2008-05-20

Varför bär inte fler skolflickor slöja?Tidningen City Malmö/Lund har idag tisdag på sin förstasida en skolflicka i slöja. Det är TV-serien klass 9 A från Johannesskolan i Malmö som blivit krönikörer. Först ut har valts Hanin Assi i slöja. Hon säger i sin krönika att hon representerar något så fint som islam.


Naturligtvis skulle tidningen sätta en muslim i slöja som första krönikör. Man vill väl visa upp det typiska nya Malmö. Det här är ju framtiden som väntar alla de lärarkandidater som snart ska undervisa i Malmö. Märkligt nog rapporterar muslimska friskolor att de har svårt att rekrytera lärare som vill arbeta hos dem. Hur kan det komma sig att lärare drar sig för att söka arbete på skolor där eleverna bär slöja, om det nu är så fantastiskt trevligt?


Alla dessa journalister och tidningar som också visar fram slöjan som något positivt i tidningarna, vad har de för mål? Två mål. Det ena är att tillgodose alla de från vänstern och islam som tycker att det är trevligt när skolflickor underkastar sig islam i slöja. De andra som anser att det är förtryck läser också artiklarna i ren förargelse. Journalisterna når därmed alla. Men så kommer det märkliga. Hur kommer det sig att alla dessa journalister och mediafolk efter att de rapporterat om hur trevliga och fria slöjbärande skolflickor är, inte löper linan ut? Varför går journalisterna inte hem till sina egna svenska döttrar och försöker övertala dem att bära slöja? Finns det någon svensk journalist som har en dotter som bär slöja? Varför inte?

Källa, City Malmö/Lund förstasidan samt sidan 8 tisdag 20 maj 2008:


Hennes lärare i kemi har skrivit en intetsägande kommentar till internetartikeln:

"Magnus Hellden Tisdag 20 Maj 2008 kl 08:29 Anmäl
Hej Hanin!
Vilken fin krönika du har skrivit!! Jättebra! Vi ses om en vecka när det bär av till Stockholm med Klass 9A.
Tjingeling
/Magnus Helldén"


Av TV-programmet framgår att kemiläraren Magnus Helldén är far till fyra söner. Men Helldén skulle ju kunna be någon av sina söner att gifta sig med en muslimska i slöja och tvingas underkasta sig genom att behöva konvertera till islam som inte accepterar icke-muslimer i äktenskapet! Eller så kan Helldén be sina söners kvinnliga kusiner att börja bära slöja! Eller sin egen fru. Vad är det annars som skulle vara så fint skrivit i krönikan, om inte reklamen för slöjan?


I Danmark framförs idag protester mot att undervisningsministern kallar landet för mångkulturellt. Det är fel menar partikamraterna eftersom moskéer inte tillåts:


Dansk Folkeparti kräver nu totalförbud för slöja i folkskolorna:

"Dansk Folkeparti stillede i dag i Folketinget et lovforslag, om at kommunerne skal henstille til indvandrerfamilier og folkeskoler i Danmark, at det danske samfund frabeder sig anvendelse af hovedtørklæde for piger under 18 år i folkeskolerne. Forslagsstillerne mener, at det muslimske tørklæde forhindrer en fornuftig integration i det danske samfund."

Inga kommentarer: