2009-01-21

Geert Wilders åtalas för hets mot folkgruppGeert Wilders fick inte kritisera islam:


"Högerextremist åtalas för rasisttal

ALLMÄNT Publicerad: 2009-01-21 13:48
En nederländsk domstol har gett order om att den högerextremistiske parlamentsledamoten Geert Wilders ska åtalas för hets mot folkgrupp. (TT)"


Källa, TT onsdag 21 januari 2009:"Wilders anses ha gjort sig skyldig till uppviglande och diskriminerande uttalanden om muslimer genom att jämföra islam med nazismen.

"Genom att angripa den muslimska religionens symboler, har han kränkt de muslimska troende", skrev distriktsdomstolen i Amsterdam i ett uttalande.

"I ett demokratiskt system betraktas hatpropaganda som så allvarlig att det ligger i allmänhetens intresse att göra en skarp markering", hette det också i domstolens uttalande."


Källa, Nyheter24 och TT onsdag 21 januari 2009:
I
I
I
I Danmark genomförs förbudet för domare att bära slöja i rättssalen, med stöd av socialdemokraterna. Där är islamkritik helt legitimt med brett stöd av politikerna:
I
I
"Truslen om en retssag om tørklædeforbuddet for dommere får ikke Socialdemokraterne til at vakle i støtten til regeringens lovforslag om forbud mod religiøse symboler i retssalene.
»Vi støtter forslaget og kan ikke se, at der skulle være tale om forskelsbehandling«, siger retsordfører Karen Hækkerup (S)."
I
Källa, Politiken onsdag 21 januari 2009:
I
I
I
Andra nyhetsartiklar om åtalet mot Geert Wilders:
I

Inga kommentarer: