2008-05-27

Islamic Center jublade och blev sedan tvärsurtNu handlar det mesta på den muslimska friskolan Ögårdsskolan i Malmö om förberedelser inför terminens avslut. När bloggen Muslimska friskolan hade uppehåll uttryckte Ögårdsskolans skolledare glädje över detta på skolan och Islamic Center. Deras taktik är att ständigt i alla sammanhang tala om förföljelse när media, journalister, myndigheter eller bloggar berättar om verksamheten på Islamic Center, i moskén eller på Ögårdsskolan. Men när pengarna ramlar in från bidrag och projekt som inte leder nån vart talas inte om förföljelse. De enda som förföljer Islamic Center är svenska sedlar.
Märkligt nog tror skolledarna på Ögårdsskolan att bloggen Muslimska friskolan enbart handlar om Ögårdsskolan och Islamic Center. Så är inte fallet. Muslimska friskolor sköts tyvärr lika illa på många andra platser i landet, vilket klart belyses i bloggen.


Den ene skolledaren tror att när bloggen inte skriver om Ögårdsskolan och Islamic Center, så ska allt positivt arbete som de gör få den rättvisa respekt och respons de förtjänar. När så bloggen startade igen blev skolledaren tvärsur. Nu är bloggen igång igen med sitt skit, sa skolledaren. Högsta hönset är märkbart tyst om saken. Näst högsta omnämner med jämna mellanrum bloggen.


Biträdande rektors nya lärarfavorit blir mer och mer lik skolledaren. Skolan har i denna lärare fått en ny potentiell ledare. De två sitter och samspråkar om meningslösheter. Den förtroliga har fått en uppskattande löneförhöjning. Favoritläraren ges förmåner och favörer. Hade sådant kunnat ske på en kommunal skola? Allt spelas upp inför övriga i lärarkollegiet. En regelmässig bestörtning är permanentad bland kollegerna. Ytterligare en lärare försöker sig på samma inställsamma roll genom att uttrycka att biträdande rektor vuxit sig in i rollen som ledare. Kommer det också att leda till förmåner och favörer?


Ögårdsskolan finns en del orosmoment i regeringens nya förslag om att obehöriga lärare eller utan examen inte ska kunna anställas fast. På Ögårdsskolan finns nämligen obehöriga lärare, men även lärare som ännu ej tagit lärarexamen. På skolan har det tidigare hänt att behörig lärare sagts upp för att bereda plats åt lärare utan examen på grund av vänskapsförbindelser. Muslimska friskolor ligger väldigt illa till när lagen om behörighet ska implementeras.


Inga kommentarer: