2009-01-22

Kristen tidningsblogg avslöjar islamistcensur20/1 2009 undrade Dick Erixon på sin blogg varför media skyddar islamistmördarna:Som första tidningsblogg träder den kristna Världen Idag modigt fram 21/1 2009 och funderar över mörkningen av islamistbakgrunden:


"Så stavar man islamist

Är det någon mer än jag som hajar till i medias rapportering av lägenhetsmordet på Kapellgatan i Malmö?"


"Varför då inte bara säga det rakt ut? Eller är det för känsligt att säga att det handlar om islamister? Jag vill ju inte tro att det ska vara något som är svårt att stava. Eller hur förklarar man denna censur? Dick Erixon skriver något väldigt tänkvärt om medierrapporteringen och länkar till bloggen Muslimska friskolan som har kartlagt mediebevakningen i Islamistiska rosengårdselever mördade homosexuell"Läs hela artikeln i Världen Idags tidningsblogg onsdag 21 januari 2009:Hoppas fler tidningar vågar följa Världen Idags exempel och förklara islamistbakgrunden, så att bloggar slipper göra medias jobb. Sydsvenskan berättar för bloggen Muslimska Friskolan att tidningen inte kommer att berätta att de två häktade kommer från Rosengård. Sydsvenskan säger att det är helt oväsentligt i sammanhanget och att de inte vill peka ut den stadsdelen. Detta trots att bloggen förklarade att tidningen QX 17/1 2009 redan nämnt att de mordmisstänkta kommer från Rosengård:Så här skrev QX i sin artikel 17/1 2009:


"I går, fredag, häktades de två tonåringar som varit misstänkta för mordet på en 26-årig homosexuell man i Malmö. De båda, 15 och 17 år, kommer från Rosengård och en av dem har en blogg där religiösa extrema åsikter publiceras."


Se bloggposten från 17/1 2009 som citerade QX:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2009/01/islamistiska-rosengrdselever-mrdade.htmlTydligen blev QX avslöjande av stadsdelen Rosengård för farligt. För idag 22/1 2009 är stadsdelen borttagen och ersatt med "samma stad". Inte ens staden Malmö vågar man ange. Ingenstans står att artikeln är uppdaterad eller ändrad. Endast publiceringsdatumet uppges med "Publicerad: 2009-01-17 19:35". Ovanstående skrivning i artikeln är nu ändrad till:


"I går, fredag, häktades de två tonåringar som varit misstänkta för mordet på en 26-årig homosexuell man i Malmö. De båda, 15 och 17 år, kommer från samma stad och en av dem har en blogg där religiösa extrema åsikter publiceras."


Källa:
http://www.qx.se/samhalle/9092/haktningsforhandling-avslutad-i-malmoBloggen Muslimska Friskolan fick idag 22/1 2009 en intervju med ansvarig utgivare Jon Voss på tidningen QX. Han berättar att journalisten Facundo Unia som skrev artikeln är frilansare. Det begicks ett slarvfel när tidningen publicerade stadsdelen Rosengård, säger Voss. En läsare hörde av sig till redaktopnen för QX och påpekade det olämpliga i att ange Rosengård. Jan Voss tog därefter beslutet att ta bort Rosengård och ersätta stadsdelen med "samma stad" som ju alltså blir okänd stad eftersom man inte anger vilken.Anledningarna till detta är enligt Voss två stycken. Dels att tidningen normalt inte anger mordmisstänktas stadsdel. Dels att stadsdelen Rosengård är så laddad och spär på spekulationer. I samband med andra rapporteringar om mord och våld sker så mycket i Rosengård, säger Voss. Därför är det onödigt att delta i denna spekulation. Voss säger att borttagandet av stadsdelen Rosengård inte har något alls att göra med att Rosengård skulle förknippas med islam, eller att mordmotivet skulle ha islamistisk bakgrund.


Jan Voss har godkänt att bloggen Muslimska Friskolan skriver ut hans förklaringar och publicerar dem på bloggen.En utmärkt förklaring av kopplingarna i islamistmordet två skolelever från Rosengård häktats för, har bloggen Politiskt Inkorrekt gjort 20/1 2009:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/01/20/kopplingar-mellan-mordmisstankta-muslimska-tonaringar-och-hamas-bloggen-reder-ut-det/

Inga kommentarer: