdag 18 februari 2010:



"Malmö stad

Begäran av åtgärder på fyra skolor i Rosengård

2010-02-18 13:55


Lärarnas Riksförbund har lämnat in en begäran med åtgärder som rör en bättre arbetsmiljö på fyra skolor i Rosengård. Barn och ungdomschefen i Rosengårds stadsdelsförvaltning Jytte Lindborg bjuder nu in förbundets huvudskyddsombud till ett första inledande möte.

Lärarnas Riksförbund begär konkreta åtgärder på fyra utav fem skolor i Rosengård; Apelgårdsskolan, Rosengårdsskolan, Värner Rydénskolan och Örtagårdsskolan.

- Vi tar det här på största allvar. På mötet med Lärarnas riksförbund vill jag ha ett samtal kring arbetsmiljön på våra skolor. Förutom deras begäran vill jag även diskutera andra åtgärder som kompetensutveckling för att stärka och stötta personalen i deras roll och uppdrag på skolan. För att få till en förändring måste vi tillsammans jobba med både kort- och långsiktiga insatser, säger Jytte Lindborg, barn och ungdomschef i Rosengård.

Totalt innehåller begäran för de fyra skolorna sju punkter plus specifika krav för respektive skola. Ett utvecklat samarbete mellan skola, polis och socialtjänst för att snabbare kunna hjälpa barn som far illa är en av frågorna.

- Lärarnas Riksförbund pekar på att vi måste utveckla samarbetet över gränser, polis, socialtjänst och skola. Jag håller med. Detta är klon i grundproblematiken, barn som inte mår bra och som vi har svårt att hjälpa trots ett stort engagemang, mycket stöd och omfattande insatser, säger Jytte Lindborg och fortsätter.

- Vi i skolan måste bli bättre på att kommunicera våra behov av samverkan och dra nytta av den enorma kunskaps- och erfarenhetsbank som finns hos andra yrkesgrupper som på olika sätt och av olika anledningar är kopplade till skolan. Redan idag finns ett samarbete mellan skola, socialtjänst och polis inom SSP men nu är det dags att ta det ett steg vidare.

Fakta

I Rosengård finns fem grundskolor Apelgårdsskolan, Rosengårdsskolan, Värner Rydénskolan, Örtagårdsskolan och Kryddgårdsskolan.


För kommentarer kontakta
Jytte Lindborg
Barn och ungdomschef
Telefon: 040-34 53 66, 0705-38 97 00
E-post:
jytte.lindborg@malmo.se

För ytterligare information kontakta
Dick Fredholm
Informationschef
Telefon: 0733 504 605
Epost:
dick.fredholm@malmo.se"


Källa, pressmeddelande från Malmö stad torsdag 18 februari 2010:




"I fyra av Rosengårds skolor i Malmö beskrivs läget som akut av huvudskyddsombudet och Lärarnas riksförbund.

Oron bland elever och lärare på Apelgård-, Rosengård-, Värner Rydén- och Örtagårdsskolan har nu resulterat i en anmälan till Malmö Stad med direkta krav på åtgärder.

- Hot och våld har ökat. Varken elever eller personal trivs. De är oroliga."


Källa, SVT Sydnytt torsdag 18 februari 2010:
http://svt.se/2.33782/1.1895496/hot_och_vald_okar_pa_rosengards_skolor



Media skriver om nyheten 18/2 2010 genom TT:

http://lokaltidningen.se/m%F6te-om-skolarbetsmilj%F6n-i-roseng%E5rd-/20100218/ttskaane/2180341

Islamic Center kopplas till ökad antisemitism



Redaktören för den kristna tidningen Världen Idag kopplar ökad antisemitism i Malmö till Islamic Center och islamisk fundamentalism:



"Jag kan däremot i den frågan bli förvånad och vilja veta mer om kopplingen mellan Libyens märklige diktator och köpet av moskén i Malmö och vad det betyder för fri religionsutövning i Sverige. Den berättelsen behöver inte bli fördomsfull, men den kanske skulle innehålla resonemang om islamisk fundamentalism kopplad till ökad antisemitism i Malmö."


Siewert Öholm
Journalist, redaktör Världen i dag och medlem i kristna tankesmedjan Claphaminstitutet.


Källa, Aftonbladet torsdag 18 februari 2010:


Reepalu utreds av JK



Nu får malmöborna skämmas igen. Malmös socialdemokratiske kommunstyrelseordförande Ilmar Reepalu utreds för hets mot folkgrupp. Det gäller de uttalanden han gjort om judar.

Sydsvenskan säger till bloggen Muslimska Friskolan, att Reepalu kan fällas för hets mot folkgrupp, även om Skånska Dagbladet publicerade intervjun:



"Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (S) har polisanmälts för hets mot folkgrupp för uttalanden han gjort i Skånska Dagbladet. Ärendet har överlämnats till JK, Justitiekanslern."

"Anmälaren hävdar att Reepalu genom sina uttalanden kan ha bidragit till att hets mot judar i Malmö har ökat."


Källa, Medievärlden onsdag 17 februari 2010: