2008-05-24

Islamic Center ska förhindra självmordFast att Socialstyrelsen förbjudit Islamic Center att utföra omskärelser, fortsätter region Skåne att ge nya uppdrag åt dem. I följande pressmeddelande berättas hur Islamic Center nu ska samarbeta med just Socialstyrelsen och UMAS vid självmord i muslimska kulturer. Finns det verkligen ingen annan instans i Skåne att samarbeta med än att ständigt förse Islamic Center som bryter mot regler med pengar?


"Hur förebygger man suicid inom andra kulturer? Det diskuteras under utbildningsdagen Kulturell-Transkulturell Suicidprevention på Universitetssjukhuset MAS i Malmö onsdagen den 7 maj."

"Information, forskning, utbildning och ekonomisk satsningen är betydande vad gäller dödligheten i trafikolyckor jämfört med suicidprevention berättar överläkare Christina Olsson, Allmänpsykiatriska kliniken vid UMAS. Vi har ett 250-tal anmälda till dagen och de kommer från södra Sverige.

Multireligiös
Kliniken är arrangör för dagen som vänder sig till intresserade inom södra sjukvårdsregionen. I programmet medverkar Islamic Center i Malmö"


Källa: Region Skåne och Universitetssjukhuset MAS 6 maj 2008:
Trots att små muslimska pojkar skadats vid omskärelser av en varnad läkare på Islamic Center, så driver moskén den muslimska friskolan Ögårdsskolan där de omskurna väntas gå i skolan.


Inga kommentarer: