2009-01-22

Islamic Center viger inte homosexuella"Sveriges Muslimska förbund med 70 000 medlemmar genomför ett hundratal vigslar om året. Imamerna skulle sannolikt vägra viga homosexuella om det kom på tal, tror föreningens ordförande Mahmoud Aldebe.

– Vigseln skulle ändå inte bli godkänd i muslimska kretsar och länder. Det är inget som politiker kan ändra på, det har Gud bestämt.

För Islamic Center i Malmö har homovigslar aldrig varit aktuella. Frågan har aldrig diskuterats, enligt centrets vd Bejcat Becirov."


Källa, Sydsvenskan sidan A16 torsdag 22 januari 2009:Islamic Center driver förutom den stora moskén i Malmö, även den muslimska friskolan Ögårdsskolan. Där är Islamic Centers VD Bejzat Becirov rektor. Ögårdsskolans elever har från förskolan till årskurs 6 islamologi på schemat. Eleverna på Ögårdsskolan kan i dagens Sydsvenskan läsa hur islam och deras egen moské diskriminerar homosexuella genom att inte viga dem.


Betydligt mer ös är det i Svenska Kyrkan som satsar på gruppsex:
I
I
"Mannen och kvinnan, 55 och 40 år gamla, har i och med sina avancerade sexlekar brutit mot de löften de avgav när de vigdes till präster, enligt domkapitlet. Även den misshandlade kvinnan får en disciplinär påföljd - i form av en erinran.
I
Prästparets återkommande sexuella aktiviteter med främmande män blev kända när kvinnan polisanmälde sin make för misshandel i samband med en trekant.
I
Paret – som i polisförhör vittnar om en osund konsumtion av alkoholhaltiga drycker - hade bjudit med sig en man hem. De brukade ragga upp sina tillfälliga sexualpartner på pubar. Kvinnan försökte radera bilder som kyrkoherden tagit under kvällen."
I
I
Källa, Dagens Nyheter torsdag 22 januari 2009:

Inga kommentarer: