2009-01-27

Polisuttalande om Rosengård fall för åklagareTidigare idag skrevs denna bloggpost om hur religion och stadsdelen Rosengård blandas in när Malmös största disko stängs:Ett polisbefäl försökte förklara vad en polis yttrat om Rosengård:


"Jan Wäring vid polisens allmänna enhet.

Stämmer det att ni uppmanat Slagthuset att se upp med folk från speciellt Rosengård i Malmö och från Landskrona?

– Det är ju så, att kommer det mycket folk från olika nationaliteter så uppstår ju problem.

Man får, i vissa fall, inte titta på dem, man får inte ta i hand och så vidare, säger Jan Wäring."


Källa, Kvällsposten sidan 14 tisdag 27 januari 2008:
http://www.kvp.se/nyheter/1.1445315Idag avslöjar chefen för polisområde Malmö för Sydsvenskan, att polisens uttalande om Rosengård blir ett ärende för åklagare:


"Några ultimatum till Slagthuset ledning om vem de ska släppa in finns det inte, säger Ulf Sempert.

– Det fanns en uppgift om att en polis hade uttryckt sig om vem som inte skulle släppas in på Slagthuset och det ärendet har lämnats till åklagare.

Vi ska inte syssla med den typen av yttranden. Vi ska yttra oss utifrån det som står i alkohollagen om ordningsläget på inrättningen."


Källa, Sydsvenskans sidor för nöjen B2 och B3 tisdag 27 januari 2009:Påståendena om Skånepolisens uttalanden fortsätter i medias rapportering ikväll:


"Och kraven som polisen enligt Claes Schmidt har ställt på att sortera mer i krogkön vill han inte vara med om. Vid ett möte förra året ska polisen ha framfört krav på sortera mer bland gästerna, "annars måste vi se över dina tillstånd".

På samma möte ska polisenenligt Claes Schmidt ha presenterat en dom från länsrätten där en krog frikändes när man inte velat släppa in en färgad man med hänvisning till att det var trubadurkväll.

Det uppfattar du som att polisen vill att du ska sortera utifrån etnicitet?

– Ja, varför skulle de annars visa mig ett sådant rättsfall? Men jag orkar inte snacka om de här grejorna, jag är så trött på dem."

Källa, Skånska Dagbladet tisdag 27 januari 2009:

http://www.skanskan.se/article/20090127/NYHETER/853356120/0/*/*/MALMO/schmidts-beslut-om-slagthuset-forvanar

En ordningsvakt kommenterar ikväll polisens uttalande så här:

"Ordningsvakten Tisdag 27 Januari 2009 kl 21:00

Det är för jävligt. Men jag förstår kommunen/polisen om problemen som blivit för mycket. Och vilka är det som ställer till dessa problem vid slaghuset? Det är precis samma människor som har ställt till med problem i resten av Malmö. Det är invandare som har sin bakgrund i något arabland eller på balkan. Så länge politikerna inte gör något åt detta samhällsporblem så lär snart inte svensson kunna gå ut på sin fritid. Dags börja skicka tillbaka dessa brottslingar!!"

Källa, City Malmö/Lund tisdag 27 januari 2009:

http://malmolund.city.se/noje/2009/01/27/Enk_auml_t__Vad_tycker_om_att_Slagthuset_l_auml_gger_ner_/

Realtid bekräftar att åklagare dragits in i polisuttalandet:

"Polisen berättar att de har lämnat ett ärende till åklagaren gällande den polis som har yttrat sig om vilka som ska släppas in på Slagthuset, eftersom det inte är ett lämpligt uttalande."

Källa, Realtid tisdag 27 januari 2009:

http://www.realtid.se/ArticlePages/200901/27/20090127094123_Realtid439/20090127094123_Realtid439.dbp.asp

Inga kommentarer: