2009-01-31

Arabiska för Malmös gymnasieeleverNu blir det MVG i betyg till alla skoltrötta muslimer från Rosengårds högstadieskolor när de går vidare. På fredagen 30/1 2009 fattade Malmö utbildningsnämnd med socialdemokraterna i spetsen beslutet att alla Malmös gymnasieelever kan läsa arabiska som modernt språk. Så som alla gymnasister idag kan läsa tyska, franska och spanska. Finns denna möjlighet i någon annan svensk stad? När araber från Malmö som knappt har godkänt i svenska börjar gymnasiet belönas de med ett stensäkert MVG för att de aldrig lärt sig ordentlig svenska. Den ärevördiga gamla latinskolan som fostrat generationer av stadens elit, förvandlas nu till ett kalifat i meckat Malmö:"Malmös gymnasieelever kan välja arabiska

2009-01-30 13:03


Arabiska införs som modernt språk på gymnasiet i Malmö från och höstterminen i år.
Beslutet fattades av Utbildningsnämnden på fredagen.

Arabiska görs därmed tillgängligt som språkval för alla elever i likhet med exempelvis spanska, franska och kinesiska.

Placeringen blir på Malmö Latinskola.

- Det är oerhört glädjande att vi nu kan bredda elevernas språkval med ännu ett stort och viktigt språk, säger utbildningsnämndens ordförande, kommunalrådet Agneta Eriksson (s).


Kontaktperson
Agneta Eriksson 0705 33 75 69"


Källa, pressmeddelande från utbildningsnämnden med dess socialdemokratiske ordförande Agneta Eriksson (s) fredag 30 januari 2009:


30/1 2009:


Inga kommentarer: