2008-05-30

Socialister försvarar muslimsk förskoleterrorism


Rättvisepartiet Socialisterna försvarar i en artikel de två häktade för terrorfinansiering. De två misstänks ha fört pengar från Bismilahi muslimska förskolor i Rinkeby till den terrorstämplade organisationen al-Shabaab i Somalia:


"I Sverige sitter två män häktade sedan mer än två månader tillbaka, misstänkta för att ha slussat pengar till al Shabaab, en av USA terroristbeskylld grupp med kopplingar till de islamska domstolarna. Männen förnekar detta, men säger att delar av pengarna har gått till ARS (Unionen för Somalias befrielse), en bred oppositionsrörelse som Svenska Dagbladet 5 maj i år skrev är ”nyckeln till framtiden”. Ordförande för ARS är Sheikh Sharif Sheikh, före detta talesperson för de islamska domstolarna.

Det är ett exempel på hur svårt det är att avgöra vad som är nyckeln till framtiden och vad som är nyckeln till kaos i Somalia – och att vilka väst väljer att terrorstämpla mer handlar om västs egna intressen.

FN försöker medla mellan parterna, men oavsett resultatet kommer det att vara tomma ord. Flera av rebellgrupperna, däribland al Shabaab, deltar inte i samtalen. Och säkerhetsrådets nyligen antagna resolution om att FN gradvis ska återföra personal och på sikt upprätta en ”fredsbevarande” militär insats, möts av vapenskrammel från rebellerna.

För somalierna är verkligheten kaos och våld som slår urskillningslöst. Även om al Shabaab och andra rebellgrupper är skyldiga till många övergrepp, utpekas regeringsstyrkorna och de etiopiska soldaterna som de främsta förövarna av Amnesty."


Källa, Rättvisepartiet Socialisterna onsdag 28 maj, tidigare publicerad i Offensiv 802:


Inga kommentarer: