2010-02-09

Socialdemokraternas svartklubbsgataI dagens Sydsvenskan står så här om Norra Grängesbergsgatan i Malmö:


"1960. Stärkelsefabriken Stadex flyttar in 
i sina lokaler.

1999, juni Flera butiker får inte förlängda bygglov och tilldöms vite om de inte flyttar. En del skyltar om till grossister för att kunna stanna kvar.

1999 Norra Grängesbergsgatan utpekas av polisen som centrum i Malmös svartklubbsland. Polisen bildar en kampgrupp för att stänga klubbarna.

2000, maj Ett 30-tal tvingas ut från sina lokaler på Norra Grängesbergsgatan för att lokalerna inte anses vara ändamålsenliga."


Källa, Sydsvenskan sidan C5 tisdag 9 februari 2010:

Socialdemokraternas byggkommunalråd Anders Rubin uttalar sig så här idag:


"– Det är precis det här vi vill – att Möllevången och Rosengård växer samman. Men vi måste hela tiden sätta stopp för utvecklingen så länge anläggningen lägger restriktioner för området.

Anläggningen är stärkelsefabriken Stadex."

"– De har bygglov för sin industri så vår möjlighet att påverka en flytt är kraftigt beskuren."


Källa, Sydsvenskan sidan C5 tisdag 9 februari 2010:

I februari 2009 lyckades bloggen Muslimska Friskolan stänga Muslimska församlingens moské, kallad Turkiska moskén, som saknade bygglov på Norra Grängesbergsgatan:Turkiska moskén hade i åratal fått vara ifred trots saknat bygglov, för att en ledande socialdemokratisk politiker från Rosengård var en av frontmännen."Kulturföreningarna som vill skapa kulturhuset Kontrapunkt i en nedlagd industrilokal i Malmö har anmälts för olovlig föreningsverksamhet. Samtidigt har räddningstjänsten avstyrkt en förfrågan om bygglov i lokalen."


Källa, Sydsvenskan 12 januari 2010:Bloggen Muslimska Friskolan vet vem som gjort anmälan mot Kontrapunkt. Hos Malmö stads enhet för bygglov säger man till bloggen Muslimska Friskolan att det är högst troligt att Kontrapunkt inte erhåller något bygglov på grund av Stadex. Malmö stad berättade också att Kontrapunkt var angelägna om att få ut anmälan. Nu har Kontrapunkt publicerat anmälan:
I
I
I
I
Kontrapunkt förklarar själv hur de vill bedriva föreningsverksamhet på en gata och i lokaler som saknar bygglov för föreningsverksamhet. Varför väntar inte Kontrapunkt tills de erhållit bygglov?
I
"Vi har tvärtom ambitionerna att bedriva en högst kreativ, produktiv och nyskapande verksamhet. Den juridiska formen vi valt för detta är i form av en förening, eftersom vi tror på det ideella, det kollektiva, det gemensamma – utan vinstintresse för enskilda personer men med desto fler vinster för samhället och kulturlivet i stort."
I
Källa:
I
I
Enligt Sydsvenskan 8 januari 2010 har Kontrapunkt redan inlett sin föreningsverksamhet trots saknat bygglov:
I
"Hittills har Kontrapunkt bland annat huserat premiären för Hanna Skölds film "Nasty Old People" och scenkonstnätverket Potato Potatos teaterföreställning "Bettysagorna"."
I
Källa, Sydsvenskan 8 januari 2010:
I
I
Varför ska Anders Rubin hålla Kontrapunkt under vingarna för att få bort Stadex, när Kontrapunkt bedriver föreningsverksamhet i lokalerna utan bygglov? Heja på de laglydiga i stället Rubin!


Det Sydsvenskan inte berättar i någon av artiklarna är att de många svartklubbarna som tidningen berättade om, fick sina hyror och andra bidrag betalda av socialdemokratiska bildningsförbundet ABF. ABF fick dessa pengar av skattebetalarna. I stort sett alla svartklubbarna på Norra Grängesbergsgatan var kulturföreningar bestående av olika länders invandrarföreningar.
Bloggen Muslimska Friskolan vet att Sydsvenskan känner till detta, för det var bloggen som en gång överlämnade listan på de kriminella invandrarsvartklubbarna till Sydsvenskan. Polisen har för bloggen Muslimska Friskolan bekräftat att föreningarna på listan drev svartklubbar på Norra Grängesbergsgatan. Polisen tackade bloggen för uppgiften att ABF betalade hyran plus bidrag, vilket föreningarna ljugit om för polisen.


Svartklubbarna genererade många politiska röster till socialdemokraterna. Därför ordnade socialdemokraterna ett nytt hus via kommunen till svartklubbarna på Ystadvägen i Föreningarnas hus. På Malmö stads hemsida syns knappt att det inrymmer mellan 10 - 15 invandrarföreningar som fortsätter vara svartklubbar genom olaglig alkoholförsäljning, matservering utan tillstång etc.
En del av dessa svartklubbar huserade tidigare på Norra Grängesbergsgatan och fick kommunens hjälp med nya lokaler på Ystadvägen. Polisen gav då upp och säger till bloggen Muslimska Friskolan, att är kommunen så dum att de ordnar nya lokaler åt svartklubbarna, så får kommunen själv rensa upp där. Men det gör inte kommunen, för socialdemokraterna vill inte störa sina väljare i svartklubbarna. I stället ser det nu prydligt ut som en liten del i listan under "kultur":
I
I
"På 10 000 m2 yta bedriver 20 föreningar från 12 olika länder sin verksamhet."


Källa:


Socialdemokraterna har till och med använt dessa kriminella svartklubbar till partisammankkomster i Föreningarnas hus, och struntar i alkohollagen som de tillsammans med svartklubbarna bryter mot.


Bloggen Muslimska Friskolan nekades för några år sedan av samtliga riksdagspartier som sitter i kulturnämnden i Malmö att få ut listor som visar decennier av sponsring från ABF till svartklubbarna på Norra Grängesbergsgatan. Varför de borgerliga partierna backade ur finns ingen rationell förklaring till. Ledande socialdemokrater, samt personal från ABF som själv satt i kulturnämnden gjorde störst motstånd för att dölja korruptionen. Till sin hjälp att stoppa utlämningen av listorna hade socialdemokraterna en kommunalt anställd kulturintendent som ertappades på bar gärning med att själv handla sprit på betald arbetstid.
Men både borgerliga och röd-gröna hade tidigare lovat bloggen att begära ut listorna från ABF. Samtliga partier svek löftet, för att dölja för malmöborna hur Malmös svartklubbar byggts upp med skattepengar. Samtliga av Malmös stora tidningar har informerats om historien av bloggen Muslimska Friskolan. Alla har tyckt att den var intressant. Men ingen tidning ville skrva om den då och inte heller nu.


Bloggen Muslimska Friskolan har i stadshuset träffat socialdemokraternas byggkommunalråd Anders Rubin. Han är väldigt apolitisk och bra på byggande. Ingen ideolog utan har stadens bästa för sina ögon. Men det som Rubin nu bortser ifrån är den kriminella biten.


Vad är det för föreningsliv som Anders Rubin vill ha in på Norra Grängesbergsgatan om Stadex tvingas flytta sina riktiga industrijobb? Jo, en massa arbetslösa kulturarbetare tar platsen. Om vissa av dem spelar fiol och teater i Kontrapunkt är det inte så farligt. Men i alla de andra lokalerna, vilka föreningar ska flytta in där? Ska det bli bygglov för invandrarföreningar som liksom för några år sedan med ABFs skattepengar ska kunna supa fram på småtimmarna varje dag i veckan med arbetslösa pappor som spelar hazard? Och prostitution, narkotika och svartspprit, diskon för underåriga och annat kul socialdemokraterna gett stöd under åren?


Titta på facit:

Svartklubbarna har fortsatt sin verksamhet i Föreningarnas hus. Varför hyr Anders Rubin inte ut till violinister i Föreningarnas hus i stället för kriminella svartklubbar? Hur ska Anders Rubin då lyckas få hederligt folk att inta de tomma industrilokalerna på Norra Grängesbergsgatan, när socialdemokraterna inte lyckats med det på Ystadvägen? Ryker Stadex flyttar kriminella in på Norra Grängesbergsgatan och narkotikan och brotten kan ytterligare ökas med ABFs och socialdemokraternas hjälp. Är det det Rubin vill ha där i stället för riktiga industrijobb för hederliga arbetare på Stadex?


Sydsvenskans webb-tv om demonstration mot Stadex 26 november 2009:

Inga kommentarer: