2008-03-09

Rinkebys terrorförskolor i TV


Sveriges Televisions regionala nyhetssändning ABC meddelar att de i sin 18.10-sändning idag söndag 9 mars kommer att sända ett nyhetsinslag om eller från det rinkeby-somaliska stormötet om Bismilahi muslimska förskolor. Dess terrorfinansiering är knuten till islamistiska Al-Shabaab i Somalia som tränats av al-Quaida:

"Publicerad 9 mars 2008 - 17:43
Uppdaterad 9 mars 2008 - 17:50

I lördags kallade föräldrar i Rinkeby till stormöte för att protestera mot nerläggningen av sju förskolor där ägaren sitter häktad misstänkt för grovt skattebrott.

Det var upprörda känslor i Rinkebyskolan igår där föräldrar och barn hade samlats för att för att visa sitt missnöje över att utbildningsförvaltningen rekommenderat de styrande i Stadshuset att dra in både bidrag och tillstånd till Bismihali förskolor ab.
- Vi reagerar med oerhörd upprördhet och ingen har heller tagit kontakt med oss, sa Suzanne Holtzberg Anderlid, skolsamordnare
Ägaren till de sju förskolor som ingår i Bismihali ab, sitter sedan 18 januari häktad misstänkt för grovt skatte- och bokföringsbrott. Enligt åklagaren har tiotals miljoner kronor lämnat landet utan att det skattats för dem. Även bokföringen för 2007 är försvunnen."


Källa, SVT ABC söndag 9 mars 2008:


Följ och deltag även i diskussionen om de muslimska terrorförskolorna i Rinkeby på Flashback:


Se TV-inslaget när de somaliska burkorna anländer för att försvara Bismilahi terrorförskolor. Tryck på ABC 2008-03-09 18.10 så kommer inslaget cirka en halv minut in i sändningen:

Inga kommentarer: