2009-01-29

Islamic Center kritiserar RosengårdsrapportenI Skånskan träder nu Bejzat Becirov fram. Han är rektor för den muslimska friskolan Ögårdsskolan, som tillhör moskén vid Islamic Center i Malmö där han är VD.Becirov, liksom andra ansvariga i Rosengård, socialdemokrater och islamologer känner inte igen bilden av extremister i Rosengård. Men hur vill de då förklara alla dåd och oroligheter i Rosengård som sker inom islams ram? Det har de ingen förklaring till. Orsaken är att de förnekande parterna är beroende av rosengårdsborna för sin försörjning och för att bli omvalda. Så länge de tjänar pengar på islamisterna kommer de att förneka att de finns. Islamisterna sätter sina barn i Bejzat Becirovs muslimska friskola Ögårdsskolan. Islamic Center har fått miljontals kronor i bidrag av socialdemokraterna.Så här säger Becirov i dagens intervju:


"– Dessa grupper förekommer säkert i Malmö, men jag sätter inget större värde på den här rapporten, säger Bejzat Becirov. Bilden som framfördes i rapporten beskriver hur islamister med anknytning till källarmoskéer eller kulturföreningar förespråkar en isolering från det svenska samhället och även hotar människor. En bild som Bejzat Becirov vd för Islamic Center inte känner igen.


– Men det är viktigt att vara vaksam om sådana grupper håller på att utvecklas i samhället. Då kan det bli till ett problem om 10-15 år och det kan verkligen förstöra för samhället, säger Bejzat Becirov."


"– Jag undrar vilka som har fått uttala sig i undersökningen, om det finns ett proportionellt underlag och vilken inställning de har till islam. Om de hade frågat människor som bor och lever i Rosengård hade de kanske fått ett bättre underlag än som i det har fallet när källan kommer från tjänstemän. Bejzat Becirov menar att det finns extremister i alla grupper och då heller inte bara religiösa grupper.


– Självklart finns det sådana grupper, likaväl som det finns på andra ställen. Men det är inte religionens fel utan individens ansvar."


Källa, Skånska Dagbladet torsdag 29 januari 2009:


Sydsvenskan avslöjar 30 /1 2009 på sidan A5 Opinion att källmaterialet från Rosengårdsrapporten som islamologer från Lunds Universitet begärt ut förstörts. Islamologerna rasar mot detta och hänvisar till en fällande dom mot den som förstör källmaterial som begärts ut. Den stora frågan är exakt när källmaterialet begärts ut och om det förstörts före eller efter:
I
I
I
TT har 30/1 2009 skrivit ut Sydsvenskans artikel om det förstörda källmaterialet och ska under dagen granska fallet innan de gör en artikel om avslöjandet.

Inga kommentarer: