2008-03-09

Här luras politikerna om saudiresorna


Resan till Saudiarabien uppe i stadsdelsfullmäktige

Vid senaste mötet den 27 februari beslutade Limhamn-Bunkeflo stadsdelsfullmäktige att ge stadsdelsförvaltningen i uppdrag att återkomma med bakgrund, syfte och förutsättningar för resan till Saudiarabien.

Uppdraget ska redovisas skriftligt vid stadsdelsfullmäktiges nästa möte onsdagen den 26 mars. Utbytet med Saudiarabien har också varit föremål för så kallade enkla frågor i kommunfullmäktige. Svaren på frågorna gav tydligt besked om att det är verksamheten – i nära samråd med föräldrarna – som tar beslutet om genomförandet."

Källa, stadsdel Limhamn-Bunkeflos informationssida 3 mars 2008:


Den 26:e mars ska alltså alla politiker på nästa stadsdelsmöte i Limhamn-Bunkeflo endast få titta på ett papper som skrivs samman av utbildningschef Mats Bååth, Spiritus Mundis ordförande Henrik Melius och stadsdelens ordförande Inger Björkqvist. Det är samma information om bakgrund, syfte och mål som berättats om i otaliga tidningsartiklar. Det framgår också av citatet ovan att stadsdelspolitikerna inte ska få rösta i frågan, efter att vänstermajoriteten i Malmö kommunfullmäktige skyddat de inblandade från politikerna. Mats Bååth och Henrik Melius kan göra hur de vill med de korrumperade saudipengarna, eftersom korrumperade föräldrar åker med på gratisresorna. Hela bunten är köpta av Saudiarabiens diktatur och skyddade av Malmös skolkommunalråd Agneta Ericsson (s).


Ansvarig på Sveriges Radio Malmö för beslutet att inte publicera något nyhetsinslag om saudiresorna, som åtta skånska tidningar i 35 artiklar rapporterat om, är nyhetschef Tinna Andersson. Hon har enväldigt beslutat att Sveriges Radio Malmö inte ska sända någon intervju eller berätta om saudiresorna, enligt radiokanalens policy om att göra egna nyheter och inte sända om samma sak som tidningarna skriver:
I
Tinna Andersson
Nyhetschef
Kontakta mig:
I

Inga kommentarer: