2013-03-21

Somaliska föreningen kritiserar muslimska friskolan Jasminskolan

Upprörda känslor efter skolstängning

Upprörda känslor efter skolstängning. "Jag är arg och ledsen" Det var upprörda känslor bland föräldrar och elever gentemot kommunen efter tisdagens beslut att stänga Jasminskolan i Norrköping. Artikeltexten fortsätter längre ner Hoppa till artikeltexten
 • "Skolan har inte tagit sitt ansvar"

  "Skolan har inte tagit sitt ansvar". Somaliska föreningen kritisk Nu riktar även Somaliska föreningen i Norrköping kritik mot Jasminskolan. Artikeltexten fortsätter längre ner Hoppa till artikeltexten
 • Inte så hippt med friskolor

  Flera friskolor har haft svårt att hävda sig i konkurrensen och fått packa ihop. Andra har stängts på myndighetsorder på grund av omfattande brister. Senast i veckan tvingades Jasminskolan i Norrköping stänga, bland annat på grund av en stökig och otrygg miljö, med bristande stöd till behövande elever. Det är helt enkelt inte lika hippt med friskolor längre. Samtidigt framstår de kommunala skolorna inte bara som trygga utan också som
 • Trendvändare i Norrköping

  ens arbetsgivare av begripliga skäl vill minska produktionen av tidningspapper med 200 000 ton; då är risken stor att man mister sitt arbete. Hur duktig och kompetent man än är. Duktighet och kompetens tycks inte ha varit det som mest kännetecknade Jasminskolan i Norrköping. Statens Skolinspektion beslutade i tisdags att med omedelbar verkan stänga skolan. Beslutet förefaller vara välgrundat.
 • Ett år med Skolinspektionen

  Ett år med Skolinspektionen. Av Jan Nordström. Uppdaterad 2013-03-20 NORRKÖPING Med tillsynsbesök i mars i fjol inleddes den process, som nu lett fram till att Skolinspektionen återkallat tillståndet för Jasminskolan. Uppgifter om missförhållanden hade då inkommit från personal och föräldrar. I början av juli påtalade sedan Skolinspektionen allvarliga brister, som skolan ålades att åtgärda.
 • - Märklig hantering av Jasminskolan

  - Märklig hantering av Jasminskolan. Av Jan Nordström. Uppdaterad 2013-03-20 NORRKÖPING Jasminskolans huvudman Omar Nur är chockad och upprörd över beslutet att stänga skolan.
 • Rätt stänga dålig skola

  Rätt stänga dålig skola. Äntligen, utropar förmodligen många. Medan andra är mer kritiska till Skolinspektionens beslut att stänga Jasminskolan i Norrköping. Men beslutet är helt riktigt. Ska Skolinspektionen kritiseras för någonting i fallet Jasminskolan så är det möjligtvis att det dröjde så länge innan skolan i fråga stängdes.
 • Skolinspektionen stänger friskola i Norrköping

  Skolinspektionen stänger friskola i Norrköping. Skolinspektionen stänger med omedelbar verkan friskolan Jasminskolan i Norrköping. Anledningen är bristande trygghet, elevstöd och brister i betygsättningen. - Alla elever har rätt till god utbildning i en trygg miljö.
 • Kritik mot Jasminskolan och kommunen

  Kritik mot Jasminskolan och kommunen. 24nt Somaliska föreningens ordförande är mycket kritisk mot Jasminskolans ledning men även mot kommunen. Igår beslutade skolinspektionen att jasminskolan ska läggas ned med omedelbar verkan.
 • Stäng fler religiösa friskolor

  måste vara överordnade de vuxnas religiösa tillhörighet. Riksorganisationen GAPF (Glöm Aldrig Pela och Fadime) har åtskilliga gånger påpekat, hur tillsynsmyndigheternas roll och funktion är både välbehövlig, och helt nödvändig. Stängandet av Jasminskolan i Norrköping är ytterligare ett exempel på hur tillsynsmyndigheterna har en viktig funktion i samhället, oavsett vilka samhällsfunktioner som skall stå under luppen. I det här fallet var det nu en skola med religiös inriktning. Det är tänkt, att vi

 •  
   

  Inga kommentarer: