2009-01-19

Smaskigt terroråtal"Den 2 februari inleds rättegången mot en 44-årig svensk medborgare i Malmö tingsrätt. Han misstänks för finansiering av terrororganisation alternativt brott mot lagen om internationella sanktioner. Mellan 2002 och 2007 har mannen genom stiftelsen al-Aqsa Spannmål samlat in cirka fyra miljoner kronor i Sverige som skickats till olika kommittéer och organisationer på Västbanken och i Gaza. Ytterligare nära 1,3 miljoner kronor väntade på att skickas.


Mannen hävdar att pengarna gått till behövande barn. Men det är inte det juridiskt viktiga, enligt Hilding Qvarnström. I stället är frågan om han visste att Hamas — som har en stark social verksamhet, såväl som både politisk och militär — var mottagaren.


Mannen själv nekar till att han visste det. Men Hilding Qvarnström påstår att han visste, och hon påpekar att Hamas (terrorstämplat av USA, FN och EU) kontrollerar sjukvård och utbildning i Gazaremsan. Därför är alla överföringar till Hamas, oavsett användning, åtalbart, anser hon.- Jag har ingen anledning att inte tro på att pengarna går till de här barnen. Men det här handlar om hur man ska se på det här i stort."


Källa, Skånska Dagbladet söndag 18 januari 2009:Sveriges kommunistiska parti svarar idag på terroråtalet genom att uppmana folk att betala in pengar till den terroråtalade organisationen al-Aqsa spannmål:


"Jag har idag gjort en inbetalning till Al-aqsa spannmål PG 184 45 99-9 och jag uppmanar er alla att följa efter. Jag uppmanar till Civil olydnad! Och jag protesterar mot att Sverige som kallar sig demokrati har två parallella rättssystem! Ett för Svensson där bevisbördan ligger på åklagaren och ett med omvänd bevisbörda för Muhammed! Det är både rättsvidrigt och rasistiskt!

AL-AQSA SPANNMÅL: Pg 184 45 99-9"


Källa, Astrid Boman på bloggen Civil olydnad som tillhör Sveriges kommunistiska parti, 19 januari 2009:"Rättelse till bloggen civil olydnad.

Astrid Boman januari 19, 2009

Al-aqsa spannmål är inte terrorstämplad av EU, endast USA. Rättegången mot de 44 årige Malmöbon hålls 2 februari enligt nya uppgifter jag fått. Dessutom vill jag påminna om SÄPO:s samarbete med Mossad och Israeliska myndigheter i denna fråga. Är inte Israel och Palestina fiender? Har Sverige helt tagit ställning för Israels statsterrorism?"


Källa, Kommunisternas blogg 19 januari 2009:Bloggen Muslimska Friskolan vill åter påminna om att al-Aqsa spannmål på Nobelvägen 79 i Malmö via sin ordförande är starkt knuten till Islamiska KulturhusetRosengård. Den islamistiska föreningen betalas med skattepengar via ABF i Malmö:Islamiska Kulturhuset har bevakats av polisen i tio år för sina kontakter med Mellanöstern. Islamiska Kulturhuset fostrar nya islamister i sin koranskola för barn som fyller en stor del av källarmoskén.Socialdemokrat som erkänt för bloggen Muslimska Friskolan att han besökt al-Aqsa spannmål på Nobelvägen 79 i Malmö:

"Limhamn-Bunkeflo stadsdelsfullmäktige
1 juli 2008-31 december 2010
Bilder

LEDAMÖTER

Jamal El-Haj (s) ordförande
Högestadsgatan 25, 216 22 Limhamn
Tel: 0766-34 79 50

Källor:
Inga kommentarer: