2011-01-04

Rosengårdsförening bekräftar koppling till illegal moské


Bloggen Muslimska Friskolan avslöjade 22 december 2010, att Rosengårds Ungdoms- och vänskapsförening har kopplingar till en illegal moské på Norra Grängesbergsgatan i Malmö:Detta har uppenbart oroat Rosengårdsföreningen, som nu läst bloggposten. Men föreningen förstår inte allvaret i att moskén utreds för saknat bygglov, utan erkänner öppet att föreningen har uppgifter om den muslimska församlingen som finns i moskén. Precis som bloggen avslöjade återfinns samma personer i ledningen både för den lagliga rosengårdsföreningen och den illegala moskén som drivs av den muslimska församlingen.

Men rosengårdsföreningen har i ett mejl i går endast velat räta ut att telefonnumret går till en ledamot som ersatts, men som dock nyligen varit aktiv både i föreningen och den illegala moskén. Föreningen kallar sig för olika namn, så att sökning försvåras. Att det rör sig om rätt förening med tillhörande moské har nu bekräftats av två olika uppgiftslämnare. Inga kommentarer görs i mejlet om moskén har bygglov eller inte. Publicerar mejlet nedan:


"Från:
UNGDOMS VÄNSKAPS FÖRENIN FÖRENIN I MALMÖ
barn-ungdom@hotmail.com
2011-01-03

Till:

Hej,

Ni har ringt till förenings gamla kontakt person! ni har själv hittat på Malmö hemsidas föreningenins uppgifter för 2009, alla föreningar har års möte då ändrar deras styrelse ledamör så ni kan kontakta oss när det gäller adress för det muslimska församlingen.

MVH

Ungdoms Vänskapsföreningen i Malmö
Tel. 0765528148"


Bloggen Muslimska Friskolan har kollat upp det nya telefonnumret som helt saknar adress och namn på personer:

"Ungdoms Vänskaps Föreningen i Malmö

Hjälpa ny kommande barn och ungdomar, utveckla integration.

Adress
Box 18022
200 32 Malmö

Telefon
0765528148

Email

Hemsida

Aktiva uppdrag
Föreningen har inga aktiva uppdrag"

Källa:


"Ungdoms Vänskapsföreningen i Malmö specialiserar sig på bröllop och stora företagsevenemang. De jobbar med dig innan ditt evenemang för att förstå vad du vill höra och planerar runt dina önskemål.

Ring för priser, tillgänglighet och mer information!"

Källa, hemsidan 29 november 2010:


Ytterligar ett telefonnummer dyker upp på föreningens hemsida. Denna gång saknas två siffror i telefonnumret och ingen person återfinns bakom uppgifterna. Föreningen anser att en plats är en boxadress:

"Planering till att skapa ett film?
Du har idén - vi har utrustningen. Ja, ungefär så ligger det till när det gäller filmverksamheten. Oavsett om ni bara vill filma lite, göra en dokumentär, kanske en rockvideo till bandet eller en noga planerad kortfilm kan ni vända er till oss för hjälp, tips & lån av DV-kameror.
Förutom DV-kameror kan vi erbjuda redigeringshjälp när ni väl har filmat färdigt - klippa bort feltagningar, lägga till musik, ljudeffekter, tal & text. Redigeringsutrustningen består av en Adobe Premier Pro-station och en Casablanca.

Plats:
Box 180 22
Malmö, 200 32

Öppetider:
Mån - Lör: 9 – 17
Lör: 10 - 17
Sön: Stängt

Ni kan nå oss vid att ringa 070 888 25 ."

Källa:


Inga kommentarer: