2009-01-03

Kollegerna om Ammar DaoudUnder upploppen på Rosengård i december 2008 fick svenska folket stifta bekantskap med Islamiska Kulturföreningen. Den har i många år drivit en islamistisk koranskola. Dess ordförande heter Ammar Daoud. Han var i förbindelse med saudiska islamister som ville ta över den sekulariserade moskén i Malmö:


"Den slutsatsen drog så småningom också saudierna. al-Haramains storslagna satsning i Malmö rann ut i sanden. Men i dag sörjer Ammar Daoud att stiftelsen inte fick ta över Islamic Center och vrida dess religiösa inriktning i en mer fundamentalistisk och politiserad riktning.

– Det hade behövts för att öppna moskén för alla och för att stärka muslimernas identitet i den här stan. En moské måste ha ett budskap, säger han."


Källa, Sydsvenskan 6 februari 2006:Eniro Nyhetssök om Ammar Daoud:Ammar Daoud arbetar som biomedicinsk analytiker på UMAS i Malmö. Efter att ha sett Ammar Daoud uttala sig om den ockuperade källarmoskén har några av hans kolleger nu vänt sig till bloggen Muslimska Friskolan. Kollegerna berättar att han beter sig märkligt. Han tar inte kvinnorna i hand. Noterbart är hans mycket negativa syn på staten Israel som han sprider runt sig på sin arbetsplats.Det stämmer väl överens med hans politiska engagemang han allra senast gav uttryck när han anti-Israel uppmanade till ny intifada:

"Och Ammar Daoud från Islamiska kulturföreningen utropar: "Länge leve intifadan!"

Källa, Sydsvenskan 29 december 2008:Bloggen Muslimska Friskolan har besökt den ena källarmoskén som tillhör Islamiska Kulturföreningen. Redan i hallen där man tar av sig skorna stoppade Ammar Daoud besöket. Vad hade han att dölja i sin källarmoské?


Inga kommentarer: