2009-01-08

Öde på Ögårdsskolan



Först vecka 3 tisdag 13 januari startar vårterminen 2009 för eleverna på den muslimska friskolan Ögårdsskolan i Malmö. På skolgården idag torsdag 8 januari 2009 ligger pölarna på rad som dränkt ner gräsmattorna. Hela skolan vid Islamic Centers moské är nämligen byggd på sankmark. Några farliga isbanor finns på parkeringen vid entrén. Byggnaderna är svagt upplysta med lampor ovanför vart fjärde fönster.



Alla skolbussar är försvunna från moskéns parkering. Så även de inhyrda bussarna från Svedala Buss och de gamla bussarna som Islamic Centers församling ägde men som blivit olagliga av miljöskäl. Kvar till vänster på parkeringen står fyra minibussar. Några av dem har skyltar som visar att de transporterar skolbarn. Den olagliga yrkesmässiga trafiken där Ögårdsskolan tog betalt av eleverna är borta och ersatt med gratis skolskjuts.



Det är tänt i moskén som tar emot besökare varje dag fram till midnatt. Då låser den flitige vaktmästaren dörrarna. Hans svärdotter städar på Ögårdsskolan.



Några hundra meter bort bor VDn för Islamic Center och tillika rektorn för Ögårdsskolan. I Bejzat Becirovs hus på Hortensiagatan är en lampa tänd i fönstret till höger om infarten. På baksidan av huset är det upplyst på andra våningen. Det lilla fastighetsimperiet som han byggt upp åt sig och sin familj ses till viss del på Eniro:




Malmö moské på svenska Wikipedia:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Malm%C3%B6_mosk%C3%A9



Inga kommentarer: