2009-01-20

Kvinnliga polisstudenter i majoritet"Majoritet av kvinnliga poliser

09-01-20


För första gången någonsin är det fler personer av kvinnligt kön än av manligt som utbildar sig till poliser. Av vårterminens nya studenter är 81 kvinnor och 77 män, konstaterar Polishögskolan.
”Det är roligt att polisyrket fortsätter att vara populärt och att fler och fler kvinnor vill bli poliser” säger Polishögskolans rektor Ebba Sverne Arvill i ett pressmeddelande.

Kvinnorna utgör än så länge 40 procent av studenterna på den fem terminer långa polisutbildningen, skriver TT."Nu har alltså polisutbildningen nått dit den velat. De kvinnliga polisstuderande är i majoritet. Polishögskolans rektor är i pressmeddelandet lyrisk. Kan hon inte förklara exakt vad som som är bra med att kvinnliga polisstuderanden är i majoritet? På vilket vis blir en kvinnlig polis bättre än en manlig? Vilken undersökning visar att kvinnliga poliser gör ett bättre arbete? Om inte, så är denna kvotering ren diskriminering i uttagningarna. De som drabbas är manliga sökanden som aldrig når sitt drömyrke för att de råkar ha fel kön. För att inte tala om den brottsutsatta allmänheten när den fysiska styrkan och snabbheten tryter vid ingripanden....Nästa mål för polisutbildningen blir väl att få invandrare i majoritet. Steget därefter en muslimsk majoritet av sökande till Polishögskolan. Snart kommer väl även sådana pressmeddelanden som kommer att bejublas av media som helt avstår från att förklara vad som är bra med kvoteringen. Att det är kvotering som Polishögskolan ägnar sig åt står helt klart. Det är nämligen betydligt fler manliga sökanden än kvinnliga till Polishögskolan. Dessa kan orimligt vara av sämre virke än de mindre än 50 % platser de lyckats knipa.Pressmeddelandet från Rikspolisstyrelsen 20 januari 2009:

Artiklar om kvoteringssegern:

Inga kommentarer: