2009-01-03

Islamism i norska koranskolor"Skoler knyttet til ekstremisme

02.01.09: Over 60 prosent av muslimske skoler i Storbritannia har tilknytning til islamsk fundamentalisme. Dette kommer frem i rapporten ”When Worlds Collide”. Barn og unge innprentes med avskyelige holdninger om det ondskapsfulle vestlige samfunnet og jøder.

Dato publisert: 02.01.2009 Siste gang redigert: 02.01.2009

Hege Storhaug, HRS


Det er den anerkjente politiske tenketanken Civitas som står bak rapporten, som foreløpig ikke er publisert. Av 133 muslimske barne- og ungdomsskoler som ble undersøkt, hadde 82 skoler (61,6 prosent) bånd eller direkte tilknytning til fundamentalistiske grupper, inkludert Al-Qaida, skriver Damian Thomsen på bloggen sin i
Telegraph.co.uk:"


Läs tidigare bloggpost 28/12 2008 om den engelska artikeln:"Og hva med Norge? Selvsagt har vi også ekstremistiske muslimske skoler for barn, skoler som gir såkalt koranundervisning etter skoletid og i helgene. En av dem drives eksempelvis av Tawfiiq Islamisk Senter, i Trondheimsveien 21 i Oslo. Denne moskeen brukes i hovedsak av somaliere, og den islamistiske militsen Al-Shabab, som har lagt deler av Sør-Somalia under seg, har kunnet gjøre det med innsamlede midler fra den statsstøttede moskeen i Trondheimsveien.


En annen moské, også den etablert i Oslo, er pakistansk og heter Islamic Cultural Center (ICC), omtalt i rapporten vår ”To moskeer i Norge – med blikk på kvinners status” (2004). Moskeen følger en av de største inspiratorene til sunniislamistene, pakistaneren Abdul Al Maududi. Også denne moskeen underviser barn og unge, og den statsstøttede bevegelsen er i ferd med å sluttføre reisningen av Norges største moské på Grønland."


Källa, Human Rights Service i Norge fredag 2 januari 2009:


Inga kommentarer: