2010-11-23

Imam startar muslimsk friskola i fiskeläge

Bild på fiskeläget Lerberget ovan av David Castor.


är imam och tänker starta en muslimsk friskola i Östra Lerberget någon kilometer utanför skånska Höganäs. Upptagningsområdet ska vara Höganäs, Helsingborg, Landskrona och hela Nordvästskåne. Imamen bjuder 10 miljoner kronor för lokalerna. Han kallar skolan mångkulturell, men sanningen är att endast muslimska elever kommer att gå där:


"Centrumbyggnaden i Östra Lerberget kan bli en ny mångkulturell grundskola och kulturcentrum. Ali Ibrahim, imam i Lund, berättar att Stödkliniken i Malmö är spekulant på lokalerna."

" – Vi tror lokalerna kan vara lämpliga för den grundskola med årskurs ett till nio som vi vill starta, förklarar Ali Ibrahim.

Han berättar att skolan, om de får tillstånd, ska följa den svenska läroplanen och att det ska vara en internationell skola för både svenska elever och barn med invandrarbakgrund.

– Grundtanken är en flerspråkig skola där alla barn är välkomna, oavsett religion, och där moral och etik har stor betydelse. Det handlar inte om en muslimsk skola, vi vill inte isolera barnen utan arbetar för integration och förståelse, säger Ali Ibrahim.

Stödkliniken startade i Malmö 1992 för att hjälpa barn med invandrarbakgrund med läxläsning. I dag har det enligt Ali Ibrahim utvecklats till en familjerådgivningscentral. Att starta en skola ser man som en lämplig fortsättning, men det har varit svårt att hitta bra lokaler i Malmö eller Lund.

– Allt som finns där är källarlokaler. Här kan vi få en skola med en väldigt fin framtid."

Källa, Helsingborgs Dagblad tisdag 23 november 2010:
I
I
"På kommunen är det ännu inte många som känner till att Stödkliniken i Malmö vill starta en mångkulturell skola i Östra Lerbergets centrum.

Brevet med deras förfrågan hamnade hos fel person i fredags då det anlände, så i går var det på väg till planchef Mila Sladic som ännu inte hade sett det."
I
Källa, Helsingborgs Dagblad tisdag 23 november 2010:


Ali Ibrahim arbetade tidigare på ökända Rosengårdsskolan i Malmö som kultursekreterare. Då bjöd han in Islamiska Kulturföreningen som bevakades av SÄPO för sina islamistiska åsikter och polisanmälda dödshot mot moderata muslimer. Sydsvenskan avslöjade att medlemmar ansåg att kvinnor skulle stenas och muslimer inte fick umgås med kristna som var orena. Islamiska Kulturföreningen sympatiserar med Al Qaida.

Ahmed Abu Laban startade Muhammedkrisen genom att resa runt i arabvärlden och hetsa mot väst med teckningarna. Abu Labans källarmoské i Malmö var Islamiska Kulturföreningen som imamen Ali Ibrahim samarbetade med. Ali Ibrahim bedrev även koranskola på helgerna i Rosengårdsskolan som saknade insyn i den islamistiska verksamheten.

Ali Ibrahim har inget emot terrorstämplad finansiering:

"Den åsikten delar han med en annan av Malmös framträdande muslimer: Ali Ibrahim, som är anställd som kultursekreterare vid Rosengårdsskolan men också är verksam som imam.

– Det var synd att Bejzat tackade nej till erbjudandet. al-Haramain är en stiftelse som vill hjälpa till med pengar utan att styra allt för mycket. De ville att moskén skulle vara för alla muslimer, inte bara att en person styr som idag.

Men al-Haramain är ju terrorstämplat av FN?

– Är de? Det visste inte jag. Jag vet att de fortfarande verkar aktivt i alla fall, att de fortfarande stödjer moskéer."


Källa:Ali Ibrahims samarbete med islamistiska kopplingar:

Fiskeläget Lerberget utanför Höganäs:


Inga kommentarer: