2009-01-19

Hatbrott från rosengårdselever ?Åklagaren utesluter inte hat som motiv för de häktade muslimska skoleleverna från Rosengård:


"Bo Albrektsson säger att man i nuläget inte har något klart motiv till mordet. Eftersom 26-åringen var homosexuell har en av polisens teorier varit att det rör sig om ett så kallat hatbrott.

– Det finns inget som direkt pekar på ett hatbrott, men man kan aldrig vara riktigt säker. Vi håller alla dörrar öppna tills vidare.

De två misstänkta gärningsmännen är nära vänner, men det var bara 17-åringen som kände mordoffret. De var bekanta med varandra sedan någon månad tillbaka. Enligt åklagaren har de även setts före morddagen. Men var och varför de träffades vill han inte gå in på."


Källa, Sydsvenskan 19 januari 2009:"Nu har även 17-åringens klass fått reda på att deras klasskamrat är misstänkt för mord."

"Däremot är det inte aktuellt att gå ut och informera samtliga elever.

Redan i torsdags, efter att det blev känt att 15-åringen erkänt att han knivhuggit 26-åringen, gick rektorn och högstadiekolans kristeam ut till pojkens klass och berättade."


Källa, Sydsvenskan måndag 19 januari 2009:Högstadieskolan på Rosengård framhåller 15-åringen som högg ner mordoffret med kniv som exemplarisk:
I
I
"MALMÖ. Skolkamraterna informerades i går om att 15-åringen misstänks för mordet på 26-åringen. Elever och skolpersonal chockades av beskedet att han erkänt att han brukat våld. - Han är en exemplarisk elev som har skött sig jättefint, säger rektorn."
I
I
Källa, Kvällsposten lördag 17 januari 2009:
I
I
I
Läs mer om de två häktade muslimska skoleleverna från Rosengård i Malmö:
Inga kommentarer: