2011-09-30

Römosseskolans nya rektor i slöja

Skolinspektionen säger i TV-intervjun, att de har fullt förtroende för muslimska Römosseskolans nya rektor i slöja på bilden ovan.

Minderårig elev tvingas recitera Koranen högt för skolkamrater i Römosseskolans moské. Eleverna är könsförtryckta redan som barn, då flickorna förpassas längst bak.




"Römosseskolans rektor har idag fått svara på den kritik som skolinspektionen riktat mot dem. Skolan, som har en muslimsk profil, ska bland annat ha missgynnat flickorna i betygsättningen."

"Idag ska rektorn för Römosseskolan svara på kritiken och rapportera vad skolan nu gör för att förbättra situationen för flickorna på skolan och vilka åtgärder som görs för att eleverna ska känna sig trygga.

Två av de berörda lärarna har redan fått skrifliga varningar och man har infört så kallade barnombudsmän som eleverna kan vända sig till om de känner sig kränkta."

Källa, SVT Västnytt fredag 30 september 2011: http://svt.se/2.34007/1.2550958/rektorn_svarar_pa_kritiken


SVT Play 30 september 2011 avslöjar mer i direktsändning än i sin text. En minderårig leder bönen i skolans egen moské, lärarna kränker eleverna fysiskt och verbalt, svensktalande elever har tvingats läsa svenska som andraspråk och Römosseskolans nya rektor bär slöja:



"Skolinspektionen skall nu ta ställning till om de är nöjda med skolans åtgärder eller ej.

Römosseskolan är en fristående grundskola med muslimsk inriktning i Angered."

Källa, SR P4 Göteborg fredag 30 september 2011: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=4724516


"En annan Göteborgsskola som utsatts för kritik är Römosseskolan som senast i dag ska redovisa hur bristerna ska åtgärdas."

Källa, Göteborgsposten fredag 30 september 2011: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.736423--vardslos-behandling-av-personalen-

Politiskt Inkorrekts son i radion i morgon



"Inifrån Politiskt inkorrekt och spräckt pixling

Lördag 01 oktober 2011 kl 11:03

Vi berättar om nyckelpersonen bakom sajten Politiskt inkorrekt

Sonen om Politiskt inkorrekts "Gustaf Janson"

Vi återvänder till Sveriges största politiska blogg, Politiskt inkorrekt, och berättar mer om hur sajten kom till och hur den fungerar. Och så möter vi en person vars värld skakades när hans pappa dog i våras - det visade sig att fadern varit den anonyma nyckelpersonen bakom Politiskt inkorrekt.

För oss berättar nu sonen om pappans motsägelsefulla karaktär - en islamofob som bodde i Turkiet, en invandringsmotståndare med många invandrarvänner. En man som kunde utveckla stor energi för att slippa jobba. Vi berättar historien om Gustaf Janson - eller, som han hette i verkligheten - Ronny Hagström."

Hör radioprogrammet i SR P1 Medierna lördag 1 oktober 2011: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2795&artikel=4724250


Kristiantadbladets ledare ägnas idag 30/9 2011 åt islamiseringstidningen Sydsvenskans dubbelsidiga reportage om bloggen Politiskt Inkorrekt: http://blogg.kristianstadsbladet.se/duveborn/2011/09/30/i-skuggan/

Stängda muslimska friskolan styrdes av utbildad på lärarhögskolan



"Västnytt har tittat närmare på skolans huvudman, Wissam Utbildning AB."

"Enligt ansökan skulle skolan ha en språklig/etnisk profil med särskild inriktning på arabiska och somaliska."

"Den första ansökan hade luckor och var tvungen att kompletteras flera gånger. Till exempel stämde inte budgeten, undervisningstimmarna var för få och det fanns ingen undervisning i franska, tyska eller spanska. Men även om ansökan efter många om och men godkändes var den bara en pappersprodukt. Bland annat finns det rutor den ansökande ska kryssa i där det står "kryssa i rutan om skolan kommer att följa skollagens krav på lärarnas kompetens"."

"Bakom Wissam Utbildning AB står en 34-årig kvinna bosatt i Göteborg. Hon har skyddad identitet. I bolaget finns även en styrelsesuppleant, en 39-årig man som är folkbokförd på samma adress som företaget. Kvinnan som driver företaget har lärarutbildning från Stockholms universitet och har drivit förskola sen januari. Enligt egen uppgift har hon tidigare arbetat som lärare."


Källa, SVT Västnytt fredag 30 september 2011: http://svt.se/2.34007/1.2551975/personlig_tragedi_bakom_fredens_skola

7-åring blev slagen varje dag tills den muslimska friskolan stängde




"I beslut och rapporter finns uppgifter om ständiga konflikter mellan shia- och sunnimuslimska elevgrupper, konflikter mellan rektor och företagsledning, konflikter mellan lärare och företagsledning, kränkningar mellan elever och mellan elever och vuxna, bristande ledning, hot, skrik, slagsmål - listan tycks oändlig. Och det efter bara fyra veckors verksamhet..."

" - Jag lät mina barn börja där eftersom jag hört att det var den bästa muslimska skolan. Men det viktigaste är att barnen går i en fungerande skola, där de kan få arabiska som hemspråk."

Källa, Göteborgstidningen fredag 30 september 2011:



" – Vi valde ju Fredens skola för den är muslimsk."

"Skolstarten på Fredens friskola blev en mardröm för Hassan, 7 år.

– Jag blev slagen varje dag, säger han. I går hölls krismöte för föräldrar och elever på den akutnedlagda skolan.

Den 24 augusti gick sjuårige Hassan till skolan för första gången. Men de inledande veckorna i ettan blev inte den positiva upplevelse som han och hans föräldrar hade hoppats.

I stället upplevde han dagar av rädsla och bråk:

– Jag blev slagen av de äldre eleverna varje dag. Lärarna sa åt dem att sluta, men det hjälpte inte."

– Det kändes inte bra att gå till skolan. De andra barnen fajtades hela tiden, säger Hassan.

Enligt honom och systern blev det konflikter på rasterna när elever i årskurs sex gav sig på yngre elever. Lärarna lyckades inte hålla isär barnen."

" – De fick inga läxor och hade nästan inga lektioner."

Källa, Göteborgsposten fredag 30 september 2011: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.736446-skolan-blev-en-mardrom


" – En orsak till svårigheterna anser jag är behandlingen av personalen som jag vill kalla vårdslös. Lärarna har beordrats att på eftermiddagarna leda fritidshemmet som skolan inte har tillstånd till och inte får bidrag för. Det har gett tunga arbetsdagar med allt för lite tid för planering, elevvård och föräldrakontakter."

Källa, Göteborgsposten fredag 30 september 2011: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.736423--vardslos-behandling-av-personalen-


Tillsynsbeslut från Skolinspektionen om Fredens skola fredag 30 september 2011: http://www.skolinspektionen.se/sv/Tillsyn--granskning/Om-bristerna-ar-allvarliga/Tillsyn-av-Fredens-skola/

Sydsvenskan angriper Politiskt Inkorrekt på två helsidor



På sidorna B12 och B13 i dagens Sydsvenskan fredag 30 september 2011, görs allt för att ta heder av bloggen Politiskt Inkorrekt. Sydsvenskan hatar bloggens anonymitet och försöker avslöja personerna bakom. Skåne och Malmö påstås vara basen hos flera bakom bloggen. Sydsvenskan stöder sig på tidskriften EXPO och envisas med att Politiskt Inkorrekt har kopplingar till SD i riksdagen.

Sydsvenskan har retat upp sig på att bloggen kan påverka utan att synas. Speciellt illa anser Sydsvenskan det vara att Politiskt Inkorrekt vänder sig mot islam. Andra påståenden som tidningen gör om bloggen är att den utför hot, förtal samt rasistiska påhopp och hets mot folkgrupp. Sydsvenskan vill skuldbelägga Politiskt Inkorrekt för näthatet och jämför bloggen med Anders Behring Breivik:

"Det är den undervegetationen som också Politiskt inkorrekt göder med sin till journalistik förklädda demagogik – sanktionerad och till synes rumsren genom förankringar in i riksdagen. De må vara onåbara i juridisk mening, men deras skuld är odiskutabel."


Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan sidorna B12 - B13 fredag 30 september 2011:



2011-09-29

Föräldrarna vid den stängda muslimska friskolan intervjuas i TV

De muslimska föräldrarna på Fredens skola i torsdagkvällens Västnytt.



SVT Västnytt intervjuar föräldrar på kvällens krismöte om den stängda muslimska friskolan. Mötet ägde rum på Kortedala Forum som tidigare huserat islamistmöten: http://svtplay.se/v/2550704/krismote_kring_fredens_skola


"Den omedelbara stängningen av Fredens skola i Göteborg visar vägen för Skolinspektionens nya tuffare tag. Tillsynen mot skolor som inte sköter sig skruvas upp och det lär bli fler skolor som stängs.

– Nu har vi verkligen ett instrument vi saknat tidigare, säger Ann-Marie Begler, generaldirektör på Skolinspektionen, till TT."

"Nu granskas friskolorna tidigare, några månader innan skolstarten. Förut gjordes det först när skolan var i gång.

– Den kontrollen kommer att bidra till att vi upptäcker saker som vi inte tidigare kunde se."

Källa, Dagens Nyheter torsdag 29 september 2011: http://www.dn.se/nyheter/sverige/tuffare-tag-kan-vantas-mot-skolor


"I klassrummen har de mötts av bråk, skrik, kränkningar och slagsmål. Och lärare som varken hinner eller orkar undervisa utan ständigt måste försöka hindra att någon blir allvarligt skadad.

- Det har varit jätteallvarligt, säger Anders Forsell, regionombudsman på Lärarförbundet. Lärarna har upplevt stora brister i förutsättningar, för planering och genomförande, lokaler och material.

Lärarna ifrågasatta

Enligt huvudmannen, Wissam Utbildning AB som drivs av en 35-årig kvinna i Göteborg, är det personalen som inte sköter sitt jobb. Men skolans rektor, lärare, elever och facket menar att skolans personal inte på långa vägar räcker till för att täcka behovet. Det har de också försökt säga till huvudmannen."

Källa, SVT Västnytt torsdag 29 september 2011: http://svt.se/2.34007/1.2550470/fredenelever_var_radda


"Göteborgs stad slog larm till Skolinspektionen om att säkerheten inte kunde garanteras för elever och personal vid Fredens skola i Kortedala."

Källa, SR P4 Göteborg torsdag 29 september 2011: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=4722052


Läs mer om Fredens skola torsdag 29 september 2011:





Stängd muslimsk friskola kan få starta igen



Den av Skolinspektionen rekordtidigt stängda muslimska friskolan kan öppna igen om problemen rättas till. Dessutom får grundarna fortsatta skattemedel för att driva den muslimska förskolan på Fredens skola i Göteborg. Ikväll är föräldrarna på den stängda grundskolan kallade till ett möte med Skolinspektionen:


" - Vi har i nuläget inte fått tag i tio av vårdnadshavarna, säger Jascha Marteleur. Men vi skickade brev igår och har ringt runt för att att nå alla med en kallelse till ett möte i kväll klockan 18.00 med representanter från Skolinspektionen och de stadsdelsförvaltningar som eleverna tillhör.

Rätta till bristerna

Eftersom det uteslutande handlar om barn med utländsk bakgrund använder man tolk och breven har skrivits på respektive hemspråk.

I rapporten som skickades till skolinspektionen beskrivs konflikten mellan rektor Arne Olsson och företagsledningen i Wissam Utbildning AB, Wissam Mohammed.

Personalen mår så dåligt att några av dem är sjukskrivna.

Eftersom det handlar om ett tillfälligt verksamhetsförbud kan verksamheten starta igen om alla brister rättas till.

"Förskoleverksamheten vid Fredens skola berörs inte av stängningen."

Källa, Göteborgstidningen torsdag 29 september 2011: http://gt.expressen.se/nyheter/1.2575924/eleverna-pa-fredens-skola-omplaceras




"I Fredens skola har verksamhet bedrivits i drygt en månad. Huvudmannen har redan sagt upp flera av lärarna samt rektorn, och mycket tyder på att resten av lärarna kommer att säga upp sig i slutet av september månad på grund av den förtroendekris som uppstått mellan dem och arbetsgivarna."

"Det var rena kriget på Fredens skola. Våldet, bråken, slagsmålen och kränkningarna gjorde att lärare och rektor varit överens med Skolinspektionen att skolan måste stängas.

- Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Carina Abréu, Skolinspektionens avdelningschef i Göteborg."

Källa, Göteborgstidningen torsdag 29 september 2011: http://gt.expressen.se/nyheter/1.2575562/ingen-fred-pa-skolan


"Fredens skola värdegrund vilar på fyra hörnstenar: trygghet, ansvar, respekt och tillit. Vår skola kännetecknas av respekt för människors olikheter."

Källa, Göteborgstidningen torsdag 29 september 2011: http://gt.expressen.se/nyheter/1.2575563/skolans-bild-av-sin-egen-verksamhet


"I Göteborg förbereder sig de kommunala skolorna på att ta emot elever från friskolan Fredens skola. Skolinspektionen har beordrat att skolan ska stängas, bland annat för att elevernas säkerhet inte kan garanteras.

"Är bland det sämsta vi har sett"
Det är första gången skolinspektionen stänger en skola sen myndigheten fick de möjligheterna tidigare i år."

Läs och lyssna till radioinslaget i SR Ekot torsdag 29 september 2011: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4721721

"Vidare konstateras att rektorn inte anser sig kunna ta ansvar för att ingen elev kommer till skada rent fysiskt och Skolinspektionen anser bland annat också att eleverna inte får den utbildning som de har rätt till enligt skollagen."
Källa, Skolvärlden torsdag 29 september 2011: http://www.skolvarlden.se/artiklar/skolinspektionen-st%C3%A4nger-friskola

Läs mer torsdag 29 september 2011:
http://svt.se/2.34007/1.2549438/friskola_stangs_i_goteborg

Muslimska friskolor sätter sig över demokratiska lagar



"Vissa muslimska friskolor har också visat sig vara benägna att försöka sätta sig över demokratiska lagar. 2003 ansåg sig Skolverket vara tvungna att stänga ner över tio muslimska friskolor efter att det visat sig förekomma övergrepp mot elever. Men detta beslut togs endast efter att Dokument Inifrån hade gjort en offentlig skandal av förhållandena på dessa skolor."


Källa, Arbetarmakt tisdag 27 september 2011: http://www.arbetarmakt.com/2011/09/forbjud-religiosa-friskolor/

2011-09-28

Skolinspektionen stängde muslimsk friskola efter 4 veckor



Den snabbast stängda skolan i svensk historia är muslimsk. Den heter Fredens skola och erbjuder islamisk halalmat samt undervisning på somaliska och arabiska. Men de aggressiva muslimska eleverna slogs med varandra på lektionstid. Upp till fyra slagsmål samtidigt i samma klassrum förekom enligt Skolinspektionens generaldirektör.


Fredens skola på Januarigatan 2 i Kortedala med sina arabiska och somaliska språk för muslimer: http://www.fredensskola.se/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=5&Itemid=6


"En ny friskola i Göteborg stängs av Skolinspektionen efter bara fyra veckor.

- Verksamheten har varit kaosartad, säger generaldirektör Ann-Marie Begler till TT. Hon tvivlar på att skolan kan öppna igen.

"Enligt den egna hemsidan ska Fredens skola ha "språk och kultur" som profil.

Skolinspektionens bedömning är att ambitionen har varit att driva en muslimsk friskola, med elever från hela Göteborg."

"Kränkningar, slagsmål och en mycket otrygg tillvaro. Rektorn säger själv att han inte kan garantera barnens säkerhet. Undervisning uteblir. Många lärare har slutat, för att de inte tyckte det var en rimlig miljö att arbeta i, beskriver Begler."






Lyssna till intervjun ovan i SR Ekot onsdag 28 september 2011.



Läs mer:







Kyrkans flyktingnätverk på Islamic Center ska bekämpa Sverigedemokraterna



Svenska kyrkan tar hjälp av den i tingsrätten för bokföringsbrott dömde VDn för Islamic Center, Bejzat Becirov, när de bildar nätverk som ska bekämpa sverigedemokraterna i kyrkoråden:


"Diakoner bildar nätverk för bättre integration

Första mötet hölls i Islamic center i Malmö

MALMÖ Nu ska Lunds stift bli riktigt bra på att jobba med flykting- och integrationsfrågor. I alla fall om man får tro Lena Strömberg Larsson, stiftsdiakon och initiativtagare till det nätverk som såg dagens ljus i Islamic center i Malmö i måndags."

"Leende möte över religionsgränserna var det när vd Bejzat Becirov tog emot stiftsdiakon Lena Strömberg Larsson, som med 24 andra diakoner samlades till nätverkskick-off i Islamic center vid Jägersro i Malmö. Foto: Annica Skenberg" : http://www.varldenidag.se/images/story/IslamicCenterReligioner.png

"Dessutom ska nätverket satsa på opinionsbildning.

– Givetvis utåt, men också inåt och inte minst då när det gäller kyrkoråden, där det sitter en hel del Sverigedemokrater, fortsätter Lena Strömberg Larsson."

"Att den första samlingen skedde just i Islamic center var ingen tillfällighet, eftersom de flesta flyktingar som kommer till Sverige är just muslimer."

"Och nu ville man bara sondera intresset från centrets sida.

Och centrets vd, Bejzat Becirov, låter förstå att det är stort och han är mycket glad över att de svenskkyrkliga diakonerna valt just Islamic center som en första träffpunkt.

– Våra lokaler är till för alla, och inte minst för kyrkorna. För Gud har sagt att vi ska arbeta tillsammans och det är jättebra att de bildar ett nätverk, säger han.

Det är i runda tal 60 000 muslimer som kommer till moskén och centret vid Jägersro, och Bejzat Becirov, berättar att man där gör vad man kan för att få in nyanlända på rätt spår"



"Ledaren för Islamic Center i Malmö, Bejzat Becirov dömdes på tisdagen till villkorlig dom och 75 dagsböter för bokföringsbrott."


Al-Jazeera filmade Skånepartiet i helgen



I helgen besökte den arabiska TV-kanaken al-Jazeera det islamkritiska Skånepartiet. Partiordförande Carl P Herslow bjöd på äppelkaka med vaniljsås. Koranen diskuterades. Herslow hävdade att Koranen finns, men inte innehållet. Han menade att änglar inte finns som det står i Koranen. Al-Jazeera besöker även andra liknande partier som ska dokumenteras. Men Herslow påpekade för TV-teamet att det inte finns något annat parti som Skånepartiet.

Källa, Malmö närradio onsdag 28 september 2011.

2011-09-27

Kyrkan och Islamic Center ska gå med flyktingar till socialen



"MALMÖ. Många nyanlända flyktingar vänder sig till kyrkan för att få hjälp och stöd.

För att bättre kunna hjälpa dem har Lunds stift startat ett flyktingnätverk. I går höll medlemmarna sitt första möte.

Islamic centers innergård står ett tjugotal församlingsanställda från olika delar av Skåne. Syftet med besöket är att få större kunskap om hur de ska jobba med flykting- och integrationsfrågor.

– Många asylsökande som kommer till kyrkan är muslimer. Vi är nyfikna på hur man tänker kring de här frågorna på Islamic center, berättar Lena Strömberg Larsson, stiftsdiakon i Lund.

Islamic center har i många år samarbetat med Svenska kyrkan. Initiativet med ett flyktingnätverk välkomnas av Bejzat Becirov, Islamic centers grundare och ordförande.

" – Många som vänder sig till församlingen behöver hjälp med att läsa papper , hitta mötesplatser eller kanske få hjälp av någon att gå till socialen, säger Lena Hansen, diakon i Landskrona."



Kristen elev avstängd för skymfning av profeten Muhammed



"En 13-årig flicka i staden Havelian i Pakistan har avstängts av en skola för att ha skymfat profeten Muhammed. Faryal Tauseef, som är kristen, skrev en essä om den poetiska stilen ”naat” som hyllar profeten Muhammed.

- Faryal använde ett blasfemiskt ord, sade skolans rektor Junaid Sarfraz, som tog upp frågan med flickan.

- Hon erkände och sade att hon gjort det av misstag; skolans ledning talade med skriftlärda och avstängde henne därefter, sade Sarfraz."

Källa, AFP tisdag 27 september 2011 som även berättar att flickans moder förlorade sitt arbete som sjuksköterska: http://gulftoday.ae/portal/a34c1e34-dec4-4054-a256-c1c56b3f20ba.aspx


Sir Syed High School i Havelian Pakistan: http://www.sirsyedcollege.edu.pk/


Läs mer hos TT:




Dansade till hitmusik medan invandrare attackerade polis på Rosengård



"En man som bor alldeles i närheten av platsen hade nyligen hämtat sin åttaåriga dotter från skolan när han hörde flera polisbilar. Han blev nyfiken och gick ut för att se vad som var på gång.

– Jag såg en man som var blodig och hade ett jack i huvudet. En annan man hade något tillhygge i handen och attackerade polisen.

Polisen var då tvungen att skjuta honom i benet. Vittnet uppfattade det som tre skott och såg sedan hur den beväpnade mannen föll till marken.

Polisen hävdar att två skott avlossades.

– Han såg avsvimmad ut. Han rörde inte på sig och jag trodde först att han var död. Det dröjde nog femton minuter innan ambulansen kom.

Samtidigt som Sydsvenskan pratade med vittnet började någon spela hitmusik ur en parkerad bil och en kvinna och en man dansade till rytmerna.

– Det är pinsamt. Det passar sig inte nu, säger vittnet."


Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan sidan C2 tisdag 27 september 2011: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1551205/En-skjuten--pa-von-Rosens-vag.html

2011-09-26

Imam utbildade Lunds stift på Islamic Center idag







Klockan 13.00 idag måndag 26 september 2011 samlades diakoner och präster på Islamic Center i Malmö. Moskéträffen ska utbilda det nybildade flyktingnätverket i hur kyrkan kan ta in fler asylanter till Sverige. Lunds stift bjöds även på mat. Imamen, socialdemokraten och nämndemannen Ayoub Chibli utbildade Svenska kyrkans företrädare i Muammar Kadaffis libyskägda moské.

Polis sköt invandrare på Rosengård




Arabisk språkkurs hjälpte inte. Polisen tvingades skjuta en invandrare på Rosengård i eftermiddags:


2011-09-26 14:19, Bråk, Malmö

Bråk, Von Rosens väg

Polispatruller kallas till Von Rosens väg efter ett larm om bråk på adressen. På plats finns ett flertal personer som bråkar och en person är nedslagen. När polispatrullen försöker stoppa bråket vänds ilskan mot dem istället och en nödvärnssituation uppstår. Polisen avlossar ett skott och en person träffas i benet. Personen förs med ambulans till sjukhus.

Ett flertal personer har hämtats in till förhör angående händelsen.

Uppdatering: Även den person som initialt rapporterades vara nedslagen förs till sjukhus efter att ha blivit slagen med tillhygge i samband med bråket.

Källa, aktuellt från Skånepolisen måndag 26 september 2011: http://polisen.se/Skane/sv/Aktuellt/Handelser/Skane/2011-09-26-1419-Brak-Malmo/


Foto från dagens ingripande där polisen står mitt bland muslimska skolungdomar: http://www.bt.se/multimedia/dynamic/01716/polisen_1716750c.jpg



Bilder från dagens gripande av muslimer i SVT Play måndag 26 september 2011: http://svtplay.se/v/2546372/bilder_fran_gripandet


"Malmö. En man i 30-årsåldern skottskadades idag på von Rosens väg i Malmö.

Larmet kom strax efter klockan 14.30. Polis kallades till adressen efter larm om ett bråk. Väl på plats visade det sig att ett flertal personer bråkade och att en person var nedslagen. När polisen försöker ingripa blir situationen hotfull. Enligt polisen uppstår en nödvärnssituation och polisen skjuter skarpt.

– En person är skottskadad, säger Cindy Schönström-Larsson, informatör vid Skånepolisen."

Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan måndag 26 september 2011: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1551205/En-skjuten--pa-von-Rosens-vag.html


"Polisen sköt en person i benet vid ett större bråk i eftermiddags på von Rosens väg i stadsdelen Rosengård i Malmö."





Läs mer:





Alla muslimska samfund i alla länder är homofientliga enligt lundaislamologer



"Men jag talade häromåret med islamologer från Lunds universitet som avslöjade att alla muslimska samfund i alla länder är homofientliga."

"Har islamologerna i Lund fel? Men vänligen berätta då vilka muslimska samfund som är homovänliga? Vilka av dem respekterar samkönade relationer inom sitt samfund, välsignar och vill viga homopar? Kan ni inte berätta det, sprid då inte floskler som islamofobi. Är det sant att alla muslimska samfund är homofientliga ska man få berätta det."


"Muslimsk homofientlighet.










Islamic Centers fritidshem har elva assistenter för problembarn




Assistenter används oftast för elever som är aggressivt utagerande eller inte kan tala svenska. Islamic Centers församling vid den stora moskén i Malmö driver muslimska förskolan och fritidshemmet Ögårdsskolan. Eleverna är upp till tolv år. Hela elva assistenter behövs för att hålla styr på de muslimska eleverna på den lilla skolan. Assistenterna betalas med bidrag:

"Vi har tre avdelningar för skolbarnsomsorg, två för de yngre elevrna och en för de lite äldre eleverna. På våra avdelningar arbetar förskollärare, fritidspedagog, fritidsledare och elva assistenter."

Källa, hemsida för Ögårdsskolans fritidshem höstterminen 2011: http://www.ogardsskolan.se/Html/fritidshem.html

2011-09-25

Reepalu gjorde stagediving




"Ilmar Reepalu intervjuades av Jan Wifstrand på Lördag Live på Victoriateatern i kväll om sin dramatiska flykt från Estland och sin tid som politiker i Malmö. Bland annat berättade Ilmar om att han var med och stoppade rivningen av Gamla Väster när han arbetade på stadsbyggnadskontoret. Eftersom han varit attackdykare i det militära fick han frågan om han kunde avsluta med lite stagediving, vilket han modigt ställde upp på."

Källa, PPPress lördag 24 september 2011: http://www.pppress.se/bilder/main.php?g2_itemId=325740

Bilder på Reepalus stagediving:









2011-09-24

Polis slog till mot illegal livsmedelsförsäljning vid Islamic Center



Idag lördag eftermiddag 24 september 2011 ryckte Skånepolisen ut till den stora moskén i Malmö. På Västra Skrävlinge kyrkoväg köpte moskébesökarna livsmedel som såldes illegalt på gatan och trottoaren ur en makedonsk långtradare.

Polisen tog detta som ett kontrollärende. Sedan tidigare kände polisen till att livsmedel säljs illegalt. Då fick långtradarchauffören en tillsägelse. Men under de senaste månaderna har regelbunden försäljning skett.

Det är en vit långtradare av märket MAN. På klistermärket står landsbeteckningen MK. Det betyder Makedonien. Registreringsnumret är BT 027 DC. Fordonet tillhör I-Trans speditionsfirma i universitetsstaden Bitola, Makedonien:


Polisen har nu gjort en minnesanteckning som går vidare till en utredare. Adressen Västra Skrävlinge kyrkoväg är uppsatt. Polisen fick inte gripa någon på plats. Det är bötesbrott på straffskalan. Brott mot ordningsstadgan och livsmedelslagen är några av de som kan vara aktuella. Det får närpolisen på Rosengård avgöra.

Långtradaren parkerade precis vid gatan utanför Islamic Center. Under hela lördagseftermiddagen var bakdörrarna öppna. Chauffören sprang mellan förarhytten och livsmedlen baktill. Han tog öppet emot pengar från kunder som köpte lådor. Hela långtradaren var full av omärkta lådor fulla av mat. Främst är det grönsaker av alla de slag. Paprika, morötter och andra rotfrukter. Chauffören sätter lådorna direkt på gatan. Andra lådor placeras på trottoaren. Moskébesökarna lastar sina bilar fulla.

Långtradaren är välkänd hos lokalbefolkningen. Grannar till moskén har handlat av den då den parkeras vid Islamic Center.

Förutom långtradaren har två bussar från Makedonien parkerat på samma plats utanför Islamic Center.

Det finns några omständigheter som gör att härvan växer och flera brott kan ha begåtts.

Man får inte sälja livsmedel på en gata. Gatukontoret ansvarar för detta.

Livsmedelförsäljning ska ske på anvisade platser. Det är inte Västra Skrävlinge kyrkoväg.

Utan lokalhyra eller avgift för anvisad plats dumpas priserna till men för exempelvis legala torgförsäljare på Möllevångstorget.

De makedonska fordonen står emellanåt mer än 24 timmar på samma plats på gatan. Det är inte tillåtet.

De makedonska fordonen undgår böter för felparkering genom att skruva av registreringsskyltarna fram och bak. På allmän gata får inte registreringsskyltarna avslägsnas.

När livsmedel importeras in till Sverige ska grönsaksbeståndet salmonellatestas. Annars kan de vara livsfarliga. Men denna makedonska långtradare kan ta vägen över Öresundsbron utan att några prover tas.

Finns det några införselpapper?

Betalar försäljarna skatt på varorna de säljer i Sverige? Skattemyndigheten ansvarar.

Har moms betalats på inkomsterna?

Har försäljningen registrerats och bokförts alls?

Var sköter försäljaren sin hygien? Har han tillgång till vask och toalett?

Här kommer det intressanta. Använder långtradarchauffören Islamic Center för att dusch och toalettbestyr? Moskén är öppen för allmänheten till klockan 24.

Sover chauffören i långtradaren eller i moskén när lastbilen står kvar på gatan över nätterna?

När lastbilen ej står utanför moskén kör den tillbaka till Makedonien för att hämta ny last.

Varför ringer inte Islamic Center och anmäler den dagliga illegala försäljningen? Är det för att inte störa moskébesökarnas klipp eller för att ledningen för moskén också är från Makedonien?

Priserna på livsmedel dumpas kraftigt. Men ingen vet om lastbilen kör runt i Malmö och säljer vidare till de arabiska livsmedelshandlare som Sydsvenskan avslöjat anställt svart arbetskraft.

Dessa handlare köper in en del livsmedel legalt från import i Helsingborgs hamn. Men vem märker om den legala importen späs ut med illegal import helt svart utan redovisning eller skatt? Ingen livsmedelsinspektör kan ju stå och räkna att det ligger 5432 potatisar i bingen på Allfrukt när där egentligen bara borde ligga 3927 potatisar. Eller 738 paprikor i stället för 561 paprikor. Om malmöhandlare köper illegalt av långtradaren växer ju härvan då dessa hadlare också gör sig skyldiga till brott.

Sedan uppstår frågan varför polisen inte lyckas stoppa den illegala försäljningen utanför moskén? Om chauffören förra gången bara fick en tillsägelse, så är det ju skälet till att han fortsätter. Om utredaren denna gång inte har lust att göra något av minnesanteckningen så utdelas inga böter. Då är det bara att fortsätta. De utryckande poliserna ser inte det som förstaprioritet att jaga illegala grönsaker vid moskén. Kanske kör de aldrig mera dit av prioriteringsskäl. Trots att grönsakerna kan vara livsfarliga och del i en större härva.

Då återstår media som kan åtgära problemet med en artikel. Skånska Dagbladet ska titta på polisens ärende. Kanske finner de inte det för att det uppfördes som en minnesanteckning vid utryckningen i stället för en polisanmälan, trots att polisbil var på plats.

Hos Sydsvenskan blir det tvärstopp. De ser inget intressant i saken alls och tror att det anmälts av någon islamofob bara för att försäljningen sker utanför just moskén. Sydsvenskan kommer inte att skriva om saken meddelar de. Tack för det, tycker säkert chauffören samt Islamic Center som räddas undan negativ publicitet. Brottet kan fortsätta.

Men fallet är faktiskt unikt och innehåller sannolikt 3 - 5 olika brott. Framförallt bör Sydsvenskan fundera på följande:

Finns det någon annan moské i hela Sverige som dagligen har en hel långtradare med illegal livsmedelsförsäljning till sina besökare? Är det så vi vill ha det i Sverige med brott mot livsmedelslagen, brott mot ordningsstadgan, parkeringsförseelse, avskruvade registreringsskyltar, skattebrott, momsbrott etc helt öppet?

Om eländet fortsätter utan att vederbörande fälls så är det polis och medias fel. I så fall är det bara att gratulera malmöborna till ett nytt ställe där de kan handla sina livsmedel till ett pris som är ännu lägre än de affärer som redan skattefuskar med svart arbetskraft.

Bloggen Muslimska Friskolan uppmanar malmöborna att åka dit, ta foton och sända dem samt registreringsuppgifter på fordonen till Skånepolisen. Bloggar kan gärna ta bilder och publicera dem! Om eländet fortsätter, ta det som att det är fritt fram att själv sko dig och handla superbilligast vid din nya affär på gatan vid moskén.

Malmös arabiska filmfestival ska bli Europas största




"Skandinaviens första arabiska filmfestival invigdes i kväll i Malmö. 36 filmer från 16 länder ska visas till och med tisdag.

I kväll låg den röda mattan utrullad"

" – Jag vill att festivalen ska komma tillbaka nästa år och på sikt bli den största i sitt slag i Europa, säger festivalgeneralen Mouhammad Keblawi."

"Den socialdemokratiska fullmäktigeledamoten Adrian Kaba ser särskilt fram mot festivalens många seminarier.": http://skalman.sydsvenskan-img.se/sydsvenskan/4c1122b50e35c412ec297e6beae7cedc/704/396/archive/01003/HROarabfilm1_1003649a.jpg


Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan fredag 23 september 2011: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1549865/Sprakande-start-for-arabisk-filmfest.html

SVTs Uppdrag Granskning ville mörda Lars Vilks



"SVT-journalisten Axel Gordh Humlesjö blev på bokmässan i Göteborg förd åt sidan av civilklädd polis.

De misstänkte att jag var på väg att attackera Lars Vilks

”Men när dom efter en lång stund faktiskt trodde på att jag är redaktör på Uppdrag Granskning"

Källa, Dagens Nyheter fredag 23 september 2011: http://www.dn.se/nyheter/sverige/svt-journalist-togs-for-terrorist


Läs mer:



http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.731393-vilksterrorist-var-journalist
http://svt.se/2.22620/1.2543978/polisen_trodde_att_svt-journalist_skulle_attackera_vilks
http://www.medievarlden.se/nyheter/2011/09/polisen-trodde-ug-redaktor-skulle-attackera-vilks

2011-09-23

Fullt av araber när röda mattan rullades ut





Det var stort uppbåd idag klockan 18 på premiären av Malmö Arab Filmfestival. Bloggen Muslimska Friskolan var på plats. En tjugo meter lång röd matta rullades ut från biograf SpegelnStortorget i Malmö. Eventet filmades. Socialdemokraten Jamal El-Haj minglade runt och hälsade på bekanta. Taxibilar anlände med kändisar från arabvärlden.

Kalaset betalas med skattepengar, pågår i fem dagar och ska minska fördomarna mot araber. Islamologer från Centrum för Mellanösternstudier (CMES) vid Lunds universitet sponsrar:


Arabisk filmfestival invigs på Stortorget idag

Den arabiska filmfestivalen i Malmö sponsras av islamologer från Lunds universitet.


"Malmöpremiär för arabisk filmfestival

30-tal filmer visas på biograf Spegeln. Arrangt ör: ”En möjlighet till dialog mellan filmskaparna och publiken”. 16 länder representerade.

I dag rullas röda mattan ut för en mängd regissörer och skådespelare från 16 olika arabländer när Malmö Arab Filmfestival har sin allra första premiär."



"Festivalen är därmed inte enbart tänkt för att underhålla utan också fungera som en plattform för att lyfta fram arabisk film i Sverige och parallellt underminera de fördomar som finns om den arabiska minoriteten i Sverige."

Källa, Ciné torsdag 22 september 2011: http://www.cine.se/nyhet.php?id=2711

Malmö Arab Filmfestival (MAFF) sponsras med skattepengar av Lunds universitets Centrum för Mellanösternstudier där islamologerna huserar. Vidare sponsrar skattefinansierade och islamiserade Moriska paviljongen från Folkets Park. Samt den tyska livsmedelsjätten Lidl.

MAFF stöds av Region Skåne och Malmö stad.

MAFF samarbetspartners är ABF och Malmö stads skattefinansierade Garaget på Lönngatan.


"Filmer från arabvärlden är för det stora flertalet i Sverige ännu inte kända och att se filmer från denna del av världen på stor duk är mycket ovanligt, trots att det finns en stor arabisk filmindustri som producerar mängder av filmer, filmstjärnor och regissörer. Malmö Arab Film Festival vill genom att visa och sprida arabiska filmer underhålla men också bredda bilden av araber och den arabiska delen av världen. Rörliga bilder är ett universellt språk som utgör en god gemensam grund för människor att mötas på. Malmö Arab Film Festival ser att det finns stora möjligheter för festivalen att utgöra en plattform för möten mellan människor, arabisktalande såväl som svensktalande, både inom och mellan grupper. Festivalens förlängda syfte är att minimera fördomar och medverka till en positiv integration."




Hemsida och program för Malmö Arab Filmfestival 23 - 27 september 2011 på biograf Spegeln vid Stortorget i Malmö: http://malmoarabfilmfestival.se/

Lärarfack rekommenderar danskhatande bok



Lärarnas Riksförbund rekommenderar alla sina medlemmar att läsa Lena Sundströms bok för att motverka rasism. I boken utpekas danskar som rasister och Danmark som ett rasistiskt land. Framförallt porträtteras Danmark som rasistiskt mot muslimer.

På sidan 28 i facktidningen Skolvärlden nummer 7 för 2011 presenteras Lena Sundströms bok "Världens lyckligaste folk" med text och bild.

Polisnämnden kritiserar Rosengårdspolisens arabiskutbildning

Elisabeth Elgh (m) är ledamot i polisnämnden Malmö


"Arabiskakurser för poliser får kritik

Se TV Den kurs som Rosengårdspolisen köpt in där drygt 50 poliser ska lära sig om den arabiska kulturen och språket möter nu kritik från politiskt håll. Tanken bakom kursen, som startade i september, är att polisen lättare ska kunna kommunicera med arabsiktalande invånare i stadsdelen. Nu begär den borgliga majoriteten i polisnämnden att frågan ska tas upp på kommande möte."

Se videon här från TV4 Nyheterna Malmö fredag 23 september 2011: http://www.nyheterna.se/tv?videoid=2070040&treeId=505021202

2011-09-22

Per Unckels förtjänst att muslimska friskolor finns




"I går morse möttes vi av beskedet att Per Unckel (M) har avlidit vid 63 års ålder. Unckel var under många år framträdande i den offentliga debatten - senast som landshövding i Stockholms län och före det som bland annat ordförande i riksdagens konstitutionsutskott, ordförande i Grundlagsutredningen och utbildningsminister mellan 1991-1994.

I den senare rollen var han en av de drivande bakom den friskolereform som Carl Bildts fyrpartiregering drev igenom. Därmed öppnades utbildningssektorn för alternativa pedagogiska inriktningar och elever fick möjligheten att välja skola."

Källa, ledare i Sundsvalls Tidning torsdag 22 september 2011: http://st.nu/opinion/ledare/1.3926054-valfriheten-ar-unckels-arv


Läs mer om den forne utbildningsministern Per Unckel som möjliggjorde muslimska friskolor:





Ullenhags förslag om arbete mot socialbidrag anses rasistiskt



"FP dammar av gammalt "rasistiskt" bidragsförslag - för tredje gången

Erik Ullenhags "nya" förslag är sex år gammalt och har redan tidigare fått utstå hård kritik."

" – Folkpartiets förslag om att invandrare måste göra en arbetsinsats för att få socialbidrag speglar en av de mest centrala tankarna i rasistiska ideologier, gick det bland annat att läsa i debattartikeln."

"2005 kritiserades förslaget för att vara rasistisk av 29 forskare och debattörer. Vad tycker du om det?

– Jag kommer inte ihåg hur det förslaget såg ut då men jag tycker att den typen av argument är tramsigt att hålla på med. Det finns en grupp utrikesfödda ungdomar som fastnar i utanförskap."



Socialdemokrat vill inte privatisera SFI



Privatiseringen av SFI som leder till islamisering och skattepengar i skatteparadis väcker protest:


"Mininstern Nyamko Sabunis (FP) utspel på torsdagen om att SFI, Svenska för invandrare, har mycket dålig kvalitet och bör privatiseras, fick Viadidakt i Katrineholm och Vingåker att reagera direkt.

- Vi är stolta över vår SFI, säger Viadidaktnämndens ordförande Berit Örtell (S)."

Källa, Katrineholms-Kuriren torsdag 22 september 2011: http://kkuriren.se/nyheter/katrineholm/1.1194224

Muslimska friskolor för vuxna blir möjligt



Biträdande utbildningsminister Nyamko Sabuni öppnar nu möjligheten för privata aktörer att bedriva SFI. Det innebär att islamistiska moskéer och föreningar som bedriver muslimska friskolor för barn även kommer att kunna få skattepengar för att ha SFI. De flesta som går på SFI är muslimer. Självklart kommer de att välja muslimska anordnare som samtidigt erbjuder bönerum och talar arabiska, afghanska, somaliska och bosniska. Fusket med betyg och ekonomiska bedrägerier i dagens muslimska friskolor sprids till SFI. Dessutom kan antisemitisk undervisning och islamistiska terrorkopplingar ta sin plats hos muslimska anordnare av SFI precis som i dagens muslimska friskolor.

Nu kan Islamic Center vid den stora moskén i Malmö byggas ut med en flygel till så att VDn Bejzat Becirov kan tjäna pengar på SFI också. De arbetslösa muslimerna som läser SFI kan lämna sina barn på Ögårdsskolan bredvid: http://www.mosken.se/utbyggnad.htm


"SFI ska privatiseras

Publicerad 22 september 2011 - 07:12

Uppdaterad 22 september 2011 - 07:59

Svenska för invandrare, SFI, som har kritiserats för ineffektivitet och stora brister, ska privatiseras. Den nya svenska-utbildningen ska kombineras med arbete, eller praktik - och öppnas för andra utbildare än kommunerna.

SFI, svenska för invandrare, fungerar dåligt - det tycker till och med den ansvariga ministern.

-Det finns ingen annan skolform i Sverige som har fått förfalla så som SFI har gjort, säger Nyamko Sabuni (FP) jämställdhetsminister och biträdande utbildningsminister med ansvar för SFI."

Källa, SVT Rapport torsdag 22 september 2011: http://svt.se/2.22620/1.2541474/sfi_ska_privatiseras

2011-09-21

Framtidens svenskar släktforskar om Irak och Somalia enligt SR



Idag onsdag 21 september 2011 sände Sveriges Radio P1 Tendens ett program om släktforskning. Där slogs fast att framtidens svenskar kommer att släktforska om sina rötter i Irak och Somalia.

Det är alltså meningen att etniska svenskar ska dö ut och ersättas av muslimer i Sverige:


"Onsdag 21 september


-Släktforskning i Sverige är en folkrörelse som växer hela tiden. Intresset att söka sina rötter sker i underjordiska gamla arkiv och på nätet. Uppgifter som blir alltmer tillgängliga.Vad letar alla släktspanare efter? Vad händer om man upptäcker något man inte hade en aning om?



Källa, SR P1 Tendens onsdag 21 september 2011: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3381&artikel=4697678

Ingen polis arbetar som Saga Norén i Bron



Nästan alla karaktärer är intressanta och ganska trovärdiga i nya TV-serien Bron, utom en. Den dansk-svenska kriminalserien som utspelar sig på Öresundsbron samt Malmö och Köpenhamn hade premiär ikväll onsdag 21 september 2011. Bloggen Muslimska Friskolan var med vid en av filminspelningarna.

Miljöerna var moderna, storyn intressant men lite rörig. Trådarna knyts säkert ihop. Vi fick se ett familjedrama i 60-talspunkthusen på Högaholm. Därefter över till nybyggda kvarter i Västra Hamnen och Slagthuset. I ett kontorskomplex dök Johan Wester som spelar Kajan i Hipp Hipp upp.

Men huvudpersonen var polisen Saga Norén vid länskriminalen i Malmö. Efter några minuter hade hon polisanmält sin danske kollega Martin Rhode för tjänstefel, tvingat honom att sitta trots att han är nysteriliserad samt väckt honom mitt i natten och tvingat honom att arbeta. Efter att ha tillrättavisats av sin chef drog hon av sig tröjan framför Rhode så att BHn och en del av hennes lena överkropp syntes inne på polisstationen. Därefter kör hon för fort i sin Porsche. Hon korsförhör ett huvudvittne som sitter i en bombladdad bil och ska dö inom några minuter. Han spyr efteråt. Det finns ingen polis i världen som arbetar som denna bitch. Saga Norén borde straffknullas och vi kan ana en kommande scen som fullständigt sprutar av uppdämt sexbehov där någon får sätta på henne. Så att hon lugnar sig.

Saga Norén är helt omalmöitisk och stammar inte från Malmö enligt rollkaraktären. Hon påminner mer om en östermalmstjej. Det är helt obegripligt hur manusförfattarna tänkt när de satte ihop hennes karaktär som polis. Ska alla andra skådespelare vara trovärdiga, men inte hon? Däremot spelar hon den roll hon fått tilldelat sig väl. Naturligtvis ska inte Sofia Helin som spelar Saga Norén straffknullas, ifall någon läsare fått denna recension om bakfoten.



"Sofia Helin beskriver sin karaktär som mer komplicerad.

Saga Norén är en duktig polis, men inte så bra på att vara social. Hon liknar ingen annan polis som vi sett i TV-serier förr, och det gör henne till en spännande karaktär, säger Sofia Helin."

Källa, Öresundsbrons hemsida 2011: http://se.oresundsbron.com/page/2406


"Sofia Helin berättar om pyromanen som skakade inspelningen av ”Bron”

Läs om detta i Aftonbladet onsdag 21 september 2011: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article13656366.ab



Här är Saga Norén och hennes danske kollega Martin Rhode på bild från SVTs hemsida för serien: http://svt.se/content/1/c8/02/15/05/64/Bron_405.jpg


"I rollen som Saga Norén ser vi Sofia Helin som har flera framgångsrika långfilmer på meritlistan såsom Arn-filmerna, Fyra nyanser av brunt och Nina Frisk. I SVT har hon gått att se i serierna Rederiet och Aspiranterna. Kim Bodnia är en av Danmarks mest hyllade skådespelare. I SVT har han bland annat setts i Brottet och Kommissarie Winter.

http://svt.se/2.74611/1.2150564/bron

Se avsnitt 1 av 10 i SVT Play här: http://svtplay.se/t/162763/bron

Ullenhag tvingar muslimska socialbidragstagare arbeta



Integrationsminister Erik Ullenhag ämnar tvinga tiotusentals muslimska socialbidragstagare att arbeta. Gör de inte det trappas socialbidraget ner. Alla som är arbetsföra och uppbär försörjningsstöd ska tvingas arbeta eller delta i åtgärder hotar FP. Nu är det slut på paraboltittandet på dagarna och kriminellas dagdriveri på Rosengård. Nu är det dags att betala tillbaka för utnyttjandet av det svenska välfärdssystemet. Ullenhag kräver att arbetsföra socialbidragstagare ska utföra parkarbete i Arbetsförmedlingens och kommunens regi.

Integrationsministern tror sig ha allianspartierna med sig. Det är nu upp till SD och de rödgröna att sluta upp bakom förslaget! Partier som säger nej till förslaget är emot välfärd, ty alla som arbetar vinner på politiken som är klassisk socialdemokratisk och keynesiansk. Folkpartiets vice partiledare Ullenhag påstår i SVTs Rapport att reformen riktar sig åt många unga och utrikes födda. Men exempelvis muslimer i niqab som påstår att de inte kan få arbete, är ju också arbetsföra, och Ullenhag kan tvinga dem arbeta:


"Ullenhag säger till Rapport att det framförallt är unga och personer födda utomlands som har försörjningsstöd och samtidigt söker jobb."



Läs mer:


Katolska kyrkan stoppar fotbollshuliganism med tio budord




"Kyrkan tar krafttag mot fotbollshuliganism

Med tio budord mot fotbollshuliganism hoppas katolska kyrkan i Polen kunna stävja våldsyttringar när fotbolls-EM nästa år avgörs i landet.


• Du skall icke be för att motståndarlagets spelare skadar sig under matchen

• Domaren har alltid rätt

• Du skall icke göra vulgära gester

• Du skall icke låta dig provoceras av motståndarlagets supportrar


Det är några av budorden som tagits fram av fader Edward Plen, polsk präst med särskilt ansvar för sportfrågor."