2011-11-30

Rosengårds turkiska friskola struntade i att söka bygglov



"MALMÖ. För ett år sedan fick Kunskapsboningens skola besked om att de tilltänkta lokalerna saknade bygglov för skolverksamhet. Ändå startade de. Nu riskerar fastighetsägaren ett vite på en halv miljon kronor.

I nästa vecka blir Kunskapsboningens skola ett ärende på stadsbyggnadsnämnden."

" - De startade skolan trots att de fick skriftligt besked redan i december i fjol att de inte fick ha skolverksamhet där. Fastigheten är avsedd för kontor. Hon berättar att de också haft möten med ansvariga på friskolan.

Men det är först nu som friskolan skickat in en bygglovsansökan, och den kommer att behandlas vid samma sammanträde i nästa vecka.

– Men den kommer att avslås. Miljöförvaltningen har pekat på närheten till Inre Ringvägen och problemen med avgaser och buller."



Stadsbyggnadsnämndens politiker i Malmö som nästa vecka fattar beslut mot Rosengårds turkiska friskola med enbart muslimska elever:


Muslimsk förskola får avslag



"Alla ansökningar om att starta fristående grundskolor i Örebro län"

"Örebro"

"Al-Azharskolan: förskoleklass. Al-Azharskolan. AVSLAG"



Skolklasser hos Islamic Centers imam Ayoub Chibli




"Besök på moské och buddhisttempel

Nov 28, 2011

Fyra klasser från skolan besökte i onsdags buddhisttemplet och moskén i Malmö. Det var ett studiebesök för kursen Religionskunskap A som religionslärarna Birgitta Davidsson och Torbjörn Sjöholm hade anordnat. Frågor rörande hurvida kvinnor borde skylla sig eller inte och vad som händer efter döden var två ämnen som diskuterades hett.

De fyra klasserna lämnade C4 vid skoldagens start den 23 november tillsammans med religionslärarna Birgitta Davidsson och Torbjörn Sjöholm."

"Efter lite shopping och lunch i Malmö centrum så begav sig bussen mot sitt andra och sista stopp på detta studiebesök. I utkanten av Malmö, en bit utanför Rosengård, stannar bussen till vid Malmös moské. Vi går skilda vägar när vi ska äntra moskén då det finns separata ingångar för män och kvinnor.

Inne i moskén tas vi emot av imamen Ayoub Chibli och prästen Torgny Anderberg, som är präst i den närliggande kyrkan i Västra Skrävlinge. De båda har haft många gemensamma uppdrag och jobbar med att försöka få bort de fördomar som finns mot islam, genom att peka på likheter mellan islam och kristendom.

Bara några minuter in på vårt besök är det dags för bönestund och vi får alla betrakta hur en bönestund genomförs. De ber alla genom att först buga sig och sedan lägga sig ner på knä på marken och vidröra marken med pannan. En annan del av bönen består av att de uppemot 40 personerna i salen ställer sig på rad framför imamen, som sjunger på arabiska, och ber på samma sätt som tidigare.

Efter bönestunden fortsatte de livliga diskussionerna om ateism och bärandet av slöja, burka och niqab. Vid dagens slut verkade alla nöjda med besöken. Tiden tycktes ha gått fortare än den egentligen gjorde och tiden tog slut långt före samtalsämnena och frågorna.

Text: Sandra Petersson"


Källa, skoltidningen D4Christian 4:s Gymnasium i Kristianstad måndag 28 november 2011:

Länken fungerar ej: http://www.defyra.se/?p=837



Apoteket inför muslimska helgdagar för sina anställda


Idag 30/11 står skattebetalarna för gratisbuffé för att fira att statligt ägda Apoteket inför helgdagar anpassade till islam. Sensus betalas av bidrag från Folkbildningsrådet som får sina pengar av Utbildningsdepartementet. Givetvis serveras gratisbuffén endast i Stockholms innerstad, så att innerstadsborna ska fortsätta vurma för mångkulturen i sin egen bubbla där inga invandrare bor, medan resten av Sverige får betala och ta emot invandrarna. Buffén är gratis för skulle deltagarna betala hade de inte kommit. Efteråt ska det nämligen berättas hur lyckat arrangemanget var:



"Sensus studieförbund

Pressmeddelande

Almanackan med alla svenskars högtidsdagar hjälper Apoteket

2011-11-29 16:59

I Sensus Multireligiösa almanacka finns Sveriges viktigaste högtidsdagar inom sex världsreligioner. Tillsammans ger de oss mer än 180 helgdagar att fira. På Apoteket har man tagit fasta på att många svenskar vill fira andra högtider än påsk och jul. De har infört flexibla helgdagar.

Onsdagen den 30 november har Sensus studieförbund inbjudit till fest under rubriken ”Vi har så mycket att fira” och då kommer bland annat Ulrika Henningsson från Apoteket att berätta om hur de arbetar med mångfald inom Apoteket och hur de har använt sig av Sensus Multireligiösa almanacka.

- Våra medarbetare har olika traditioner med rötter från hela världen. Vi jobbar med ett aktivt mångfaldsarbete och har infört flexibla helgdagar för att medarbetarna ska kunna vara lediga när just de vill fira med sin familj och vänner, säger Ulrika HenningssonApoteket.

Apoteket har även delat ut den Multireligiösa almanackan till sina 90 högsta chefer för att öka kunskapen om de sex världsreligionerna islam, buddhism, kristendom, sikhism, judendom och hinduism.

Sensus har under flera år arbetat med mångfald och på festen den 30 november kommer även Försvarsmakten att berätta om sitt mångfaldsarbete och två representanter från Salaams vänner att berätta om fredsarbete mellan kristna och muslimer. Hela programmet ligger som bilaga.

Journalister är välkomna till festen.


För mer information om Sensus mångfaldsarbete kontakta Marie Lennerhed, verksamhetsutvecklare på Sensus förbundskansli, 08-406 16 76.

För mer information om Apotekets mångfaldsarbete kontakta Ulrika Henningsson, strateg kompetens- och ledarförsörjning på Apoteket, 010-447 50 37."

Källa, pressmeddelande från Sensus studieförbund tisdag 29 november 2011:



"Sensus studieförbund

Dokument

Kom på fest den 30 november 2011

2011-11-29 16:47


Källa, pressmeddelamde från Sensus studieförbund tisdag 29 november 2011:



"Inbjudan

kom på fest!
– Vi har fler än 180 helgdagar att fira

Välkommen till en kväll full av möten, mingel,
kunskap, mat, inspiration och musik.

kl 16-17 öppet hus

Kom tidigt så har du chansen att träffa Sensus multireligiösa guider
och köpa multireligiösa almanackan 2012 till kampanjpris.

kl 17-18 multireligiös catwalk

Du har chans att själv stå på scen!

kl 17.30-21.00 buffé och speaker’s corner

Mingla, ät och ställ frågor till gäster från våra världsreligioner,
företag och organisationer.

Musiker utan gränser

Med mera.

datum: 30/11

plats: Sensus Möte, Klara Södra Kyrkogata 1

pris: Gratis!

Anmälan: Så fort du kan till:
malin.nordkvist@sensus.se

Begränsat antal platser.

Ta med dig en vän och kom!

Välkommen!"

2011-11-29

Islamic Centers friskola överskrider gränsvärdet för buller



Den muslimska friskolan Ögårdsskolan klarar inte gränsvärdet för buller på 55 decibel. Skolor och förskolor får inte ha högre gränsvärde än så. Miljöförvaltningen i Malmö stad upprättade i oktober 2010 en bullerkarta. Av den framgår att Islamic Center ligger på mellan 60 - 65 decibel i buller där skolbarnen leker. Den stora moskén ligger helt enkelt för nära Inre Ringvägen.

Misshandel på Lundsberg jämförs med muslimsk friskola



"Skolinspektionen har anmält Lundsberg för misshandel, olaga hot och olaga tvång mot minderårig. Således synnerligen allvarligt.

Vissa anser måhända att kritiken mot Lundsberg bara handlar om illa dold vänsteraversion, men är det verkligen så enkelt? Hur hade debatten sett ut om det till exempel handlat om en muslimsk friskola, för att inte tala om en kristen? Ja, till och med en vanlig kommunal skola hade förmodligen riskerat större medial genomlysning efter så graverande misstankar om missförhållanden.

Huruvida Lundsberg är en överklasskola eller inte är ointressant. Istället gäller att lagen är lika för alla och land skall med lag byggas."

Källa, ledare i Norrköpings Tidningar tisdag 29 november 2011: http://www.nt.se/ledare/default.aspx?articleid=7263767


"Skolinspektionen riktar mycket allvarlig kritik mot Lundsbergsskolan. Yngre elever lär sig att "ta stryk" utan att skolan ingriper, enligt inspektionen.

Regeringen hotar nu att stänga skolan, om inspektionen rekommenderar det.

Utbildningsminister Jan Björklund beskriver Skolinspektionens beslut som "mycket allvarligt". Riksinternatskolorna skiljer sig från övriga skolor på det sätt att det är regeringen, inte Skolinspektionen, som beslutar om tillstånd. Det är alltså i sista hand regeringen som avgör Lundsbergs framtid."



Läs mer:









Trafikbuller stänger turkisk friskola



Rosengårds turkiska friskola Kunskapsboningens skola med enbart muslimska elever stängs vid årskiftet 2011/2012:


"Problemen hopar sig för Kunskapsboningens skola i Västra Kattarp. Det senaste är ett vitesföreläggande från miljöförvaltningen. Skolan måste avvecklas eftersom fastigheten är utsatt för kraftigt trafikbuller från Inre Ringvägen.

Ett nedläggningshot vilar redan över friskolan sedan Skolinspektionen funnit en rad allvarliga brister i verksamheten.

"Dessutom saknas bygglov."

"Till beslutet är knutet ett vite på 50 000 kronor om skolan inte upphör.

Enligt uppgift tecknade skolbolaget, Malmö Utbildnings AB, ett treårigt hyreskontrakt med fastighetsägaren i augusti."



2011-11-28

Islamic Center om slöjan i skoltidning



Christian 4:s Gymnasium i Kristianstad gjorde onsdag 23 november 2011 studiebesök på Islamic Center i Malmö. De tog foto på den stora moskén och skrev en artikel om studiebesöket i skoltidningen. Den finns på webben, men går inte att öppna trots att den är en webbtidning. I det cashade minnet framgår att det ställdes frågor i moskén om slöjan som muslimska kvinnor bär för att skyla sig. Studiebesöket leddes av de två religionslärarna:


Birgitta Davidsson



och


Torbjörn Sjöholm



Läs artikeln skriven måndag 28 november 2011 i skolans webbtidning D4 här, när den går att öppna: http://www.defyra.se/?p=837



Träffar på Google om studiebesöket:


Besök på moské och buddhisttempel D4 - Defyra.se
www.defyra.se/?p=837
1 timme sedan – Fyra klasser från skolan besökte i onsdags buddhisttemplet och moskén i Malmö. Det var ett studiebesök för kursen Religionskunskap A som ...


Besök på moské och ...
www.defyra.se/?p=837
De fyra klasserna lämnade C4 vid skoldagens start den 23 ...


D4 - defyra.se
http://www.defyra.se/CachadCachad
Webbtidning på Christian 4:s Gymnasium i Kristianstad.

Malmö FF startar fotbollsakademi på Rosengårdsskolan




"Malmö stad

Klartecken för FotbollsakademiRosengårdsskolan

2011-11-28 16:00

Höstterminen 2012 startar Rosengårdsskolan och Malmö FF en Fotbollsakademi. En unik möjlighet att kombinera studier med fotbollsdrömmar och framförallt få behörighet till gymnasiet.

Först ut kommer 20-25 elever födda 1999 få möjlighet att kombinera studier med daglig fotbollsträning. Fotbollen används även som en utgångspunkt i en del av undervisningen för andra ämnen som språk och matematik.

– Vårt fokus på fotboll blir en pedagogisk metod som ökar intresset för skolarbetet och gör att eleverna presterar bättre i skolan, säger Jonna Myrebris, områdeschef Herrgården.

Fotbollsakademin kommer att finnas på Rosengårdsskolan bland övriga klasser. På schemat finns de vanliga ämnena och dessutom fotbollsträning en gång om dagen. En förutsättning för att få vara med på träningen är att eleverna sköter sitt övriga skolarbete.

Malmö FF har en lång tradition av engagemang för ungdomars utveckling, både på och utanför planen.

– Vi har genomfört många olika aktiviteter som handlar om allt ifrån att ge barn och unga en meningsfull framtid till arbete mot våld och rasism. Vi tror att fotbollen och idrotten är en viktig möjlighet att nå ut till ungdomar och är därmed en av Malmös viktigaste integrationssatsningar, säger Jan-Olov Kindvall, Fotboll och Samhällsutveckling, Malmö FF.

Pressen är välkommen till ett första möte för intresserade föräldrar och ungdomar. Tid och plats: torsdag den 8 december klockan 18.30, Swedbank Stadion (Mediacenter, ingång 27).

Fakta

Med start höstterminen 2012 får Rosengårdsskolan en uttalad profil – språk, sport och samhälle. Fotbollsakademin är en av nyheterna som den nya profilen innebär. Med identitet kommer tillhörighet och med tillhörighet kommer gemenskap, stolthet och trygghet. Målet är att alla elever som lämnar årskurs 9 ska ha fullständig behörighet att gå vidare till gymnasiet.

Fotbollsakademin leds av kunniga och professionella lärare och tränare. Initiativtagare för den ursprungliga verksamheten är Richard Ohlqvist, nuvarande rektor på Malmö FF:s fotbollsakademiSwedbank Stadions och Malmö FFs Staffan Tapper.

För mer information

Jonna Myrebris, områdeschef Herrgården

Rosengård stadsdelsförvaltning

Telefon: 0709-34 11 01

Jan-Olov Kindvall, Fotboll och Samhällsutveckling

Malmö FF

Telefon: 0708-19 42 45

David Levin, informatör

Rosengård stadsdelsförvaltning

Telefon: 0766-29 76 51"


Källa, pressmeddelande från Malmö stad måndag 28 november 2011:



Läs mer:


Islamic Centers livsmedelsförsäljning hos Åklagarmyndigheten



Åklagarmyndigheten har idag diariefört en åtalsanmälan mot livsmedelsförsäljningen vid Islamic Center i Malmö. Miljöförvaltningen har anmält brott mot livsmedelslagen vid den stora moskén i Malmö. Försäljningen sker illegalt till moskébesökarna på Västra Skrävlinge kyrkoväg där moskéns entré ligger.

Måndag 28 november 2011

AM-197962-2011


För drygt en månad sedan skrev Skånska Dagbladet en artikel om den illegala försäljningen vid Islamic Center. Artikeln var införd i papperstidningen på en lördag. Den innehöll bilder.

Tidningen Metro tog vid samma tidpunkt bilder på lastbilarna från Makedonien som står vid moskén.

Det är enbart Skånska Dagbladet och Metro som har bilder. Håll utkik i dessa tidningar om de har artiklar i dagarna om att ärendet hamnat hos Åklagarmyndigheten.

Åklagaren lär få mycket svårt att lägga ner denna åtalsanmälan, eftersom brottet pågår fullt synligt dagligen vid Islamic Center. Det går alltså att gripa personerna på bar gärning. Skulle åklagaren ändå slarva och lägga ner ärendet, är det bara att anmäla det på nytt med hänvisning till att brottet fortsätter. Artikeln i Skånska Dagbladet för en dryg månad sedan hade nämligen ingen som helst avskräckande verkan på brottslingarna eller kunderna.

Andra bloggare som vill skriva om detta kan exempelvis kontakta Åklagarmyndigheten och be dem faxa den flera sidor långa anmälan som inkom idag. Eller söka i Skånskans artikelarkiv från den där lördagen för fem eller sex veckor sedan. Eller varför inte åka dit och själv ta bilder på brottslingarna vid moskén!

2011-11-27

Imamens dotter testade griskorv åt Sydsvenskan




Marjam Chibli är dotter till Islamic Centers imam Ayoub Chibli. Ayoub är även datalärare i moskéns muslimska friskola Ögårdsskolan i Malmö. Tidningen Sydsvenskan anlitade Marjam Chibli som reporter för att åka till Svedala och testa grillkorv tillverkad av fläskkött:


"Hur länge behöver man vänta med hungrig mage i lunchtid innan man får ett mål mat serverat?

Är snabbmaten snabb?

Och var är den snabbast?

Sydsvenskan skickade ut tio reportrar i Lund, Malmö och Svedala för att söka svar på frågorna."

"Centrumgrillen

Kyrkogatan, Svedala

Kötid 0:00

Väntetid 5:46

Total tid 5:46

Meny: Mosbricka.

Innehåll: 2 tjocka grillade medmos, en med bostongurka, en med räksallad, 1 Coca-Cola, 1 Cocio.

Pris: 48 kronor styck.

Kortare kö på sportlovet

Ingen kö med folk från kommunhuset intill, Sandvik eller småbutikerna i centrum, som det brukar vara vid lunchtid (sportlov). Efter lite missförstånd - om vi skulle ha två korvar på en mos eller om vi skulle ha dubbel mos - överräckte Tedaora Möller bakom glasluckan våra brickor med tillbehör. Och en nygrillad med mos, om än av pulver, lite tillbehör och en dricka är aldrig fel. Ibland.

Test: Marjam Chibli och Lasse Holmström"



Bloggen Muslimska Friskolan har själv ätit på Centrumgrillen i Svedala flera gånger. Ägaren förklarar för bloggen Muslimska Friskolan att man inte serverar kycklingkorv, oxkorv eller halalkorv utan endast korv av fläsk. Så har det alltid varit. Det betyder att antingen har Marjam Chibli inte ätit av korven hon anlitats som reporter av Sydsvenskan att köa för. Eller så har Marjam ätit korv av fläsk.

Byggnad(s)arbetare ogillar Mona Sahlins moskébesök och vill stoppa invandringen



"Är Socialdemokraterna på väg att anpassa sig till SD, enligt samma mönster som i Danmark med Dansk Folkeparti? Förre S-ledaren Mona Sahlin är orolig för det. Främsta tecknet i Sahlins ögon: Ilmar Reepalus förslag om tillfälliga medborgarskap för invandrare.

Men i en byggbod i Arlöv nickar socialdemokrater gillande åt Reepalus förslag. Tuffare tag mot invandring är precis vad som krävs"

"Sossarna är för fega. De måste prata om invandringen.

– De är rädda att tappa utländska röster. Invandrarna har blivit så många nu.

– Vi har varit för snälla, vi svenskar.

– Jag har varit inne och byggt på fängelser. Jag har fan aldrig sett en svensk därinne.

– Åjo, det finns nog.

– I alla fall måste vi stoppa invandringen ett tag. Tills vi får ordning på det."

"Inne i byggboden finns Freddie Åkerblom, ombudsman på Byggnads."

"På frukostrasten brukar Freddie Åkerblom prata politik med byggjobbarna. Han är ordförande i Kulladals S-förening och bekymrad över att S tappar väljare till Sverigedemokraterna.

I valrörelsen var fotografiet av Mona Sahlin i slöja - som spreds av SD - vanligare i byggbodarna än sossarnas egna affischer, berättar Åkerblom. I byggboden i Arlöv kommer åter snacket om Sahlinbilden upp (en bild som togs för tio år sedan när Sahlin besökte Stockholms stora moské).

Mona sabbade mycket när hon satte på sig en slöja, säger Mikael Jensen, en skäggig kille från Eslöv i en svart T-tröja med Byggnads emblem.

Varför sabbade det så mycket?

– Det finns ju ett jävla hat mot invandrare. Det kommer nästan alltid upp, säger Mikael Jensen.

Han berättar för arbetskamraterna om när han gick in med shorts i en moské i Turkiet.

– De skulle nästan döda mig! säger han och ler.

Vid bordet sitter Nils-Erik Olsson från Staffanstorp, en socialdemokrat som gick över till SD i förra årets val."

"Freddie Åkerblom tar upp Ilmar Reepalus förslag om tillfälliga medborgarskap för att kunna utvisa fler kriminella invandrare (ett förslag som Åkerblom själv stöder). Skulle det kunna få Nils-Erik Olsson och andra att rösta på S igen?

– Det skulle vara ett steg i rätt riktning, säger Nils-Eric Olsson.

Lagbasen Daniel Lindkvist berömmer Reepalu:

– Någon måste våga."

"MFF:aren heter Leo Kipowski och bor i Höör. Han röstar fortfarande på S - "av respekt för mormor" - men vill se en strängare invandringspolitik.

Freddie Åkerblom frågar rätt ut i boden:

– Håller ni med Reepalu allihop?

Byggjobbarna runt borden nickar.

– Fantastiskt! utbrister Åkerblom."

"Vissa sossar på mötet i Berlin gav Eric Sundström kalla kårar. "Våra väljare gillar inte muslimer", sade någon.

Vi fick till och med höra en lista på positioneringar som ansågs kunna blidka de 'traditionella arbetarväljarna', utan att avskräcka för många av de mer 'toleranta mittenväljarna'. Nej till 'massinvandring', men ja till 'invandraren'. Ja till frihandel, men nej till turkiskt EU-medlemskap."



2011-11-26

Islamic Center får 118 822 kronor extra i bidrag för att lära skolbarnen läsa



Islamic Centers muslimska friskola klarar inte att lära sina elever läsa, räkna och skriva. Därför får skattebetalarna skjuta till 118 822 extra kronor via Skolverket 2012 enbart till Ögårdsskolan:


Statsbidrag för basfärdigheterna läsa skriva räkna (SFS 2008:754)

Prelimära bidragsramar 2012
Beslutade bidragsramar publiceras i januari 2012

Kod: 28014401

Namn: Ögårdsskolan

Bidragsram kronor: 118 822



2011-11-25

Idag åtalsanmäldes livsmedelsförsäljningen vid Islamic Center



Miljöförvaltningen i Malmö åtalsanmälde fredagen 25 november 2011 brott mot livsmedelslagen. Lastbilarna från Makedonien säljer dagligen frukt och grönt till moskébesökarna. Brevet som sändes har fram tills idag varit arbetsmaterial. Anmälan är granskad och godkänd av både enhetschefen samt juristen och underskriven av handläggaren på livsmedelsinspektionen. Nu är det offentligt med diarienummer 2011: 03811. Diariet har registrerat att det postats idag. I början av nästa vecka når brevet Åklagarmyndigheten. Då lär media finna det.

Miljöförvaltningen säger i en kommentar att varje gång myndigheten och polisen försökt avhysa dem från gatan vid Islamic Center struntar de i anvisningen. Dagen efter är den illegala försäljningen tillbaka vid den stora moskén. Miljöförvaltningen påstår att Islamic Centers VD Bejzat Becirov inte samarbetat i den utsträckning han utlovat med information för att underlätta lagföring.

Poliskvinnor fick inte leta efter brottsling i moskén där brottet skett



"MALMÖ. I samband med fredagsbönen i en moské blev mannen överfallen av en person som han tidigare vittnat mot.

Den utpekade 43-årige gärningsmannen har nu åtalats för övergrepp i rättssak."

"Offret och en kamrat stoppade sedan en rutinpatrullerande polispatrull och berättade om överfallet.

Poliserna, båda kvinnor, åkte till den aktuella moskén men kunde på grund av sitt kön inte gå in.

De fick dock telefonbesked från moskéns ordförande om att den utpekade mannen lämnat platsen."


"Några månader före källarmoskéhändelsen i slutet av augusti hade 43-åringen dömts till sex månaders fängelse för att ha misshandlat sin hustru. Moskébesökaren vittnade i målet och är övertygad om att det är orsaken till att han blev påhoppad under bönen. Hans vänsteröga svullnade genast igen och eftersom han har porslinsöga på höger sida såg han ingenting under cirka en halvtimma."

Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan torsdag 24 november 2011, som helt utelämnar att poliskvinnorna inte fick komma in i brottsplatsen källarmoskén för att utföra sitt arbete:


Arab oroas över dålig kunskap om islam trots många muslimer enligt Islamic Center



"Där satt jag alltså en lördagskväll strax före midnatt som den kontrollerade och förtryckta arabiska och muslimska kvinna jag är. Jag ställde en ny fråga: Tycker ni att jag verkar vara kontrollerad eller förtryckt? De båda blev hastigt stressade och svarade: Nej absolut inte, nej inte alls …

Du borde veta mer om oss

Enligt Islamic Center i Malmö finns 45 000 personer med muslimsk
bakgrund bosatta i Malmö kommun, och ändå har man så lite kunskap om vad det innebär. Jag undrar vad det beror på? Det är kanske dags att börja prata om islam ur ett mer öppet perspektiv, så att vi faktiskt kan sprida kunskapen till våra medmänniskor."


Källa, sidan 18 i Vårt Malmö nummer 10, utgiven i november 2011: http://www.malmo.se/download/18.56d99e38133491d8225800025027/VM%23102011_final.pdf

2011-11-24

Hakkors på muslimsk friskolas buss



Polisen utreder ett sprayat ett hakkors och Djävulens nummer 666 från Bibeln på en skolbuss i danska Agedrup utanför Odense. Uppmaningen perker är skällsord mot personer från Mellanöstern. Skolbussen tillhör den muslimska friskolan Al-Salahiyah. Skolan startades 15 januari 1996 inne i Odense, men flyttade 28 februari 2011 ut till nya lokaler på Brolandvej 11 i Agedrup:


"En skolebus i Agedrup nordøst for Odense blev natten til tirsdag udsat for et groft racistisk hærværk.

Tirsdag morgen fandt chaufføren den røde bus overmalet med sort spraymaling.

Den ukendte gerningsmand havde i løbet af natten malet et hagekors på bussen og skrevet flere ting. På bussen stod der ”666” (et bibelsk nummer for det onde selv red.), ”satan” og ”dø perker”."

"Bussen holdt på Brolandvej da den blev overmalet."

Källa, Fyens Stiftstidende onsdag 23 november 2011: http://www.fyens.dk/article/1976071:Odense--Nazihaervaerk-paa-fynsk-skolebus


"NETDEBATTEN

20 timer siden

fra sbhn

Artiklen undlader at nævne at bussen holder ud for den nytilflyttede muslimske friskole, og at det nok er det, der har været den udløsende faktor ift graffitien."


Hemsida för Al-Salahiyah skolenBrolandvej 11 i Agedrup: http://www.al-salahiyahskolen.dk/

2011-11-23

Pappa tvingar svensk skolflicka till moskén



"Pappa tvingar med mig till moskén idag.. Har inget problem med att gå dit, det är bara det att jag måste sätta på mig en burka eller sjal för att få komma in. Om jag vägrar det kommer det inte bli vackert och då kommer alla bli pissed på mig. Yay, mycket val man har va? Hade jag gått dit i somras när jag hade Amanda där eller nästa sommar då Idaxong kommer ner hit.. då hade jag haft någon att skratta bort det med och det hade vart lugnt. Nu vet jag hur det kommer bli, alla kommer vara jobbiga och ta kort och grejer på mig utan att jag vill det och jag kommer ha en skitpms:ig dag."

Källa, svensk skolflicka som bloggar från semestern i Abu Dhabi tisdag 22 november 2011: http://bowbows.blogg.se/2011/november/gar-inte-att-andra-de-javla-kodmallarna.html


Så här klär sig skolflickan som skriver bloggen när hon väljer själv: http://bowbows.blogg.se/images/2011/1_176065208.jpg

Undervisningen är barnmisshandel på Rosengårdsskolan



"programledaren Natanael Derwinger som gjort UR-satsningen "Världens bästa skitskola". Första delen handlar om Malmö - och visas idag på biograf Spegeln."

"Ni var på Rosengårdsskolan också. Hur var det?

- Där träffade vi en lärare som var fruktansvärt upprörd. Hon beskriver undervisningen som avancerad barnmisshandel. Barnen får inte det de har rätt till. Om man hör en lärare säga så kanske man bör göra något som rektor eller politiker."

Källa, City Skåne/Malmö sidan 8 onsdag 23 november 2011: http://np.netpublicator.com/netpublication/n34295638


Världens bästa skitskola har premiär torsdag 1 december kl. 20.00 i SVT2. Då visas avsnittet om Malmö och Rosengårdsskolan:


Sloven startar friskola i bensinstation och kräver 96 000 kronor i deltidslön per månad



"Ett prospekt uppmanar Lundaborna att teckna sig för aktier i Science House AB.

Förhoppningen från vd:n Dario Kriz är att pengarna ska finansiera en ny grundskola på Brunnshög.

Finstilt framgår att Dario Kriz ska ha 96 000 kronor i månaden under uppstarten. Han ska arbeta deltid."

"Det finns en fastighet (en före detta bensinstation) som Science House köpte för en månad sedan"



" - När det gäller ekonomin så tittar vi på de ekonomiska förutsättningarna att driva skolan, säger Andreas Spång, tillförordnad enhetschef på Skolverket."



"Åsa Wesshagen är chef för bolagsstämmobevakningen på Aktiespararnas Riksförbund:

- Det har varit väldigt många och väldigt små emissioner. Ofta täcker pengarna Dario Kriz bolag drar in bara lönen för ett litet antal personer. Som dessutom är närstående eller besläktade med varandra allihop.

- Jag tror inte vi har sett slutet på det här än. Och trots alla emissioner har Dario Kriz inte fått något att lyfta. Därför har han förtroendeproblem."



Läs här om hur Dario Križ från Slovenien med franchise försöker få aktieägare att betala hans skyhöga deltidslön på 96 000 kronor i månaden som VD för friskolan, trots att han saknar pedagogisk utbildning:


Koranens berättelser byggd i LEGO för barn

Kapitel 55 – Ar Rahman (Den Välgörande) – Vers 7 på bilden ovan.


Koranen har byggts i LEGO för barn. Nedanstående berättar om en intervju med skaparen Mezba Mahtab och länkar till hans verk:


Teaching Kids the Holy Quran using toys to make learning fun

Interview with Mezba Mahtab

There aren't very many Islamic-themed LEGO sites out there. One of the most extensive is Mezba's Teaching Kids the Holy Quran, which illustrates passages from the Quran using LEGO. I asked him to tell us more about that project, and also just about himself as a Muslim and an AFOL.


Källor:



2011-11-22

Malmös första antirasistsamordnare ska bota rika elevers islamofobi


Eleverna i Malmös rikaste stadsdel Limhamn anklagas för islamofobi. De använder uttryck som turkjävel och skämtar om muslimer i slöja. Därför får skattebetalarna betala unga Emilia Sahlin på bilden ovan som ska ta bort fördomarna mot muslimer hos eleverna. Reportaget berättar att Limhamn har eget postnummer. Därför känner eleverna inte att de bor i Malmö och blir rasister:

"När både skolan, socialtjänsten och polisen i Limhamn-Bunkeflo märkte av ökad främlingsfientlighet bland ungdomar anställde stadsdelen Malmös första antirasistsamordnare. I drygt ett halvår har Emilia Sahlin nu pratat om fördomar och demokrati med kommunanställda, rektorer och elever."


Muslimer JO-anmäler griskött på Malmös fängelse



MALMÖ Maten på anstalten Kirseberg är oätlig, menar internernas förtroenderåd. I anmälan till Justitieombudsmannen skriver de att maten som serveras är "rå, bränd, sjukt överkryddad och/eller översaltad"

"De är också upprörda över att vegetarianer inte får korrekt mat och att muslimer serveras griskött."


Källa, SVT Sydnytt tisdag 22 november 2011: http://svt.se/2.33782/1.2611155/paprika_sa_det_sticks_i_nasan

Lärare vill inte kalla Rosengårdsskolans verksamhet för skola

Rosengårds många utländska lärare i protestmöte med sin utländske stadsdelsfullmäktigeordförande på bilden ovan.



"ROSENGÅRD. Skolpersonal känner sig överkörd sedan stadsdelen bestämt att flytta klasser och lägga ner ett högstadie."

"En del lärare menade att de fått andra signaler, nämligen att lärare ska sägas upp. Det vore vettigare att banta antalet mellanchefer, ansåg Andreas Palmqvist, från Rosengårdsskolan.

- Det vi bedriver kan snart inte kallas "skola".



Se Rosengårds lärare i hett protestmöte med Rosengårds stadsdelsfullmäktiges ordförande Andreas Konstantinides (s) i TV 4 Nyheterna Malmö tisdag 22 november 2011:


Imam i nybyggda Domkyrkoforums första arrangemang



"Den 30 november öppnar Domkyrkoforum dörrarna för sitt första öppna arrangemang. Alla hälsas välkomna till ett samtal kring hiv/aids, stigma och inkludering med Katarina Hedqvist, präst i Svenska kyrkan, Mattias Eveborn, pastor i Pingstkyrkan och Ali Ibrahim, imamIslamic Center."



"Måndagen den 21 november skedde en pressvisning av Domkyrkoforum, som öppnar för allmänheten lördag 26 november (med start kl. 10.00 i Domkyrkan – alla är välkomna!).

Här samlar vi länkar till medias rapportering:

Sydnytt (med flera webb-tv inslag)






Källa, Lunds domkyrkoförsamling måndag 21 november 2011: http://www.lundsdomkyrka.se/2011/11/21/media-rapporterar-fran-domkyrkoforum/


SVT Play:


Länkar:


2011-11-21

Iransk regimanhängare hotar iransk regimkritiker i eget närradioprogram





av Ardavan Khoshnood, 2011-11-21

En anhängare till Irans brutala islamiska republik i Malmö, Vahid Haghighi, som har en närradio i Malmö där han sprider den islamiska republiken av Irans budskap, sharias budskap och fanatismens budskap, har idag i sin närradio gått till hårt angrepp på mig för mitt engagemang mot den islamiska republiken i Iran. Bland annat har han svurit och även haft undertoner av hot.

Detta välkomnar jag. Jag anser det vara en glädje och en ära att attackeras av en som stödjer Irans brutala diktatur.

Trots att det är obehagligt att en anhängare till terror och tortyr får utnyttja vårt demokratiska system för att sprida sitt hat, är det glädjande att se och höra hans hat mot mig. Det betyder att den islamiska republiken i Iran mår dåligt av det jag gör mot dem. För mig är det en glädje.

Läs gärna mer om Vahid Haghighi och hur han öppet stödjer Irans brutala regim: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article448847/Regimanhangare-startar-narradioprogram.html"

Inlägget är hämtat från kristdemokraten Ardavan Khoshnoods blogg måndag 21 november 2011:




Arbetslösa muslimer på praktik i SFI

En arbetslös muslimsk kvinna från Afghanistan får praktikplats som sömmerska på ABFs bidragsprojekt YallatrappanRosengård i Malmö. En muslim som läser SFI får praktikplats på en förskola:

Foto taget av SR Malmö på de arbetslösa muslimerna i reportaget: http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/4185/2011242_520_292.jpg


"Idag fortsätter vi att följa SFI-elever i Rosengård i Malmö, som inte bara lär sig svenska utan också försöker hitta arbete och praktik.

Midia Osman Taha är journalist och SFI-lärare i Rosengård."

Källa, Sveriges Radio P4 Malmöhus måndag 21 november 2011: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4185&artikel=4813046


Lyssna till reportaget som sändes måndag 21 november 2011 klockan 14.04: SFIelev:”Jag är mycket glad”

2011-11-20

Vem vill möta Rosengård i lingerie football?



Enligt TV4 Sporten söndag 20 november 2011 ska Europa och kanske Sverige få en egen liga i lingerie football. Frågan är vilket lag som vågar ställa upp i Rosengård i denna nya sport som gör succé i USA? Får sporten utövas i den muslimska stadsdelen Rosengård? När kommer kraven på slöja i denna sport?

Välkomna denna anti-islamiska sport som kan få Rosengårds muslimer att konvertera till demokrati: http://www.youtube.com/watch?v=LaNl460ykv4

Lingerie football league i USA: http://www.lflus.com/

Svenska islamologer vill inte konvertera till islam



Jan Hjärpe vill liksom sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson inte bli muslim. Förmodligen på samma grunder för bådas del. Men aldrig hör vi Jan Hjärpe behöva förklara varför han inte är muslim, för att det skulle avslöja vad Hjärpe ogillar med islam. Hjärpe och Åkesson har den saken gemensamt att de inte vill bli muslimer. Båda två är socialkonservativa och finner islam för extremt eller medeltida att tro på.

Nästan inga etniskt svenska islamologer vill bli muslimer. Islamologerna är de vetenskapligt kunnigaste personerna på islam i Sverige. Ändå kommer en klar majoritet av islamologerna fram till att islam inte är en tro de vill ägna sig åt. Knappt någon av dem konverterar till islam. Svenska islamologer tillhör landets mest bildade islamofober som är rädda för att bli muslimer och tillhöra islam.

Är det för att svenska islamologer vill hålla sig neutrala till sitt forskningsobjekt islam? Nej. På Sveriges teologiska institutioner vimlar det av forskare i kristendom och judaistik som är aktivt kristna eller judar och går i kyrkan eller synagogan. Till och med prästvigda forskare håller kurser på Teologicum.

Är det då inte märkligt att knappt några svenska islamologer vill bli troende muslimer och gå regelbundet i moskén samt be till Allah? Det kan ju bara betyda att de vetenskapligt skolade islamologerna efter många års studier och forskning kommit fram till att islam inte är någon bra religion. Då klingar det falskt när islamologerna föröker försvara islam.

Nästa gång någon beskylls för att vara islamofob eller islamkritisk, så svara med att majoriteten av islamologer inte heller tycker islam är något för dem. Låt svenska islamologers motstånd till att bli muslimer vara ett föredöme i debatten och vägledning till ett samhälle grundat på vetenskap som inte innefattar islam som trosinriktning. Gör som de flesta svenska islamologer, bli inte muslim!

Varför ställer inga reportrar frågan när de intervjuar islamologer i TV, varför de själva väljer bort islam? Låt Jan Hjärpe förklara varför han inte vill bli muslim!

Inte heller håller det om islamologer skulle urskulda sig med att islam är det mest intressanta de vet. För universiteten och högskolorna har mängder av historiker. Inte en enda av dem är nazister för att de forskar om andra världskriget. På samma vis som historiker på grund av sina historiska kunskaper om andra världskriget undviker att bli nazister, så undviker nästan alla svenska islamologer att bli muslimer just av anledningen att de är kunniga i islam. Djupa islamkunskaper avskräcker många svenska islamologer från att konvertera och bli muslimer. Det märkliga är bara att svenska historiker fördömer nazismen, medan svenska islamologer obegripligt försvarar islam som de oftast inte tycker är en bra religion.

Majoriteten svenska islamologer har insett att islam är en religion som är oförenlig med demokrati samt kvinnoförtryckande, kunskapsfientlig, rättsvidrig och ofredlig.

2011-11-19

Professor anklagar muslimska Römosseskolan för korruption

Bo Rothstein på bilden ovan är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.


"Ett exempel är en rapport som den statliga skolinspektionen i juni 2011 lade fram där man riktat osedvanlig skarp kritik mot en muslimsk friskola i Göteborg (Römosseskolan). Rapporten visar bland annat att lärarna ofta kränker elever fysiskt, att flickorna diskrimineras systematiskt i betygssättningen och att eleverna tvingas att delta i religiösa aktiviteter.

Betygssättningen grundas mer på vilken personlig relation läraren har till elevens familj än vad eleven faktiskt presterar, dvs. något slags vänskapskorruption är satt i system på denna skola."

"När en skola som i detta fall grundar sin undervisning och betygssättning på den enskilda elevens etnicitet, religion, kön eller familjebakgrund är det därmed att betrakta som ett klart brott mot grundlagen. Tilläggas kan att när grundlagen nyligen ändrades införde riksdagen ett förtydligande med syfte att ytterligare klargöra att detta stadgande även gäller när privaträttsliga subjekt, som i detta fall en fristående skola, fullgör offentliga uppgifter. Fristående skolor är således utan undantag skyldiga att följa denna grundlagsbestämmelse."


Källa, professor Bo Rothstein i Sans Magasin fredag 18 november 2011: http://www.fritankesmedja.se/bo-rothstein-diskriminering-som-verksamhetside

Turkisk förenings friskola stoppas

Från Amiralsgatan 47 på bilden ovan startade den turkiska föreningen MAF sin friskola, som nu fått sina lokaler stängda på Rosengård.


"Alla undervisning stoppas på den hårt kritiserade Kunskapsboningens friskola i Malmö.

MALMÖ. Det är miljöförvaltningen i Malmö som ligger bakom stoppet, enligt TV4-nyheterna. På fredagen kunde Sydsvenskan rapportera att problemen vid skolan är djupgående."



Skolan startades av en turkisk förening för turkiska och muslimska elever och ägs av en turkisk rektor som är VD och styrelseordförande: http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/11/anmal-sa-har-for-att-stanga-friskolan.html

Kommunen stänger turkisk friskola



"MALMÖ. Hårt kritiserade Kunskapsboningens friskola förbjuds nu också att fortsätta undervisningen i de nuvarande lokaler.

Bakom beslutet står miljöförvaltningen"



Allt om den turkiska friskolan Kunskapsboningens skolaRosengård: http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/11/anmal-sa-har-for-att-stanga-friskolan.html

Malmös etniska friskola för turkar stoppas




"Verksamheten på friskolan Kunskapsboningen i Malmö stoppas av miljöförvaltningen. Lokalerna, med drygt 50 grundskoleelever, är undermåliga och dessutom saknas bygglov för undervisning"

Källa, TT fredag 18 november 2011: http://hd.se/skane/2011/11/18/skola-i-malmo-stoppas/


Läs här hur media utelämnar att Kunskapsboningens skola är skapad av en turkisk förening för turkiska och muslimska elever:


Miljöförvaltningen stängde Rosengårds turkiska friskola




"Kunskapsboningens friskola i Malmö har undermåliga lokaler. Nu stoppar miljöförvaltningen verksamheten."

"I dag förbjöd miljöförvaltningen skolan att forstätta undervisa i lokalerna. Och skolinspektionen riktar skarp kritik mot skolan som nu riskerar att bli av med sitt tillstånd att bedriva undervisning."

Källa, TV4 Nyheterna Malmö fredag 18 november 2011: http://www.nyheterna.se/1.2367665/2011/11/18/skola_i_malmo_far_underkant


Här framgår att Kunskapsboningens skolaRosengård är en friskola utan svenska elever med en turkisk förening bakom och turkisk rektor som enbart lockat muslimska elever:


2011-11-18

Varför publiceras bloggen Muslimska Friskolans inlägg flera timmar senare än andras på Motvärnet?

8 timmar efter bloggposten skrevs 12.57 på Muslimska Friskolan har det inte dykt upp i Motvärnets flöde. Det syns på skärmdumpen klockan 21.14 ovan. Kan någon mejla bloggen Muslimska Friskolantipsaroger@hotmail.com hur atom eller rss-flödet skadats, med instruktioner hur det rättas till.

Efter 7 timmar har bloggposten Muslimska Friskolan skrev klockan 12.57 ännu inte publicerats i Motvärnets flöde. Det framgår av skärmdumpen ovan tagen klockan 20.14, där flera andra bloggar kommit med på Motvärnet fast de skrivits senare.

Av skärmpumpen ovan från klockan 19.14 framgår att inte ett spår syns av bloggposten Muslimska Friskolan skrev klockan 12.57. Däremot har en massa andra bloggars poster publicerats på Motvärnet, trots att de skrevs betydligt senare.

Varför syns bloggposten skriven hos Muslimska Friskolan 12.57 fortfarande klockan 18.14 inte på Motvärnets sammanställning ovan?


I stort sett varje dag publicerar Motvärnet en del bloggars inlägg flera timmar framför andras på Motvärnet. En av de bloggar som regelbundet drabbas är bloggen Muslimska Friskolan. Det är inte roligt om ens blogginlägg som är skrivet exempelvis klockan 16.00 publiceras efter andra bloggars inlägg som är skrivna exempelvis klockan 19.00.

Bloggen Muslimska Friskolan vill gärna ha svar av den som ansvarar vad felet beror på. Är det någon teknisk orsak bakom eller andra skäl?

Bloggen Muslimska Friskolan har aldrig bett om att få vara med i eller publiceras på Motvärnet. Det kom ett mejl för några år sedan med en förfrågan om bloggen ville få sina bloggposter spridna, utan att beskriva var och med vilket syfte. När bloggen svarade att det kunde vara kul togs den med. Det säger sig självt att ju fler spridningskällor desto bättre.

Men nästan varenda dag hamnar inläggen från Muslimska Friskolan senare än andra bloggares. Det känns trist. Tänk er själv om en blogg försöker skriva ett inlägg, formulerar det noga, tar reda på källor med mera. Man ser efter så att ingen annan på Motvärnet skrivit om saken, för att inte lägga ner tid i onödan.

Men så när det publiceras på ens blogg, tar det ibland upp till fyra timmar innan det dyker upp på Motvärnet. Under tiden får man se hur andra bloggar läst ens bloggpost, hoppat på samma ämne, skriver om samma sak senare, men publiceras ändå före på Motvärnet. Då känner man att man slösat sin tid.

Oavsett om någon annan blogg skrivit om samma ämne, eller om ens blogginlägg man är ensam om publiceras mycket senare än andras vill man att felet rättas till?

Om det är tekniska fel som ligger bakom, vänligen rätta till det permanent, den som är ansvarig eller mejla bloggen Muslimska Friskolan vad felet hos bloggen beror på. Om det i stället rör sig om någon slags plan som härrör från konkurrens som gör att en del andra bloggar av någon anledning publiceras före alla andra, så rätta till detta.

Bloggen Muslimska Friskolan har cirka 400 - 600 unika läsare per dag. Det är en liten blogg jämfört med flera större. Bloggen Muslimska Friskolan bryr sig inte om den har 1 läsare eller 600. Bloggen verkar på andra sätt genom att regelbundet få sina uppgifter publicerade i media.

Rättas problemen på Motvärnet inte till eller någon tipsar bloggen hur det åtgärdas om felet ligger här, kan ni lika gärna stryka bloggen Muslimska Friskolan från listan, eftersom det är för stor tidsfördröjning som gör att läsare av Motvärnet inte hittar hit. De läser de andra bloggarna i stället.

Exempelvis idag fredag 18 november 2011 har ett inlägg skrivet 12.57 på bloggen Muslimska Friskolan fortfarande klockan 18 inte publicerats på Motvärnet, medan flera andra bloggars inlägg skrivna från klockan 13 och så sent som efter klockan 17 publicerats på Motvärnet innan. Se skärmdumpen tagen klockan 18.14 på bilden ovan. Hur förklaras det?


Blogginlägg skrivet på Muslimska Friskolan 12.57 fredag 18 november 2011: http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/11/skolinspektionen-hotar-dra-in-tillstand.html

Skriver detta inlägg öppet ifall andra bloggar också drabbats av samma öde. Bloggen Muslimska Friskolan har atom- och rss-flöde, men problemet hos Motvärnet har ändå pågått en längre tid.