2010-02-13

Moderat valfusk tystades redan 2006Onsdag 10 februari 2010 talade bloggen Muslimska Friskolan med moderaternas ordförande Sten Collander i valkretsen Tensta-Rinkeby, om varför en moderat riksdagsman från Collanders valkrets helt plötsligt vid dryga 40 års ålder inte längre vill ställa upp i riksdagsvalet 2010 efter att endast ha suttit en mandatperiod:
I
I
I
I
I
Torsdag 11 februari 2010 fick bloggen Muslimska Friskolan en intervju med riksdagsmannens politiske sekreterare Johannes Carlsson. Han var mycket misstänksam och sa att han visste flera omständigheter runt riksdagsmannen som han inte ville lämna ut. Carlsson säger att det blir lätt för riksdagsmannen att finna ett nytt arbete när mandatperioden går ut i september 2010. Orsaken sägs vara att riksdagsmannen har många kontakter. Han berättar att riksdagsmannen även åker till Iran för att han har familj där.
I
Bloggen frågar Carlsson hur en riksdagsman som i media påstår sig vara emot Irans regim, bekymmersfritt och utan att arresteras eller få repressalier mot sin familj i Iran, kan resa in och ut ur Iran:
I
I
Detta vill Carlsson inte svara på. Inte heller vill Carlsson svara på om riksdagsmannen besöker Irans ambassad eller ej. Carlsson säger att han misstänker att bloggen Muslimska Friskolan är en journalist, och därför vill han inte svara.
I
I
Riksdagsmannens tidigare politiske sekreterare Jörgen Sollin vill inte ta på sig att svara på några frågor alls om riksdagsmannen. Han hänvisar alla frågor till Johannes Carlsson, som hänvisar alla frågor till riksdagsmannen.
I
I
Torsdag 11 februari 2010 skrev bloggen Muslimska Friskolan om moderat valfusk i Stockholm:Fredag eftermiddag 12 februari 2010 får bloggen Muslimska Friskolan en intervju med den moderate riksdagsmannen som inte vill kandidera längre. Han berättar för bloggen att orsaken är personlig. Det har inget att göra med att han hamnade så långt ner som på 83:e plats i moderaternas provval 2009:
I
http://www.moderaterna.net/provval/?type=rd&a=stad&k=196
I
Bloggen Muslimska Friskolan frågar då riksdagsmannen vad orsaken är att han inte vill ställa upp igen. Men han vill absolut inte berätta orsaken.


Läs hur Irans ambassad ordnade middag torsdag 11 februari 2010 i just den shiamuslimska moské i Jakobsberg, där röster till moderaterna köptes i valet 2006 för pengar som kom från Irans ambassad:

http://revolutionsweden.wordpress.com/2010/02/12/stockholm-den-iranska-slaktarregimens-representanter-uppvaktades-med-militanta-protester-under-torsdagen/Vid valet 2006 ägnade sig moderater i Stockholm också åt att köpa röster. Per Schlingmann vägrade 2006 att tala med bloggen Muslimska Friskolan om det valfusk i Stockholm som exiliranier anmält till polisen. Expressen hade 2006 en färdigskriven artikel om en valfuskande moderat riksdagsledamot.
I
Artikeln handlade även om att riksdagsledamoten polisanmälts för att sälja falska pass, samt flyktingspionage som exiliranier anmält till SÄPO att riksdagsledamoten påstods ha ägnat sig åt i flera år. Kriminalreporter Maria Rydhagen på Kvällsposten har artikeln i sin ägo. Det är bara att checka med henne. I artikeln ställer en modig exiliranier upp med sitt namn och bild. Rydhagen lockade källorna med att sätta nyheten på förstasidan om Expressen/Kvällsposten fick ensamrätt.

Men Expressen fegade ur för att inte bli stämd. Socialdemokraterna ville inte anmäla de köpta moderatrösterna 2006 för att de köpts av invandrare och att en invandrad riksdagskandidat köpt dem. De trodde inte heller att riksdagskandidaten skulle komma in 2006. Men det gjorde han. Socialdemokraternas partihögkvarter på Sveavägen berättade 2006 för bloggen Muslimska Friskolan att de inte ville ha en smutsig valrörelse.
I
Per Schlingmann ville inte ta i saken för att mediauppmärksamhet skulle leda till omval, efter att flera moderata ministrar tvingats avgå i Freidrik Reinfeldts mardrömsstart som statsminister och regeringsbildare 2006.
I
Hösten 2006 berättar en annan moderat riksdagsledamot för bloggen Muslimska Friskolan, att det går runt ett internt mejl till alla i den moderata riksdagsgruppen om kollegan som kommit in på ett misstänkt vis. Moderata riksdagsmän varnas i mejlet för att exiliranier vill avslöja riksdagsmannen. Alla partikolleger uppmanas att hålla tyst om kollegan. Moderaten i riksdagen som avslöjade detta 2006 för bloggen Muslimska Friskolan sitter idag i regeringen som minister. Samtidigt placeras riksdagskandidaten i ett utskott där han inte ska få något inflytande.
I
2007 anmäler den moderate riksdagsmannen en exiliranier som avslöjat honom till Riksdagens säkerhetstjänst. Riksdagsmannen vill att anmälan ska leda till att exiliraniern inte ska få svenskt medborgarskap. Polisen får vetskap om anmälan. Under täckmanteln att pröva exiliranierns medborgarskap, använder polisen i stället tacksamt exiliraniern till att ställa massvis av frågor om riksdagsmannen, för att spionera på riksdagsmannen. Polisen avslutar mötet med att säga att polisen inte kommer att ha något emot vad exiliraniern skriver eller uttalar om riksdagsmannen. Underförstått är att polisen redan med stort intresse tar del av exiliranierns uppgifter i sin underrättelse om riksdagsmannen och vill fortsätta att läsa informationen.
I
2006-2007 handlar många inslag i exiliraniers skandinaviska radiokanal på farsi om riksdagsmannen. Radioinslagen översätts inte till svenska. Efter 2007 tröttnar exiliranier på att försöka avslöja riksdagsmannen, eftersom svensk media inte förstår och intresserar sig för iranska spörsmål.
I
Så fredag kväll 12/2 2010 kommer Expressen med nyheten om moderat valfusk 2010. En kopia av det exiliranier och bloggen Muslimska Friskolan skänkte media 2006 om en annan moderat riksdagskandidat som mutade somaliska väljare.
I
Avslöjandet om moderat valfusk 2010 i Expressen 12/2 2010 görs av Niklas Svensson, som redan 2007 fick uppgifter till Politikerbloggen om det moderata valfusket 2006, men då valde att inte skriva om saken.
I
Riksdagskandidaten 2006 kom in och representerar idag riksdagen för exakt samma valkrets Tensta-Rinkeby, som nu alltså utreds för nytt moderat valfusk 2010. Att moderaterna köper röster 2010 beror på att media, moderaterna och socialdemokraterna lät moderat valfusk komma undan 2006. Hyckleri!


Lördag 13 februari 2010 lovar Expressen bloggen Muslimska Friskolan att kolla upp historien om det moderata valfusket 2006, med sin reporter Maria Rydhagen på Kvällsposten. Även Dagens Nyheter tänker undersöka saken, säger DN till bloggen Muslimska Friskolan 13/2 2010. Men Aftonbladet blir 13/2 2010 först med att läsa denna bloggpost, vilket framgår av Mediacreeper för bloggen Muslimska Friskolan:
I
http://www.b19.se/mediacreeper/site/muslimskafriskolan.blogspot.com


Läs mer om moderaternas valfusk 2006 och kopplingarna till den iranska regimen:

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2009/06/sveriges-riksdag-skyddar-iransk-spion.html

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2010/02/moderaterna-sparkar-utpekad-spion-ur.html

http://www.setiz.se/svenska/index.php?option=com_content&view=article&id=69:fdi-bemoeter-khelili&catid=42:pressmeddelanden&Itemid=59

http://www.setiz.se/svenska/index.php?option=com_content&view=article&id=153:brev-till-stockholmiancom&catid=47:brev&Itemid=63

http://www.expressen.se/1.466059Fredag 12 februari 2010 briserar bomben om hur fattiga arbetslösa somalier och muslimer i Stockholm köps för att få in moderater i riksdagen. Det står nu helt klart att alla riksdagspartier ser muslimer som fattiga boskap som ska köpas inför valet, för att svensk medelklass ska sitta i riksdagen med feta löner. Muslimerna förblir fattiga och förpassas till förortsghetton, medan de svenskar som mutar flyttar in i Stockholms innerstad. Det är modern slavhandel där överklassen endast låter fattiga muslimer komma in i deras hem som svart städhjälp:"Den store medlemsvärvaren är 30-årige Fozi Siid, som varit medlem i Moderaterna sedan 2005 och är engagerad i att propagera för partiet i Tensta-Rinkeby.

- Vi knackar dörr, jag träffar ungdomar. Det är inte bara jag, det är många som är engagerade. De tror på mig, jag är ifrån området, säger Fozi Siid som själv hamnat på tolfte plats i provvalet till kommunalvalet.

Valdeltagandet i provvalet i Tensta-Rinkeby är hela 68,3 procent mot 31,8 procent i genomsnitt för de 31 moderata föreningarna i Stockholms stad. Därmed har Tensta-Rinkeby blivit en ny maktfaktor i provvalet i Stockholms stad som genomfördes i höstas."

"Tre av varandra oberoende personer med somalisk bakgrund som bor i Tensta-Rinkeby säger till DN att man kan bli medlem gratis i Moderaterna i Tensta-Rinkeby. Men det förnekar Fozi Siid."

Vissa kandidater på riksdagslistan har fått en stor andel röster från valkretsen Hässelby-Vällingby, trots att de inte bor i området.

"- De har inte varit här och gjort några särskilda aktiviteter. Jag har ingen särskild förklaring till att de fått många röster här, säger Sten Collander, ordförande för Moderaterna i Tensta-Rinkeby."


Källa, Dagens Nyheter fredag 12 februari 2010:
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/m-i-tensta-rinkeby-ny-maktfaktor-i-partiet-1.1044675


"Enligt Sverker Eriksson är tidigare riksdagskandidaten Mats Rudin förkrossad efter erkännandet.- Jag har haft debriefing med honom nu kväll, säger Eriksson.

Vill inte kommentera

Den moderata partiledningen har informerats om valfusket i Stockholm. Men på fredagskvällen vill ingen kommentera uppgifterna.

Expressen har ikväll varit i kontakt med den moderate partisekreteraren Per Schlingmanns medarbetare. De hänvisar i nuläget alla frågor till chefsombudsmannen i Stockholm, Sverker Eriksson."


Källa, Expressen fredag 12 februari 2010:
I
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1880091/riksdagskandidat-stangs-av-for-valfusk
I
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1880140/mats-rudin-erkanner-att-han-betalat-for-vanner-och-bekanta"Expressen uppger också att uppgifter finns i partiet om att det ska röra sig om en slags valkartell med flera inblandade personer. Enligt Eriksson ska det dock i dag inte finnas några bevis för att fler riksdagskandidater skulle ha fuskat."

Källa, TT genom Svenska Dagbladet fredag 12 februari 2010:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/riksdagskandidat-avstangd-for-fusk_4258049.svd"Det är oklart vad som ska hända med Mats Rudins plats i Stockholms stads fullmäktige.

Klockan 9.00 på lördagsmorgonen inleds nomineringsstämman till riksdagsvalet för Stockholms stad med drygt 200 av de högst uppsatta moderaterna i huvudstaden."


Källa, Dagens Nyheter lördag 13 februari 2010:
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/oklart-vad-som-hander-med-rubins-plats-i-fullmaktige-1.1044708Läs mer:

http://www.gp.se/nyheter/sverige/inrikespolitik/1.310406-riksdagskandidat-avstangd-for-fusk
http://www.smp.se/nyheter/tt_inrikes/riksdagskandidat-avstangd-for-fusk(1774667).gm
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=202559
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/riksdagskandidat-avstangd-for-fusk_4258049.svd
http://www.ystadsallehanda.se/article/20100212/TTINRIKES/102129771
http://www.kristianstadsbladet.se/article/20100212/TTINRIKES/102129771
http://trelleborgsallehanda.se/sverige/article629343/Riksdagskandidat-avstangd-for-fusk.html
http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1823&blogg=39513
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/moderat-avgar-efter-rostfusk-1.1044662

Inga kommentarer: