2009-01-13

Skolstart för muslimer på SFIBloggen SFI Inifrån berättar ingående om vårterminens skolstart 2009:"Så var det dags för skolstart. Efter ett kort introduktionsmöte har schemat kommit. Tre timmar i veckan med samhällsinformation, om hur det funkar med post, försäkring, vård och skola. Jag blir inte förvånad om det läggs in lite facklig information här.


Efter sex veckor är man färdig med utvärderingen som ska leda till att man blir inplacerad i en grupp. Kursplanen är uppdelad i tre inriktningar och fyra kurser, A-D. Varje inriktning är två kurser och de överlappar varandra. Före A finns en kurs för analfabeter och de som inte kan det latinska alfabetet. Där hamnar de flesta araberna.


Som väntat var det mängder av bidragsslukande arabfruar i huckle som tvingats dit av socialtjänsten. Där var också en och annan asiatisk fru och några som verkade ryska. Motivationen bland de senare låg lite högre så det blir nog dem hon hamnar tillsammans med. Redan nu är araberna bortsorterade till en separat grupp. Det verkar som att skolan förstår att araber är bara till men för undervisningen och bör hållas borta från de som vill lära sig. Förutom en och annan arab som kommer dit för att verkligen lära sig. Det ska bli spännande att se vilken kurs det blir, B eller C."


Posten är hämtad från bloggen SFI Inifrån 9 januari 2009:


Inga kommentarer: