2009-01-11

Fläskkött JO-anmälsDet verkar som om kriminalvårdare i Malmö tröttnat på muslimska interner. För några dagar sedan berättade bloggen om hur muslimska interner dominerar Kirsebergsanstalten i Malmö:
Idag berättar SkD om en muslimsk intern som JO-anmält Fosieanstalten i Malmö:


"Mannens JO-anmälan är full av mycket allvarliga anklagelser mot Fosieanstalten. Han berättar att han suttit i både turkiska, serbiska och brittiska fängelser, men att han aldrig har blivit sämre behandlad än i Fosie. "Vem vill sitta i ett turkiskt fängelse? Jag vill, sir. Där är mycket värre än här, men vakterna har ett hjärta och behandlar dig som en människa om du uppför dig väl. Men här är du inte ens ett djur. Ett djur är värt mer än du", skriver han.


Inledningsvis handlar anmälan om mathållningen, som mannen är extremt kritisk mot. Han berättar att han, trots att han förklarat för personalen att hans muslimska tro förbjuder honom att äta griskött, vid flera tillfällen och utan hans vetskap serverat honom rätter som innehållit bacon.Till slut bad mannen att få övergå till vegetarisk kost, men eftersom åtta av veckans 14 tillagade måltider visade sig bestå av vegetariska burgare utan tillbehör tröttnade han snart på detta alternativ. Mannen skriver att han inledde en hungerstrejk som kom att pågå i 27 dagar. Enligt anmälan ska ha till slut ha fallit ihop på golvet, där en av kriminalvårdarna ska ha petat på honom med foten och konstaterat att "äsch, han överlever" och därefter lämnat rummet."


Källa, Skånska Dagbladet söndag 11 januari 2009:


Inga kommentarer: