2009-01-07

Alla interner på Malmöfängelset har invandrarbakgrundBloggen Muslimska Friskolan har fått en intervju med personal som arbetar på anstalten Kirseberg i Malmö. Det är Malmös enda fängelse. På hemsidan står så här om utbildning:


"Utbildning

Grundvux- och komvuxstudier samt svenska för invandrare. Högskolestudier på distans. Yrkesutbildning med svetsutbildning, skärande bearbetning och CNC-utbildning med inslag av Cad-Cam."


Källa: Kirsebergsanstaltens hemsida i Malmö:Bloggen blev nyfiken på utbildningssituationen på Kirsebergsanstalten. Personalen berättade att för några år sedan hade 85 % av internerna invandrarbakgrund. Bloggen undrade då vad de få svenskarna tycker om att vistas bland så många invandrare. Svaret från Kirsebergsanstalten blev att det finns ju inga svenskar på anstalten. På de sista åren har enligt personalen andelen invandrare ökat från att ha legat runt 85 % till att idag 2009 i stort sett vara total. Vidare berättar personalen att den inte klarar förhindra internerna från att begå nya brott medan de är intagna. De får nämligen enkelt tag i mobiltelefoner som kumpaner kastar över fängelsemuren.Personalen sa att en del av internerna har svårt att acceptera svensk personal. Flera muslimer kommer med krav om anpassning när de ska be till Mecka. Det är vanligt att yngre invandrare som tillhört gäng inte accepterar några regler alls. Personalen berättar att de vant sig vid att i stort sett alla interner har invandrarbakgrund. Cheferna har gett personalen rådet att inte bosätta sig i stadsdelar där internerna bor, för att inte råka på dem när de muckar. Bland stadsdelarna i Malmö som avråds har samtliga en majoritet av invandrare.
I
I
I
Personalen säger att ingen tänker rösta på något parti som vill minska massinvandringen. Orsaken är att personalen då skulle bli anklagad för att vara rasister och kanske få sparken. Även om valhemligheten finns, så vill de kunna säga ärligt att de röstar på något riksdagsparti om en intern frågar dem. En intern skulle tro att de röstade på något invandringskritiskt parti om de vägrade svara på internens fråga.Hur många fler tjänstemän finns det i Sverige som öppet ser massinvandringens konsekvenser men inte vågar göra något för att stoppa den? Varför har ingen tidning skrivit om att i stort sett alla interner på Malmöfängelset har invandrarbakgrund? Vad får ett sådant samhälle för konsekvenser i rekryteringen av yngre invandrarungdomar till kriminalitet? Invandrare är inte längre överrepresenterade på Malmöfängelset. Invandrare är de enda representerade. Är inte det ett problem politikerna bör lösa?


Inga kommentarer: