2011-05-31

Inga imamer ville se muslimers film om Förintelsen

Blott ett tjugotal, antagligen ditbjudna ville se Malmö latinskolas film där muslimska elever besökte Auschwitz.


Mestadels blonda medelålders svenska damer såg muslimska elevers film om Förintelsen i Auschwitz. Förmodligen var samtliga kvinnor på bilden ovan i TV4s nyhetsinslag i Malmö latinskolas aula dessutom på filmvisningen i tjänsten på betald arbetstid. Varför kom inga imamer eller vuxna muslimer för att se filmen och ta avstånd från Förintelsen?





"Fem unga killar på Latinskolan, alla muslimer, ville lära sig och hela klassen mer om Förintelsen.

Det slutade med att killarna ordnade en klassresa till förintelselägret i Auschwitz och dessutom gjorde en dokumentärfilm om det."

"På plats fanns även Björn Lagerbäck (FP), som är samordnare för Dialogforum, som på stående fot bjöd in ungdomarna att ingå i forumet, som bildats för att motverka hatbrott och diskriminering."

Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan tisdag 31 maj 2011: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1483524/Film-ska-ge-kunskap-om-Forintelsen.html

"Nyheterna Malmö

-Muslimska elever tillbaka efter resa till Auschwitz

tisdag 31 maj 2011

Vi har tidigare berättat om de muslimska elever på Latinskolan i Malmö som drog igång ett eget projekt för att lära sig mer om förintelsen och besöka koncentrationslägret Auschwitz i… Polen. Nu har de kommit tillbaka efter den resan och berättar för andra om sina starka upplevelser."

Se TV-inslaget i TV4 Play tisdag 31 maj 2011: http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_malmo?title=muslimska_elever_tillbaka_efter_resa_till_auschwitz&videoid=1662659

Läs här om varför imamer borde ha sett filmen om Förintelsen som visades för allmänheten på Malmö latinskola måndag 30 maj 2011: http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/05/imamer-far-tillfalle-ta-avstand-fran.html


Kyrkan föredrar muslimer framför svenkar



I senaste numret av Svenska kyrkans tidning klagas på hur få svenskar som tror på Gud. I stället lyfts fram hur många som tror på Gud i muslimska länder. Det ger en skrämmande bild av vilken väg Svenska kyrkan kommer att ta. Kyrkan kommer att föredra expansion med muslimer som tror på Allah och könsförtryck inom islam istället för svenskar.

Den utvecklingen har till exempel påbörjats i Rosengård redan, där Västra Skrävlinge församling har alla möjliga evenemang för muslimer, eftersom det är brist på kristna i församlingen. Det bekommer inte församlingen som fortsätter med muslimer och underkastar sig islam. Bara kyrkan får vara kvar och ger arbete åt prästerna spelar det ingen roll vilka utövarna är:

"Sverige är det näst ogudaktigaste landet ivärlden. Det visar en undersökning som gjorts bland 18 000 människor i 23 länder av Ipsos Social Research Institute. Frankrike toppar listan över länder där flest inte tror på Gud.

Tvåa kommer Sverige med 37 procent, lite mer än var tredje svensk. Att jämföra med religiösa länder som Indonesien och Turkiet, där nio av tio har en gudstro."


Källa, Amos nummer 3 sidan 16 tisdag 31 maj 2011.


LUF sågar för(s)lag om matte på arabiska



"Satsningar på modersmål medför inte, som Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) och hennes rödgröna kollegor i barn- och ungdomsberedningen påstår (Aktuella frågor 23.5), att elever också lär sig svenska.

För att klara av svenskan krävs undervisning i ämnet samt tillfällen att få lyssna till och tala med svenskspråkiga.

Tydligt är att den politik Jammeh och de rödgröna presterat inte har gett resultat.

I Malmö saknar nästan var fjärde elev behörighet till nationellt program på gymnasiet. På vissa skolor är resultaten långt sämre. Det beror inte på elevernas bristande kunskaper i modersmål, utan på att de befinner sig i en situation där de inte ges möjlighet att tillgodogöra sig svenskan, som är förutsättningen för att ta till sig undervisningen också i övriga ämnen.

Den styrande majoriteten tycks ha accepterat de låga betygen och tappat tron på att kunna vända utvecklingen."

EMMA WIDMAN
Ordförande för
Liberala ungdomsförbundet i Malmö
31 maj 2011

Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan sidan A5 tisdag 31 maj 2011: http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article1483059/Svenskan-sakrar-framtiden.html


"En ensidig satsning på svenska skulle innebära ett avbräck i ämneslärandet för många elever, skriver Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), Hanna Gedin (V) och Johanna Öfverbeck (MP), ledamöter i barn- och ungdomsberedningen i Malmö."

"I Malmö talas 140 språk och nästan 50 procent av eleverna i grundskolan talar, förutom svenska, minst ett annat språk med någon av sina föräldrar. Rätt hanterat är flerspråkigheten en enorm tillgång för många Malmöungdomar och för staden som helhet, inte minst med tanke på den framtida och globala arbetsmarknaden.

Under perioder av lågkonjunktur har modersmålsundervisning och uppmuntran till tvåspråkighet ofta fått stryka på foten. Det är inte överraskande att främlingsfientliga partier tar sin chans att kritisera mångfald och modersmålsundervisning. Men det är mycket beklagligt att även andra partier och politiska ungdomsförbund tar efter denna tröttsamma retorik. "

Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan sidan A5 måndag 23 maj 2011: http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article1475727/Spraksatsning-gynnar-elevers-utveckling.html


Läs hur Katrin Stjernfeldt Jammeh vill införa matte och fysik på arabiska för Malmös skolelever: http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/05/matte-och-fysik-pa-arabiska-for-malmos.html


Muslimska barn kan inte lära sig svenska på Rosengårds skolor



"Nours äldre syskon har Zainab Abdo medvetet placerat i en skola utanför Rosengård. Hon har varit rädd för att barnens svenskkunskaper skulle försämras om de fortsatte sin skolgång i stadsdelen.

– Det tar extra kraft och tid från mig och min man att skjutsa och hämta dem från skolan. Men det är det värt. Språket är den viktigaste faktorn om mina barn ska få bra betyg och en bra framtid. Inas Kafifi håller med. När hennes barn kom upp i skolåldern köpte hon en bil enbart för att kunna köra dem till en skola i en annan stadsdel i Malmö.

Hon blir lite provocerad av att förskolepersonalen och lärarna på modersmålsenheten säger att hon och hennes man ska prata arabiska med barnen hemma."

" – När våra äldsta barn gick på förskola fick vi rådet att prata svenska hemma. Nu är det tvärtom."

"Nu är allt annorlunda, barnen får höra mer arabiska än svenska om man som vi bor i Rosengård."


Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan sidorna C4 och C5 tisdag 31 maj 2011: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1483307/Foraldrarnas-onskemal-mer-svenska.html


2011-05-30

Malmö högskola skriver att Dan Park kränkt Momodous familj



Länk till disciplinbeslutet där Malmö högskola stänger av gatukonstnären Dan Park. Högskolan anklagar Dan Park för att ha kränkt Jallow Momodou i Afrosvenskarnas riksförbund samt även Momodous familj:



Dan Park kommenterar beslutet så här på sin blogg Lidlday lördag 28 maj 2011:

"Vad har Momodous familj med saken att göra? Är de också bortsprungna?"


Rosengårds förskollärare talar inte svenska



"Medan förskolerektorerna i Rosengård hyllar sin tvåspråkiga personal är Skolinspektionen skarpt kritisk till att antalet svensktalande vuxna på förskolorna är så få.

I rapporten går det bland annat att läsa att ”Andelen svensktalande vuxna är liten på flera förskolor i stadsdelen och flera av barnen är i en miljö där vuxna varken pratar svenska eller barnens modersmål”.

Skolinspektionen anser inte att förskolorna arbetar tillräckligt målmedvetet med att tillgodose barnens behov av att utveckla såväl sitt modersmål som det svenska språket."

"Hos oss är det endast 35 procent av pedagogerna som har behörighet."

"Malmö. Miljontals kronor har pumpats in till Rosengård för att höja elevernas betyg. I fjor nådde inte ens en tredjedel av niorna målen i alla ämnen. Förskolorna – som ska lägga grunden för elevernas framtida lärande och utveckling – har aldrig fått ta del av pengarna."


Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan sidorna C4 och C5 måndag 30 maj 2011: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1482365/rdquoDet-blir-ett-slags-moment-22rdquo.html




2011-05-29

Lärarkandidat som besökte muslimsk friskola stängde sin blogg



"Oerhört ledsen‏
2011-05-24
Till tipsaroger@hotmail.com

Från: mika mika
Skickat: den 24 maj 2011 14:25:39
Till: tipsaroger@hotmail.com


Hej!

Det är jag som är lärarstudenten/halal-hippie som du skriver om och jag är oerhört ledsen att du tolkat och bedömt mina inlägg om min studieresa på ett negativt sätt och önskar att du hade kontaktat mig så jag hade kunnat kommentera detta du skrivit.

Besöket vi var på innehöll mycket mer än sång och fika men mer än det ville jag inte gå in på när jag skrev, jag har insett mitt misstag med det för du verkar ha tolkat det som att det var det enda vi gjorde.

Hela vår resa innebar långa dagar där vi besökte olika platser och personer i Köpenhamn, du kanske också läste att vi besökte en judisk synagoga och jag lade även upp bilder på alla de kyrkor och arkitektur som vi beundrade. Att vi åt mat på restaurang under kvällarna förstår jag inte hur det kan vara att utnyttja skattebetalarnas pengar, jag tycker att vi utnyttjade studietiden i Köpenhamn mycket väl.

Du kommenterar också mitt val av ansökningar till sommarkurs om bland annat Koranen. Jag ser inget fel i att uttnyttja mitt sommaruppehåll med att fördjupa mig i ett ämne som jag finner mycket intressant och som jag också kommer att undervisa om i framtiden. Att det också gör att jag kan söka studiemedel när jag inte har något arbete visste jag inte heller var fel?

Jag ber dig ödmjukast att ta bort bilderna på mig och helst även inlägget. Jag har på grund av detta beslutat att lägga ner min blogg, jag var naiv att tro att ingen skulle utnyttja den till något negativt."


Läs om bakgrunden här:




2011-05-28

Soptipp har egen moské


Även de muslimer som hamnat på soptipp tror att Allah ödesbestämt deras liv på bästa vis:




"22:00 Världen: Ett liv på Lagos soptipp

Det som vid första anblicken ser ut som en laglös och farlig plats, är i själva verket ett välorganiserat samhälle. Olusosuns soptipp har numer både skola, affärer, barer, resturanger, en moské, barberare och även en biograf."

Kunskapskanalen lördag 28 maj 2011 klockan 22.00: http://www.tv.nu/kanal/kunskapskanalen





Arbetslösa ska göra TV-program om Islamic Center




"Målgrupp

Arbetslösa ungdomar 18-25 år som är intresserade av att lära sig kommunicera och presentera sig med hjälp av multimedia."

"Rosengård Play följer utvecklingen som sker i stadsdelen Rosengård.

Man kan nå större publik över över hela landet genom att göra detaljerade dokumentärer eller reportage film som kan visas på SVT och Webb-TV.

För närvarande pågår ett fler tal utvecklingsprojekt, aktiverings och sysselsättningsprojekt i Rosengård. Nedan följer exempel på lämpliga ämnen som skulle passa bra in i Rosengård Play:

Nytt ljusarrangemang i Malmö
Cykelstråket - Möllevången - Rosengård t o r
Rosengård kan få en av Malmös första spårvagnslinjer
Vänskapsparken, Infocentret Varda
Station Rosengård
Rosengårdsbadet
i ny tappning
Polishuset
Nätverkskoordinator
Hållbar miljö
Moskén
Livet i Rosengård
Matlagning
Vad innebär att vara muslim?

Studiodebatt med:

Aktuella informatörer, Kriminalvården, Kvinnoföreningar, familjefrågor, Polisen,
Arbetsförmedlingen, Arbetsgivare, Politiker och Politiska partier."


Källa, Rosengård Plays sida för utbildning av arbetslösa, maj 2011:



2011-05-27

Kyrkan mer antisemitisk än Islamic Center?



"Med tanke på kyrkans historiska bidrag till antisemtism och förföljelse har vi en särskild anledning att agera. Malmös moské har redan fördömt hatbrotten. Nu är det dags även för Svenska kyrkan att agera."




SD:s yttrande om Waberis (m)uslimska friskola



"Särskilt yttrande

Kommunfullmäktige 2011-05-26

Ärende 21, KSKF/2011:115.

Yttrande över ansökan från Islamiska skolan i Eskilstuna om godkännande som huvudman för en fristående förskoleklass, fristående grundskola och fristående fritidshem i Eskilstuna kommun.

Vi i SD Eskilstuna motsätter oss starkt att Islamiska skolan ska få etablera sig i kommunen. Skälen är flera.

För det första måste det konstateras att en konfessionell skola inte är förenlig med religionsfriheten. Barnen ska ha rätt till sin religion, men de måste också ha rätt att undanbe sig religion. Den rätten nekas de om föräldrarna får placera dem i en konfessionell skola.

Vidare finns redan idag en utbredd segregation i kommunen. I vissa bostadsområden är etniskt svenska barn i minoritet. För de muslimska barn med invandrarbakgrund som bor i dessa områden vore en islamisk skola enligt oss förödande. Om barnen får sin undervisning i den skolan istället för i en kommunal skola är risken överhängande att kontakten med svenska barn blir så gott som obefintlig. Hur svårt blir det då inte för de muslimska barn som har invandrarbakgrund att lära sig svenska språket på ett fullgott sätt, och hur ska de någonsin kunna bli en del av samhället?

Ytterligare ett skäl till att vi ställer oss negativa till denna skola är mannen som står bakom ansökan, moderaternas riksdagsledamot Abdirisak Waberi. Det har tidigare uppdagats att det på några av de islamiska skolor som han står bakom förekommer skrifter som går stick i stäv med skolans värdegrund, och det har vid upprepade tillfällen gjorts anmälan till Skolinspektionen som en följd av misstankar om diverse missförhållanden.

Det är också allmänt känt från intervjuer med Waberi, bland annat i dokumentären Slaget om muslimerna som sändes på SVT för något år sedan, att Waberis värderingar och syn på islam inte är förenliga med skolans värdegrund. Han motsätter sig bland annat att flickor och pojkar vistas i samma rum utan övervakning eller att de, till exempel genom handskakning eller dans, rör vid varandra före giftermål. Han menar att det är fel av en muslimsk kvinna att inte bära slöja, han förespråkar att mannen är familjens överhuvud och han har dessutom till vår stora fasa uttryckt att det inte är fel att en man slår sin fru.

I en intervju i Eskilstuna-Kurien tidigare i våras framhöll Waberi också att avskiljande av könen ska praktiseras i Islamiska skolan, trots att det inte är förenligt med vare sig jämställdhet eller allas lika värde.

Det må så vara att Waberi inte ska ta aktiv del i undervisningen på denna skola, men det är ändå beklämmande att man vänt sig till honom för att få hjälp med att starta skolan i Eskilstuna. Det tyder på att man hyser förtroende för honom samt att man delar hans värderingar, och det finns därför skäl att befara att skolan inte kommer att leva upp till den värdegrund som fastslås i gällande läroplaner.

Vi i SD Eskilstuna önskar att yttrandet till Skolinspektionen kompletteras med den information som vi lämnat ovan och med våra farhågor, och yrkar bifall till förslaget att avstyrka Islamiska skolans ansökan.


För Sverigedemokraterna Eskilstuna

Kim Fredriksson

Adam Marttinen
Therese Borg
Marie Larsson
Seppo Vuolteenaho"




Rosengård får sin första muslimska friskola




"Ovanligt många vill starta friskolor i Malmö. Till läsåret 2012 handlar det om sex grundskolor."

"Men även mindre aktörer, som till exempel Föreningen Islamiska skolan i Malmö, söker tillstånd för en förskola, grundskola och fritids i Rosengård. Skolan ska ha en muslimsk profil och undervisning ske både i arabiska och islam. Föreningen sökte även 2002 men fick då avslag."

ANSÖKNINGAR
Grundskolor

■ Christer Hartwig
Föreningen Islamiska skolan
i Malmö
■ Kunskapsskolan i Malmö
AB
■ Malmö enskilda grundskola
AB
■ Primaskolan i Sverige AB
■ Törnskogen utbildning
AB.


Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan sidan C4 fredag 27 maj 2011: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1480088/Manga-vill-starta-friskolor.html


2011-05-26

Rosengårdsskolan anmäld till DO








Rosengårdsskolan har i april 2011 anmälts till Diskrimineringsombudsmannen. DO registrerade anmälan då den kom in 19 april 2011. Det är en lång anmälan om eleven som 2010 fick en diagnos om ett funktionshinder i skolan och som lärarna enligt föräldern håller mot pojken. Han drabbas psykiskt av detta på ett fult sätt från lärarna skriver föräldern.

Syslöjdsläraren har skrivit en rapport som bifogas med ett brev från rektorn. Föräldern har redan 2010 tagit upp händelserna med Anna Håkansson-Modin som är rektor för Rosengårdsskolans årskurs F-5:


De fyra första sidorna i anmälan finns att beskåda på de inskannade bilderna ovan. Tryck på dem för förstoring!

Anmälan till DO har diarienumer ANM 2011/610. DO lämnade först över anmälan till Skolinspektionen. Därefter blev ärendet formellt en sak för Skolinspektionen som registrerat och driver ärendet som nedan:

2011:2892
2011-04-29
Överlämnande av anmälan från diskrimineringsombudsmannen angående skolsituationen för en elev vid Rosengårdsskolan, Malmö stad

2011:3136
2011-05-16
Överlämnande av ärende från Diskrimineringsombudsmannen, angående skolsituation för elev i Malmö kommun


Imamer får tillfälle ta avstånd från förintelsen



"Filmen Unga muslimer möter förintelsen visas i Latinskolans aula måndagen den 30 maj klockan 14."

"I höstas startade några elever på Malmö Latinskola projektet Unga muslimer möter förintelsen. Under våren har klassen besökt Auschwitz, och den 30 maj bjuder de in till filmvisning och debatt för att dela med sig av sina erfarenheter."

Källa, Lokaltidningen Malmö sidan 4 onsdag 25 maj 2011.


Hur många av Malmös imamer kommer att dyka upp och säga att de muslimska elevernas väg att ta avstånd från förintelsen på judar är den rätta? Eftersom filmvisningen är öppen för allmänheten borde imamerna dyka upp och förklara att antisemitismen i Malmö ska stoppas, annnars går det för Malmö som i Hitlertyskland. Om imamerna inte dyker upp betyder det att de inte bryr sig.


"SPSP3 tillbaka från studieresan till Auschwitz

Nu är SPSP3 tillbaka från studieresan till Auschwitz. Föredragsturnén har inletts och snart har varje klass på skolan fått lyssna till viktiga erfarenheter och se skakande foton. Efter påsk fortsätter projektgruppen till andra skolor. Vill du få besök, så kontakta rektor Stefan Njord eller projektledare Leif Holmstedt. Den film, som Marie-Louise Sandell färdigställer, beräknas vara färdig om några veckor."



Gymnasieklassen från Malmö latinskola besöker Auschwitz: http://www.malmo.se/images/18.77b107c212e1f5a356a800079985/DSC_2381%283%29.jpg


Ingen elev i Malmö latinskolas gymnasieklass som besökte Auschwitz har svensk bakgrund: http://www.malmo.se/Medborgare/Forskola--utbildning/Gymnasieskola/Kommunala-gymnasieskolor/Malmo-latinskola.html


Matte och fysik på arabiska för Malmös grundskoleelever




Malmös skolkommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (s) tänker införa att hälften av Malmös grundskolelever ska erbjudas undervisning i matte, fysik och andra ämnen på sitt hemspråk under ordinarie skoltid. Hon säger att 50 procent av Malmös grundskolelever har annat modersmål än svenska och då bäst skulle lära sig ämnena på hemspråket i stället för svenska. De språk som främst avses är arabiska, somaliska, bosniska och afghanska.

Detta avslöjades i Malmö kommunfullmäktige som sammanträdde torsdag eftermiddag 26 maj 2011. Endast sverigedemokraterna protesterade mot förslaget och menade att undervisningen ska vara på svenska. SD hänvisade till den försöksverksamhet socialdemokraterna infört på en del malmöskolor med språkligt homogena klasser för exempelvis araber och som misslyckats. SD frågade Jammeh om hon ämnar införa etniskt homogena invandrarklasser för varje invandrarspråk på grundskolorna. Jammeh vägrade svara. Inga andra partier bland de rödgröna eller borgerliga hade någort att invända mot Jammehs förslag. Endast SPI gick på SD:s linje. Därmed går Jammehs förslag igenom.

Det innebär att Malmös grundskolor ska islamiseras där elever garanteras undervisning i de hemspråk som finns i muslimska länder. Eleverna ska gå i klasser där exempelvis matematik enbart lärs ut på arabiska. Socialdemokraterna gör allt för att utrota det svenska språket från Malmös grundskolor. Det kommer att kräva och ge företräde för muslimska lärare att anställas, för de är de enda som kan lära ut på hemspråken. Socialdemokraterna kunde i fullmäktige inte gå med på att minska massinvandringen av ensamkommande flyktingbarn från muslimska länder som inte kan svenska. Dessa vill socialdemokraterna ska bli fler och därmed försämras Malmös skolresultat ytterligare.


Läs mer här:




Sydsvenskan sågar skattebetald mångfaldsfestival



"Mot främlingsfientlighet, för mångfald. Eller diversity som Studentkåren i Malmö vill kalla det."

"Högskolan har bidragit med 50 000 kronor, Malmö stad med lika mycket.

– Vi försökte även få pengar från Lunds universitet men de hänvisade till att de endast sponsrar sin egen studentkår, säger Daniel Wallinder. Musikerna fick inget betalt, bara mat och respengar."

"Klockan åtta i går kväll var dock Tallriken rätt öde även om punkare, stavgångare och hundägare syntes."

"Senare hittades en affisch i en skrivare på Malmö högskola med samme Jallow Momodou, anställd på högskolan, i bojor med texten ”Vår negerslav är bortsprungen”. Konstnären Dan Park stängdes omedelbart av."

Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan sidorna C4 och C5 torsdag 26 maj 2011: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1479015/Mangfald-med-Tallriksmodellen.html


Läs mer om mångfaldsfestivalen som kostade 100 000 kronor trots att musikerna endast fick mat och respengar och skandalöst bara lockade ett hundratal besökare. Vart har överskottet av de 100 000 kronorna tagit vägen? Vem har snott dem?


http://petterssons.bloggsida.se/politik/frige-slavarna-i-malmo
http://www.facebook.com/StudentkarenMalmoe/posts/10150260086125874
http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/maanga-foer-maangfald-640803

Sanering efter mordbränder höll muslimsk friskola stängd



"På drygt ett dygn uppstod två bränder i byggnaden bredvid friskolan Alzahraa idealiska akademi i Bagarmossen.

– Det känns hemskt, säger friskolans rektor Semira Benchikah.

Den byggnad som förstördes i eldhavet var tom, men ligger i direkt anslutning till friskolan Alzahraa Idealiska akademi, som har omkring 350 elever.

Skolan klarade sig undan lågorna, men fick hållas stängd i tre dagar eftersom vissa salar blev rökskadade och behövde saneras."

" – Båda anmälningarna är rubricerade som mordbrand. Men jag kan inte gå in på orsakerna till det, säger Peter Eriksson.

Majoriteten av eleverna på friskolan är muslimer. Men huruvida bränderna kan vara någon
form av hatbrott mot friskolan vill polisen inte kommentera."

"När skolan låg i Älvsjö däremot hade vi sönderslagna rutor och sprejade glåpord på fasaden var och varannan helg, säger hon."


Källa, Mitt I Söderort Hammarby sidan 5 tisdag 24 maj 2011: http://arkiv.mitti.se:4711/2011/21/soderort_hammarby/MISH-20110524-A-005-A.pdf


2011-05-25

Fiasko för mångfaldsfestival




Blott ett hundratal dök upp på Tallriken i Pildammsparken idag onsdag 25 maj 2011. Malmö högskolas studentkår höll festival för mångfalden. Tydligen vill malmöborna inte ha mer av kriminell mångfald, för de uteblev.

Men bloggen Muslimska Friskolan var på plats. Några grupper vänsterfolk från Möllevången hade burköl med sig och kom säkert dit bara för musiken. Inga kända band dök upp. En och annan muslimsk kvinna i slöja släpade på sin avkomma i parken.

Ehsan från Din Blattegata 100,6 Megahertz talade till den ointresserade skaran. Han berättade om hur modig Jallow Momodou från Afrosvenskarnas riksförbund var. Momoudu hade inte träffat sin familj på tre veckor på grund av alla hot han mottagit efter att han anmält slavauktionen på Hallands nation i Lund. Senare på kvällen höll Momodou själv tal.

Hur många fler mångfaldsmanifestationer ska hållas på grund av studentspexet i Lund som urartade?

Falafel No1 hade eget tält med kebab för 40 kronor och falafel för 25 spänn. Annars såldes langos för 70 kronor som knappt någon hade råd med.

Efterfesten till Malmö for Diversity fortsätter nu i natt på vänsterstället Babel Möllevången: http://babelmalmo.se/onsdagarpababel/110525



Festival mot slavauktion ikväll




"Malmö for Diversity

Studentkåren Malmö

Tid: 2011-05-25, 16:00 - 23:00

Plats: Pildammsparken, Tallriken (med efterfest på Babel, 23-03)

För att uppmärksamma den allt mer tilltagande främlingsfientligheten i Sverige och den senaste tidens händelser vid nationerna i Lund och på Malmö högskola arrangerar nu Studentkåren Malmö en minifestival för mångfald. En rad artister och spännande föreläsare är inbjudna och det kommer utan tvekan att bli en kväll utöver det vanliga!

Festivalen är gratis och öppen för alla!"

Källa, pressmeddelande från studentkåren vid Malmö högskola: http://www.mynewsdesk.com/se/view/event/malmoe-for-diversity-32177


Festivalprogram:

16:00-16:15 Öppning

16:15-16:50 Cristal Andino (etno)

17:05-17:35 Crying Day Care Choir (acoustic pop)

18:00-18:35 The Brimstone days (rock)

18:35-19:00 Anders Hellström (talare)

19:00-19:30 Mollgan (från Middlesex) (rap)

19:40-20:10 Big Whale och Selecta Cedde (Nice It Up) (dancehall)

20:20-20:50 Öris, Marke, Sebbe & Bobbo (DBS Skåne) (rap)

20:50-21:20 Jallow (talare)

21:20-22:10 Skilla (pop)

22:10-22:30 Jonas Alwall & Lena Karlsson (talare)

22:30-23:00 Urban Guerilla (rock)
Festivalens Facebook-evenemang

Källa, studentkåren i Malmös hemsida: http://karen.mah.se/?p=2411








"Det som hände på Hallands skulle inte ha kunnat inträffa på en studentfest i Malmö. Det menar Daniel Wallinder från Malmö högskolas studentkår som på onsdag anordnar en mångfaldsfestival.

– Vi vill visa att mångfald berikar, säger han.

Den mycket uppmärksammade ”slavauktionen” på Hallands nation i mitten av april har nu fått även Studentkåren vid Malmö högskola att reagera.

Kårens ordförande Guido Guidos beskriver det inträffade som oacceptabelt.

– Det är oerhört osmakligt att studenter öppet kan förnedra människor med afrikanskt påbrå på en sittning anordnad av en studentnation. Det är 2011 nu och studenter borde ha bättre koll på vad som kan vara kränkande, säger han."



Skånepartiet vill sätta upp Muhammedtavla i Islamic Centers moské



En lyssnare hörde av sig till Skånepartiets närradio tisdag 24 maj 2011. Partiledaren Carl P Herslow kommenterade förslaget angående Muhammedtavlan på bilden ovan som partiet säljer. Den föreslågs hängas upp i den stora moskén i Malmö, för att där är gott om plats. Herslow sa att han aldrig varit i Islamic Center och därför inte visste om där var gott om plats för tavlan.


Information om Muhammedtavlan på Skånepartiets hemsida:

"Nu kan du köpa tavlan som skapat ilska och oro bland Malmös ledande politiker; en signerad och numrerad avbildning av den såkallade ”Muhammed-affischen”! Tavlan porträtterar den 53-åriga Muhammed med hustrun Aisha, 9 år, och texten ”Är det sådana bröllop vi vill se i Skåne?”, och kostar 2500 kr."



2011-05-24

Milanos muslimer ber i skolor




"I centrum för striden mellan de två kandidaterna står bland annat frågan om Milanos muslimer ska få bygga en moské. Den sittande borgmästaren Moratti har motarbetat förslaget och menat att en moské skulle locka till sig stora mängder muslimer från hela Italien. Pisapia är däremot positivt inställd till att bygga en moské och har kritiserat Moratti för att hon inte bryr sig om stadens muslimer som nu tvingas be i skolor och garage."




8-årig flicka tränar karate i slöja




På tisdagar klockan 17 tränar en åttaårig muslimsk flicka karate iklädd slöja. Karateklassen kan beskådas på Enighet vid Lantmannagatan i Malmö. Stora panoramafömster vetter ut mot gatan.

Antagligen är det en säkerhetsrisk när flickan tränar karate i slöja. Men eftersom Enighet tidigare anmälts till DO av en muslimsk kvinna, vågar sportcentret förmodligen inte protestera mot flickans underkastelse för islam i slöjan.

Kanske borde den åttaåriga flickans karateträning statuera exempel. Hon har säkert valt att lära sig självförsvar för att slippa bli bortgift som nioåring till någon 50-årig muslimsk farbror.


Karate för barn på Enighet Sportcenter: http://www.enighet.se/traningstider.php#karate

Klassen som Gud glömde på Ögårdsskolan





Islamic Centers muslimska friskola Ögårdsskolan vid den stora moskén i Malmö har sedan vårterminen 2010 haft Skolinspektionens jurist Maria Mohlin i Lund efter sig.

Detta efter att Ögårdsskolan olagligt straffat två muslimska elever med enskild undervisning i två hela månader samt olagligt hotat eleverna med att inte få återvända till klassen om de inte bad sin lärare om ursäkt:



Efter att en storasyster anmält Ögårdsskolan till Skolinspektionen flydde de drabbade eleverna höstterminen 2010 till mellanstadiet på den kommunala Kryddgårdsskolan i Rosengård.


Vårterminen 2011 har Ögårdsskolan sänt in två handlingar som beskrivit vilka åtgärder som vidtagits. Så här rubriceras de i Skolinspektionens diarium:

Uppföljning av Skolinspektionens beslut Dnr 42-2010:2365 Ögårdsskolan Islamic Center i Malmö

De två dokumenten på bilderna ovan är från 28 april 2011 samt 19 maj 2011. Klicka på dem för att förstora!

Den främsta åtgärden som den av Skolinspektionen kritiserade biträdande rektorn Ann-Louise Wallner vidtagit är att tvinga samtliga skolans lärare att läsa en bok som är talande för klimatet på skolan. Boken heter "Klassen som Gud glömde" av Gudrun Ekstrand och Balli Lelinge.

Den muslim som planerar att placera sitt barn på Ögårdsskolan kan alltså räkna med en skolmiljö som Gud glömt för sitt barn. Låter det förtroendeingivande? Vidare har Ögårdsskolans biträdande rektor tvingats informera sina lärare om att inga kränkningar mot elever är tillåtna.


2011-05-23

Muslimtät skola får kritik av Skolinspektionen



På kommunala Munkhätteskolan i Malmö går endast invandrarelever. SVT filmar på skolgården och i klassrum samt korridor. Ingen svensk elev syns. Skolinspektionen riktar nu kritik mot skolan som förvärrats kraftigt under 2000-talet med eskalerande våld och sjunkande betyg. Utvecklingen går hand i hand med att antalet invandrarelever, främst muslimska elever ökat.

Men varför kritiserar Skolinspektionen, när den lika gärna kunde vänt sig direkt till regeringen och sagt att ingen skola tål massinvandring, för då urartar den. Skolinspektionens tandlöse generaldirektör Ann-Marie Begler har som enda åtgärdsförslag att det inte är värdigt på Munkhätteskolan:


"Klassrummen är för små. Det är taggtråd på taken och toaletterna är ingrodda av smuts.

Skolinspektionen slår nu larm om allvarliga brister på Munkhätteskolan i Malmö.

Munkhätteskolan i Malmö beskrivs som en skola där elever och lärare är rädda.

Eleverna är rädda för att bli utsatta för kränkningar i korridorerna. Alltför många lärare vänder bort blicken av rädsla för att själva hamna i konflikter som de inte kan hantera, skriver Skolinspektion i sin rapport."



Se TV-inslaget om den muslimtäta MunkhätteskolanSVT Play måndag 23 maj 2011: http://svtplay.se/v/2434092/rapport/skarp_kritik_mot_skola_fosieskola


" - Vi upplever att Skolinspektionen med stor precision och tydlighet träffat de områden där vi behöver förbättra oss, kommenterar Fosies barn- och ungdomschef Henric Kahlmeter."


Källa, pressmeddelande från Malmö stad måndag 23 maj 2011: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/malmo/pressrelease/view/fosie-maaste-bli-baettre-paa-att-foelja-upp-resultaten-i-skolorna-637913


Läs om Skolinspektionens kritik mot den muslimtäta stadsdelen Fosie i Malmö hos TT måndag 23 maj 2011: http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.634578-kritik-mot-fosieskolor


Islamic Center på Rosengård Play



"Religion

I Rosengård finns helgedomar tillhörande ett flertal trossamfund. Den gamla sockenkyrkan Västra Skrävlinge kyrka, Malmö moské, som byggdes 1980 som den första moskén i Skandinavien, och den katolska kyrkan Sankta Maria i Rosengård vid Ramels väg söder om Herrgården kan placeras inom en tänkt cirkel med en radie på 300 meter.

I stadsdelen fanns dessutom flera källarmoskéer såsom Islamiska Kulturföreningens Abu Bakr As-Sideeq-moské på Ramels väg. I december 2008 valde en hyresvärd att inte förlänga hyreskontraktet med en av de olika källarmoskéerna. Detta ledde till en rad olika upplopp i stadsdelen."



Demo på Rosengård Play om den muslimtäta Rosengårdsskolan som är Sveriges sämsta skola med lägst andel behöriga elever: http://rosengardplay.se/index.php?option=com_content&view=article&id=74:demo-rosengard-play-2&catid=15:webb-tv&Itemid=19


2011-05-22

Demokratene säger nej till muslimska friskolor




"Nei til muslimske skoler


Skal integreringen av de tusener muslimer – som (sannsynligvis) er kommet på lovlig vis inn i landet – lykkes, må muslimske barn gå i vanlig, offentlig norsk skole! Med de samme krav, forventninger, læreplaner, og fag som etnisk norske barn har i norsk skole. Og de samme regler! Ingen særretter og spesialbehandling skal praktiseres, mener Demokratenes leder i Bergen”, Terje Haugom.


Demokratene i Norge er kraftig lei av tytet fra muslimsk hold om å få bygge egne skoler, moskéer, om å få slippe å delta i gym og svømmeundervisning sammen med norske elever, osv. osv. Og likedan at de presser sine kvinner og døtre til å gå kledd i gevanter som aldeles ikke hører hjemme i norske garderober! For ikke å snakke om at de legger seg oppi hva norske elever i deres barns klasser har på skolematen! Tullete og aldeles rigid!


Demokratene forventer at de, som av forskjellige legale grunner får tillatelse til å slå seg ned i Norge som sitt nye hjemland, godtar å leve som nordmenn, kle seg som nordmenn, ta inn over seg norsk skikk og bruk, tradisjon og kultur, og motiverer sine barn til å delta i den undervisning nors offentlig skole gir. De dro fra et land, og et regime de ikke kunne leve under.


Her blir de svært godt mottatt, og får goder i fanget som etniske nordmenn må slite for å oppnå! Det minste vi da kan forlange er, at de legger fra seg alt det de sleper med seg fra sitt ”gamle liv”, viser takknemlighet og ydmykhet, og finner seg til rette – som nordmenn! Passer det dem ikke, er det også helt i orden at de forlater Norge.


Muslimenes ønske om egne skoler må ikke imøtekommes. Får de først bygge en, kommer hele koret i fra alle kanter og vil bygge! Det vil ikke være et bidrag til ”snik-islamisering”, men heller et sjumilssteg i retning av full islamisering av Norge. Så dumsnill må ikke norske myndigheter være.”




2011-05-21

Sydsvenskan utser Dan Park till Malmös mest kände gatukonstnär

Dan Park poserar på Facebook i sin T-shirt med smileyn omgjord till Adolf Hitler.


Dan Parks grafittimålning visade vägen till slavauktion när Afrosvenskarnas riksförbund höll demonstration på Möllevångstorget i Malmö maj 2011.


"När Malmös mest kände gatukonstnär uppmanar folk att rösta på Sverigedemokraterna och på sin blogg kommenterar den så kallade Lasermannen med att ”när vissa blir påskjutna finns det tydligen hur mycket resurser som helst”, att han ”borde bränna koranen som Terry Rich­ards” och att ”sieg heil är aldrig fel”. Ja, då undrar jag om inte Malmö riskerar att bli skräckexempel snarare än före­gångare."



Gatukonstnären Dan Park kommenterar Sydsvenskans artikel så här på sin blogg Lidlday:

"2011-05-20

Ja Gatukonst som reklam får mig att tänka på

Men när fan har man uppmanat till att rösta på SD?

Svenskarnas parti och Skånepartiet svänger ju mycket hårdare."



Dan Park är även Facebook-vän med den häktade Peter Mangs som avlossade skott mot Islamic Centers imam i Malmö:




Korruption vid lärarhögskolan i Malmö



Idag avslöjar Sydsvenskan korruption vid lärarhögskolans restaurang i Malmö. Lärarhögskolan i Malmö är ökänd för sin islamisering med muslimskt bönerum, toalett för muslimer samt lärarstuderande med slöjor:

"När Malmö högskola på senhösten valde de som framöver ska driva restaurangerna i Gäddan och Orkanen gjordes inte upphandlingen på rätt sätt. Positivt resultat från en hemlig ”provätning” gav kontrakt som kan vara värt 28 miljoner kronor.

Det är den fristående Konkurrenskommissionen som gått igenom upphandlingen och som funnit att Malmö högskola brustit på ett flertal punkter."

"Korruptionsrisk. Dettagodtycke öppnar för korruption. Sydsvenskan har sökt Högskolans rektor Lennart Olausson, styrelsens ordförande Eva Östling Ollén och juristen Thomas Mora men inte lyckats få några kommentarer från dessa."


Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan sidan C2 lördag 21 maj 2011: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1474631/Hemlig-provatning-brgav-miljonkontrakt.html


2011-05-20

Ledamot i muslimsk förskola vräkt efter hot



"Muslimsk förskoleägare vräkt

20 maj , 2011 09:00

En 52-årig muslimsk man med 7 barn vräks nu med familjen efter upprepade störningar och hot.

Hyresvärden Uppsalahem sa upp hyresavtalet och menade i första hand att hyresavtalet var förverkat på grund av störningar. Uppsalahem anförde b.l.a att en av mannens söner dömts för misshandel mot en granne. Hyresvärden anförde även att mannens familj som bestod av nio personer hade högljudda gräl, smällde i dörrar samt att ett inbrott skett i en grannens källarförråd. Trots uppmaningar om att vidta rättelse fortsatte störningarna.

Familjen, främst barnen, hade trakasserat grannen och bland annat sagt ”hora, fitta, djävla kärring och du ska dö”. ”chamotta” Mannen menade att hyresvärden tagit grannens parti för att han var av utländsk härkomst. Enligt honom ljög grannen om såväl störningarna som misshandeln eftersom hon är rasist. Hyresnämnden fäste tilltro till grannens uppgifter och fann det styrkt att mannen och hans familj orsakat sådana störningar i boendet som grannarna skäligen inte ska behöva tåla. Även misshandeln var genom brottmålsdomen styrkt.

Vid en samlad bedömning fann nämnden att mannen åsidosatt sina förpliktelser i så hög grad att hyresavtalet skäligen inte kunde förlängas."


Pappan var styrelseledamot i den muslimska förskolan Salaams förskola i Uppsala enligt Västra Götalands Nättidning:

"Styrelseledamot för Salaams förskola, Muslimska Föräldrars ekonomisk förening"





Källa, Västra Götalands Nättidning fredag 20 maj 2011: http://vgnt.se/muslimsk-forskoleagare-vrakt/

Styrelseledamoten Khodr Ali i Salaams förskola berättar idag för bloggen Muslimska Friskolan, att den arabiska förskolan Salaam i Uppsala nu är stängd. Khodr Ali bekräftar för bloggen Muslimska Friskolan, att den vräkta pappan var styrelseledamot i den muslimska förskolan Salaam.

Islamic Centers imam berättar om sin anställning i kyrkan




"Västra Skrävlinge församling ligger i Rosengård i Malmö och 40 procent av de boende där kommer från andra delar av världen och församlingen tillsammans med Islamic center i Malmö ville skapa mötesplatser för att kunna lära känna varandra.

- Vi besöker de båda religionernas församlingar och visar hur religionerna kan samverka, säger Torgny Anderberg.Tillsammans med Islamic center och andra religioner i området har man skapat vad man kallar Forum för interreligiöst samverkan i Malmö."

" - Mukhiddine Shirinov arbetar 80 procent på sin arbetsplats i Västra Skrävlinge församlings lokaler. Resten av tiden arbetar han som imamIslamic center.

- Jag tillsammans med Torgny Anderberg arbetar på två fronter. Dels vill vi motverka främlingsfientlighet och visa på god vilja mellan religionerna och vi vill också motverka extremism och göra det möjligt för människor att delta i god samhällsutveckling, säger Mukhiddine Shirinov."




2011-05-19

Katolska kyrkan mot Göteborgs moské


"Bakom Försvarskåren står Björn Cederström, en 63-årig man bosatt i Östergötland. Expo har tidigare avslöjat att han drivit det numera avsomnade Nationalsocialistiska Svenska Arbetarpartiet vid sidan om sitt dåvarande engagemang som förtroendevald i pastoralrådet i Katolska kyrkan i Linköping."

"Polisen kraftsamlar inför lördagens antimuslimska demonstration i Göteborg. Bakom arrangemanget står Försvarskåren Sveriges Självförsvar och Nationaldemokraterna."


Källa, Expo torsdag 19 maj 2011:




Lärarkandidater könssegregerades i moské




Linköpings universitet lät sina studenter i religionsvetenskap som ska bli lärare könssegregeras av muslimer:


"Köpenhamnsresan – besök i en moské

Efter vårt besök på friskolan tog vi en snabblunch på bussen i form av smörgåsar som vi fått från vandrarhemmet. Vi åkte förbi en jättestor kyrka som i jämförelse med många andra kyrkor var nybyggd, tror att någon sade att det var under 1960talet eller början på 1900talet men jag kan minnas helt fel också! Den var väldigt vacker i varje fall.

Sedan åkte vi till moskén men det hade blivit något missförstånd med tiden så vi var en timme tidiga, det gjorde att vi fick vara i ett bibliotek och fika undertiden vi väntade. Det var väldigt intressant att se alla vackra böcker och de som var föreståndare för moskén gav oss alla varsina broschyrer som de låtit trycka upp om islam.

När det var dags för fredagsbönen så fick vi kvinnor tyvärr inte vara med i moskén där männen ber, men vi fick sitta med bland kvinnorna i en annan lokal. Gudstjänsten inleddes med en predikan på arabiska, för att förstå något utav det fick vi hörlurar där en person översatte till danska. Predikan var jättefin och påminde mycket om en kristen predikan vi kan höra i kyrkan. Imamen talade om att de skulle göra goda gärningar och ta hand om sina ungdomar som hamnat snett i samhället osv, han predikade även om att de skulle visa det rätta islam för icke troende så de ser var religionen egentligen inte är det onda som målas upp i media.

Efter predikan fick vi gå ut från rummet när de skulle be, antar att vi var i vägen så att säga för det var ganska trångt redan när alla satt ned. Av hänsyn så kändes det inte rätt att fota där inne på dem när de bad, men när vi gick ut i korridoren och såg ut genom fönstren upptäckte vi att en grupp av männen som antagligen inte fått plats inne i moskén hade rullat ut mattor utomhus och bad på trottoaren med all trafik som körde förbi."

Källa, lärarkandidatens blogg Another Pink Rose onsdag 18 maj 2011: http://anotherpinkrose.wordpress.com/2011/05/18/kopenhamnsresan-besok-i-en-moske/


Läs mer om studieresan här där lärarkandidaterna besökte den muslimska friskolan Dia Privatskole: http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/05/blivande-religionslarare-prisar.html


Bloggerskan Another Pink Rose bor i Motala och studerar vid Linköpings universitet:




2011-05-18

Blivande religionslärare prisar muslimsk friskola



En äkta halal-hippie ska bli lärare och studerar religion på Linköpings universitet.

Bilder på lärarkandidaten:




Lärarstudenten har tillsammans med sina studiekamrater bjudits på en resa från Linköping till Köpenhamn med all logi betald. Är inte resan ända till Danmark egentligen en förtäckt nöjesresa, när det finns samma studieobjekt på närmre håll i Sverige? När skattebetalarna står för notan tillåts slöseri:

"När vi tagit en snabbtitt på våra rum och slängt in vår packning tog vi Metron in till stan för att äta på en restaurang som hette Riz-raz där de hade supergod vegetarisk buffé. Det blev en trevlig kväll"


Naturligtvis har ett besök på en muslimsk friskola planerats in. I det föranmälda studiebesöket på Dia Privatskole möts lärarkandidaterna av sång och danska wienerbröd. Detta får lärarkandidaten att på sin blogg prisa hur fantastiskt trevliga muslimska elever är på muslimsk friskola jämfört med vanlig svensk kommunal skola. Tror lärarkandidaten verkligen att om hon blir religionslärare på en muslimsk friskola, så kommer skoldagarna att bestå av sång och wienerbröd?


På fredagen gick vi upp tidigt för att hinna med att äta god frukost innan dagen kunde börja. Vårt första besök för dagen var på den muslimska friskolan DIA, som är känt för att ha väldigt goda resultat bland sina elever.

Vi blev välkomnade av massa glada barn som under vår rundtur på skolan sjöng en sång för oss som de övat in på svenska, som vi sedan också fick sjunga för dem för de ville höra hur det lät. En grupp av de äldre eleverna ställde sedan frågor till oss om hur skolorna arbetar med integration. Innan det var dags att tacka för oss blev vi bjudna på fika med wienerbröd, supertrevligt!

Besöket på DIA skolan var en av höjdpunkterna på denna resa för mig, jag berördes av att eleverna var så glada och verkade så trygga i sig själva och inte alls som många av de elever jag mött i våra skolor som inte vågar säga sin åsikt eller vad de tänker på."

Källa, lärarkandidatens blogg Another Pink Rose tisdag 17 maj 2011: http://anotherpinkrose.wordpress.com/2011/05/17/kopenhamnsresan-besok-pa-muslimsk-friskola/


Sommarlovet 2011 får lärarkandidaten svårt att försörja sig och har därför som god halal-hippie sökt en sommarkurs i Koranen för att få extra studiemedel:

"Jag fick ett första svar på mina ansökningar till sommarkurser och jag blev reserv på alla de kurserna jag sökt, det var dumt. Men jag sökte en till kurs för att gardera mig lite med förhoppning att jag kommer in på en av kurserna i alla fall och klarar mig någorlunda ekonomiskt i sommar. Jag sökte en grundkurs om Koranen, på distans och deltid. Det var egentligen mitt första val när jag kikade på vad det fanns för utbud men så blev jag övertalad att det nog kunde bli för mycket, men det känns bra att jag la in en ansökan på den nu och jag hoppas att jag kommer in på något nu!"

Källa, lärarkandidatens blogg Another Pink Rose 5 maj 2011: http://anotherpinkrose.wordpress.com/2011/05/05/bast-hittills/


Dia Privatskole i Köpenhamn var den närmsta muslimska friskolan Linköpings universitet kunde hitta: http://www.dia-privatskole.dk/


Bönerum för muslimer i kommunal skola




Muslimska elever har fått ett bönerum i en kommunal skola. Om de inte fått det hade deras muslimska föräldrar hotat att sätta sina barn i muslimsk friskola i stället:


"Det är Eduardo Grutzky som pekar ut broschyren för mig. Han arbetar för människorättsorganisationen Almaeuropa – och berättar andra liknande historier, till exempel om skolan i Hjulsta som har gjort om ett klassrum till gudstjänstlokal.

–Man såg det som en nödvändighet, annars skulle de muslimska föräldrarna sätta sina barn i en religiös skola, och det vore ju ännu sämre."


Källa, Svenska Dagbladet onsdag 18 maj 2011: http://www.svd.se/kultur/en-ny-svensk-modell_6171763.svd


Muslimska friskolor ger fler radiolyssnare




"Tidligere var det mellem klokken 17.10 og 18.50, at man for eksempel kunne fordybe sig i korruption i våbenindustrien, den voldsomme debat om muslimske friskoler i Norge, og hvad programmet ellers har set nærmere på den seneste tid.

Ifølge DR Medieforskning er lyttertallet til ’Orientering’ vokset fra i gennemsnit 286.000 om ugen i starten af 2011 til nu i gennemsnit 321.000."


Källa, pressmeddelande från Danmarks Radio onsdag 18 maj 2011: