2009-01-27

Bojkotta Ica Maxi och CityGrossDet är rubriken på Paul Nilssons insändare i dagens Kvällsposten. På insändarsidan i högerspalten står tisdag 27 januari 2009 så här:"Ica Maxi på Ystadvägen i Malmö och City Gross i Rosengård har med anledning av konflikten i Gaza slutat att sälja israeliska varor. Dessa butiker har alltså här tagit ställning mot Israel, men butikerna har ingenting emot att sälja varor från kommunistdiktaturen Kina och islamiska diktaturer. Jag vill uppmana till bojkott av dessa butiker. De som är för Israel kan tänka på att köpa lite varor från Israel, om det nu går att få tag i.


Paul Nilsson"Undrar hur det kändes för ICA Maxi och City Gross att sälja Kvällsposten vid kassorna till sina konsumenter idag? Eller imorgon, när de återvänder efter att ha läst Paul Nilssons insändare. Eller inte alls återvänder....Artikeln som måste ha utlyst Paul Nilssons debattinlägg:


"För två veckor sedan slutade Ica Maxi på Ystadvägen i Malmö att sälja varor från Israel. Bort rensades clementiner, sharon- och pomelofrukter.

- Även om det stod ursprung på skyltarna frågade kunderna hela tiden om varorna kom därifrån. Så vi tog bort de israeliska produkterna, säger frukt- och gröntansvarig Marianne Johansson.

Även på Citygross i Rosengård har man tagit bort frukterna.

- Det gjorde vi i förra veckan. På Rosengård bor många palestinier och det bildas lätt opinion, säger butikschef Kent Nilsson."


Källa, City Malmö/Lund 21 januari 2009:De två syndiga butikerna i Malmö som underkastar sig islam och stöder terroristers kamp:
Uppdatering:
Onsdag 28 januari 2009 tog även tidningen City Malmö/Lund in Paul Nilssons insändare. Överst till höger på sidan 9 står rubriken Bojkotta de som bojkottar. Infälld är bilden från Citys egen avslöjande artikel från 21/1 2009 ovan.

Inga kommentarer: