2009-01-28

Islamic Center erkänner islamism hos elevernaI dagens Sydsvenskan erkänner Islamic Center vid den stora moskén i Malmö. De erkänner att det finns elever i deras muslimska friskola Ögårdsskolan som har extrema islamistiska åsikter:


"Midhat Ibrahimbegovic, Islamic Center.

Vad göra åt en begynnande politisk och religiös extremism?

– Kommer någon av våra elever och berättar om en person med extrema åsikter så tar vi först avstånd och sedan pratar vi med personen. Vi försöker övertyga honom eller henne om det felaktiga i synen på religionen och samhället.

– Vi tror på utbildning och åter utbildning. Och information, inte minst till dennes föräldrar. Vi försöker inpränta att det bara blir problem i framtiden om denne håller fast vid sina extrema åsikter."


Källa, Sydsvenskan sidan C4 torsdag 29 januari 2009:Socialdemokraternas ordförande i Rosengård samarbetar med Islamic Center som har elever med islamistiska åsikter:


"Som en resurs för att motarbeta religiös extremism ser Andreas Konstantinides den stora massan av mer moderata muslimer på Rosengård som irriteras och oroas över de radikalas framfart.

- Men får försöka mobilisera de goda krafterna. Vi har till exempel ett bra samarbete med Islamic Center som driver den stora moskén i Malmö."


Källa, Kristianstadsbladet onsdag 28 januari 2009:I Skåne Direkt 28/1 2009 framträdde Andreas Konstantinides i en intervju tilsammans med Islamic Centers VD Bejzat Becirov:


"Radikala grupper har fått ökad makt i Rosengård under de senaste åren. Det visar en rapport som lämnades över till integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (FP) idag. Rapporten slår fast att det är kommunernas ansvar att förebygga att radikala grupper inte får starkare fäste i Sverige."


Källa, Sveriges Radio P4s Skåne Direkt onsdag 28 januari 2009:Rosengårds stadsdelsordförande Andreas Konstantinides låter sig fotograferas tillsammans med den muslimska friskolan Ögårdsskolans rektor Bejzat Becirov vid deras gemensamma intervju i Skåne Direkt 28/1 2009:
I SVTs Aktuellt klockan 21.00 onsdag 28 januari 2009 höll Konstantinides med rapportförfattarna. Konstantinides varnade för radikaliseringen i Rosengård och berättade att han själv kontaktats av en kvinna som tvingats bära slöja. Inslaget om Rosengård pågår mellan tiden 15.30-29.50 in i sändningen. Se nedan i SVT Play:


"Muslimska åsiktspoliser i Rosengård tvingar kvinnor bära slöja.
Det påstås i omstridd rapport som presenterades idag.
Andreas Konstantinides (S) ordf. stadsdelsnämnden i Rosengård intervjuas.
Integrationsminister Nyamko Sabuni talar om hot mot demokratin. Debatt i studion mellan Magnus Ranstorp, regeringens utredare och Mohamed Omar, poet,debattör som deklarerat att han stöder Hamas."


Källa, SVT Play onsdag 28 januari 2009:Konstantinides intervjuas även i SVTs Sydnytt onsdag 29 januari 2009 om rapporten som behandlar muslimsk extremism i Rosengård. Se inslaget här:
I SRs Ekot säger Konstantinides tvärtom. Där anser han att rapportförfattarna överdriver:


"Andreas Konstantinides, ordförande i stadsdelsnämnden, känner till de ultraradikala, men anser samtidigt att bilden är överdriven.

– Jag har blivit kontaktad av en kvinna som berättade att de hade tvingat henne att bära slöja men det var en enstaka händelse. Hur omfattande detta är är studien för begränsad för att man ska kunna dra några slutsatser om, säger Andreas Konstantinides."


Källa, Sveriges Radio P1s Ekot onsdag 28 januari 2009:

Lyssna till inslaget:HD refererar till rapporten som felaktigt påstår att det finns extremism i källarmoskéerna till skillnad från den stora moskén vid Islamic Center:


"- Det förekommer grupper av ultraradikala islamistiska medlemmar med hemvist i någon av de källarmoskéer, till skillnad från den officiella muslimska församlingen, som finns i området."


Källa, ledare i Helsingborgs Dagblad onsdag 28 januari 2009:Ilmar Reepalu, angriper muslimernas värdegrund som de drar med sig till skolan:


"”Jag tror att lärare har känt sig osäkra på hur de ska agera om till exempel en föräldragrupp kräver att pojkar och flickor inte ska sitta i samma bänkrad. Här måste vi markera att svensk värdegrund gäller”, sade Ilmar Reepalu (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö i en kommentar."


Källa, Sydsvenskan Opinion sidan A5 torsdag 29 januari 2009:Det finns enbart tre muslimska friskolor i Malmö dit föräldrarna i Rosengård kan sända sina barn. En av dem är Ögårdsskolan vid Islamic Centers stora moské som ligger närmst Rosengård. Följande konstaterar rapporten om muslimska friskolor i Malmö:


"I de muslimska friskolorna är det ett återkommande problem att de sköter sig dåligt, håller låg standard på deras undervisning som leder till att en stor del av ungdomarna inte går ut grundskolan med godkända betyg.

I Nederländerna har man har man inte problem med efterföljning av skollagen. Man utför noga kontroller och man har länge fokuserat på de muslimska friskolorna på grund av att det ofta förekommer problem. I fjol stängdes fyra muslimska friskolor i Rotterdam och Amsterdam.


Källa, rapporten från FHS/CATS sidan 36 onsdag 28 januari 2009:


Hemsida för Islamic Center i Malmö:
http://www.mosken.se/

Läs mer om Islamic Center på bloggen:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/search?q=Islamic+CenterHemsida för Ögårdsskolan vid Islamic Center:
http://www.ogardsskolan.se/

Läs mer om Ögårdsskolan på bloggen:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/search?q=%C3%96g%C3%A5rdsskolanHela rapporten kunde lika väl ha varit en avskrift av bloggen Jihad i Malmös artiklar om Rosengård genom åren:
http://jihadimalmo.blogspot.com/search?q=roseng%C3%A5rdHur islamismen utvecklat sig på Rosengård med socialdemokratins hjälp kan läsas i följande bloggpost:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2009/01/regering-spionerade-p-bloggen.htmlCenterpartiets riksdagsledamot Fredrick Federley måste efter SVTs debatt om Rosengård nu ändra sina bloggvanor på grund av hotbilden från islamister:
http://federley.blogspot.com/2009/01/kvallens-aktuellt-21.htmlDanska nyhetsbyrån Ritzau återger rapporten om monstret Rosengård onsdag 28 januari 2009. Danskarna benämner stadsdelen Rosengårds-ghettoen i Malmøs udkant:

"Kvinder, som ikke tidligere har skullet bære slør, er blevet tvunget til det, når de er kommet til Rosengård, hvor drenge og piger opfordres til ikke at lege sammen."

http://politiken.dk/udland/article638280.eceTorsdag 29 januari 2009 fortsätter media debatten om den muslimska fundamentalismen i Rosengård:

http://www.smp.se/ledare/farlig-radikalisering-i-mangkulturens-sverige(1116207).gm

Inga kommentarer: