2008-04-24

Muslimer angriper dansk grisindustri



Det bor 25 miljoner grisar i Danmark. Men det bor bara 5 miljoner danskar i Danmark. Danmark gick med i EG på 1970-talet för att fortsätta exportera fläsk till Storbritannien. Nu har den danske konvertiten imam Abdul Wahid Pedersen startat en grupp för att ge sig på dansk grisindustri. I falsk omsorg om grisarna låtsas han tycka synd om dem. Men de lidande djuren som får kroppspulsådern avskuren utan bedövning i muslimsk halalslakt vill han inte värna om. Varje muslimsk elev och muslimsk friskola i Sverige som enbart tillåter halalmat slaktad enligt islams regler bidrar till onödigt djurplågeri. Wahid Pedersens utspel är ett angrepp mot landet Danmark för att skada det ekonomiskt. Hör nedan på hans falska utspel där han vill hetsa muslimska skolungdomar mot Danmark:


"En grupp muslimer i Danmark har gått samman i rörelse som kallas ”Muslimer för danska svins rättigheter”, skriver Maskinbladet.

Även om man inte äter svinkött kan man bry sig om grisarnas välfärd. Bakom rörelsen står bland annat imam Abdul Wahid Pedersen, som menar att danska svin lider onödigt under transporter och kastrering.

– Det är en skandal för hela vår nation när något sådant här pågår. Svinen som ska slaktas är en del av Guds skapelse och har krav på mänsklig inte svinig behandling, och därför vill jag nu med läsarbrev i dagstidningarna utrycka vår harm över den här typen av övergrepp, säger han till Nyhedsavisen.


– Jag hoppas att andra muslimer backar upp kampanjen. Och det är inte otänkbart att vi kommer att utvidga med demonstrationer och happenings. Kanske kommer vi att se unga muslimer på Rådhusplatsen med påklistrade trynen, säger han.


Källa, Jordbruksaktuellt torsdag 24 april 2008:

Politiken torsdag 24/4:


Inga kommentarer: