2009-01-20

Muslimsk förening stängde bibliotekUnder flera år hade stadsdelen Fosie i Malmö ett bibliotek på Almtorget. En, ibland två bibliotekarier arbetade deltid i den lågutbildade stadsdelen med hög arbetslöshet och stort bidragsberoende. Plötsligt lades det ner, utan att ersättas med något annat bibliotek och utan förklaring.Vad kom i stället? Jo, här öppnades för skattepengar en muslimsk föreningslokal. Palestinska föreningen flyttade in och allmänheten är inte längre välkommen. Men allmänheten får betala lika mycket som innan. Hela hyran för Palestinska föreningen och ersättning till ledare för dess verksamhet betalas nämligen av ABF i Malmö. ABF får dessa pengar från kommuninvånarnas skattepengar och från statliga utbildningsdepartementet.Stolt visar ABF upp Palestinska föreningen på sin lista där flera andra islamistiska föreningar också får bidrag:Palestinska föreningen vid Almtorget i Fosie firade med att först i hela EU trotsa inreseförbudet för terrorstämplade Hamas. Till hela EUs stora förfäran stod Palestinska föreningen värd och smugglade in Hamas representanter till Malmö. Väl innanför EUs gränser kunde Hamas resa runt och sprida sin islamistpropaganda.
"Han saknar sitt lugna bibliotek

"2008-07-23 09:40

V. HINDBYVÄGEN/ALMHÖG

–Det är mycket märkligt, men att säga till gör ingen nytta.
Det menar Esse Rosander som bor vid Almtorget och har Palestinska föreningen precis under sig.


Han tog hem sin gamla mor på 96 år på besök, men då spelade musiken så högt så det gick inte. Hon fick åka tillbaka till sitt hem.


–Min son vill inte heller komma och hälsa på. Finns det inga regler?Esse Rosander har bott här i snart tre år. När han flyttade hit fanns det ett bibliotek på hörnan som besöktes av många pensionärer. Nu när Palestinska föreningen börjar spela och har fester hela natten, då kallar han det tortyr.


–Det är ingen festlokal. Jag har gjort en polisanmälan och pratat med miljönämnden. Det är ett stort problem för hela torget."


Källa, Norra Skåne 23 juli 2008:Adress till Palestinska föreningen i Malmö på Almtorget 2 b:I
Många påstår att Palestinska föreningen i Malmö har flyttat nu. På Hitta.se återfinns en annan adressuppgift än hos Eniro.se och 121.nu:
I

Inga kommentarer: