2009-06-19

Sveriges riksdag skyddar iransk spion





Sveriges riksdagspartier stöder samtliga Irans regim. I riksdagen sitter sedan valet 2006 en person i arbetsutskottet som samarbetar med Irans regim. Iraniern har samarbetat med Iranska ambassaden och Irans regim sedan åtminstone år 2003.



Redan när iraniern stod på valbar plats inför riksdagsvalet 2006 tog bloggen Muslimska Friskolan kontakt med moderaternas partihögkvarter. De svarade att de inte kunde göra något åt riksdagskandidaten, för det var hans valkrets som utsett honom. Bloggen tog kontakt med iranierns valkrets. De blev rädda. De menade att de inte kunde ändra på en vallista som redan gått ut. Eftersom iraniern stod på valbar plats, kunde valsedeln inte ändras.



I valet 2006 vann de borgerliga och moderaterna knep många ministerposter. Iraniern kom inte in. Därefter började skandalen när flera moderata ministrar tvangs avgå. När nya ministrar tillsattes behövde deras riksdagsposter ersättas. Iraniern blev ersättare i riksdagen några månader efter valet 2006.



Moderata partihögkvarteret rådde bloggen att ta kontakt med partisekreterare Per Schlingmann. Han vägrade ta emot samtal från bloggen. Ty han visste att om de skulle peta iraniern från riksdagen precis efter att flera ministrar avgått, skulle det sannolikt orsaka nyval. Schlingmann är alltså huvudansvarig för att Sveriges riksdag har en ledamot som är iransk spion.



Försvarsminister Sten Tolgfors däremot var av en annan åsikt än Schlingmann. Innan han blev försvarsminister talade han om för bloggen Muslimska Friskolan vad han ansåg om att en riksdagsman och partikollega hamnat i riksdagen. Tolgfors var bedrövad och såg iraniern som ett stort hot. Tolgfors ville sondera terrängen och ta upp med partiet vad de skulle göra.



Moderata partihögkvarteret följde dock bloggens rekommendationer. Att när iraniern nu hamnat i riksdagen som ersättare, så skulle de placera honom i ett utskott där han gjorde så lite skada som möjligt. Det fick inte bli försvarsutskottet eller justitieutskottet. Inte heller utrikesutskottet. Moderaterna placerade honom i arbetsutskottet.



Eftersom iraniern nu ändå var inne i riksdagen kunde han röra sig fritt. Bloggen tog kontakt med riksdagens säkerhetschef. Säkerhetschefen avslöjade för bloggen hur e-post ska se ut för att inte filtreras bort. Säkerhetschefen förstod allvaret i iraniern som riksdagsman. Han beslutade att hålla ett öga på om märkliga omständigheter inträffade runt riksdagsmannen, för att då slå larm.



Iranska bloggare och oppositionskritiker till den iranska regimen i Sverige kokade över av ilska över att den iranske spionen kommit in i riksdagen. De bevakade honom och såg hur han regelbundet besökte Iranska regimens säte i Sverige, den Iranska ambassaden på Lidingö.



Iraniern i riksdagen blev nervös. Han anmälde en av de iranska bloggarna till riksdagens säkerhetstjänst. Riksdagsmannen hoppades att det skulle försvåra för dn iranske bloggaren att få svenskt medborgarskap. Polisen förhörde den iranske bloggaren om den iranske riksdagsmannen. Polisen sa att de egentligen förhörde den iranske bloggaren för att få mer information om riksdagsmannen som de upprättade en akt om. Polisen sa också att de inte hade något emot att den iranske bloggaren fortsatte skriva om den iranske riksdagsmannen. Orsaken var att den iranske bloggarens uppgifter var en informationskälla för den akt som fylls på om riksdagsmannen.



I denna veva avslöjade en annan minister för bloggen Muslimska Friskolan, att moderaterna internt i riksdagen sände ett varningsmejl. Det var som tack för att bloggen tidigare hjälpt ministern och ministern litade på bloggen. Mejlet gick ut på att någon eller några tänkte sätta dit den iranske riksdagsmannen och ville honom illa. Ingenting sades i mejlet om att riksdagsmannen var spion, utan bara att partikamraterna i riksdagen skulle vara vaksamma på försök att avsätta den iranske riksdagsmannen. Ministern som avslöjade det interna mejlet för bloggen Muslimska Friskolan hade då inte hunnit bli minister, men blev det kort därefter.



Det innebär att det i riksdagen idag finns två ministrar som anser den iranske riksdagmannen vara en säkerhetsrisk, men som inte har formella möjligheter att ingripa, då Per Schlingmann hindrar dem. Om den iranske spionen skulle avgå eller petas från riksdagen nu, skulle journalister fråga sig varför och börja undersöka hans bakgrund. Snabbt skulle de då finna den sanna orsaken. Därför låter moderaternas partihögkvvarter honom sitta kvar.



Bloggen tog kontakt med socialdemokraternas partihögkvarter. Där hade de redan innan valet 2006 samlat uppgifter om den iranske spionen som enligt socialdemokraterna betedde sig märkligt. Muslimer brukar tillhöra socialdemokraternas väljarkrets. Men den iranske spionen hade i valrörelsen 2006 enligt socialdemokraterna bedrivit valrörelse utanför moskén i Jakobsberg. Där hade många muslimer ringt socialdemokraterna och vittnat om att den iranske moderate riksdagskandidaten med pengar mutat väljare att rösta på honom. Saken hade diskuterats i socialdemokraternas partihögkvarter. Planen från (s) var först att använda detta i valrörelsen och avslöja iraniern. Men (s) drog tillbaka planen, för de insåg att valrörelsen i så fall skulle bli ganska smutsig. Tja, (s) förlorade valet.



Bloggen återvände till moderaternas partihögkvarter med uppgifterna från socialdemokraternas partihögkvarter. Bloggen sa, att den iranske spionen precis klarat sig, för att han stod långt ner på valsedeln och att moderaterna gjorde ett förvånansvärt bra val 2006, samt att spionen först kom in som ersättare. Bloggen sa till moderaterna, att den iranske spionen i riksdagen knappast kommer att klara sig i valet 2010. Socialdemokraterna kommer då att krossa iraniern, såvida inte moderaterna själva plockar bort honom från valbar plats.



Bloggen Muslimska Friskolan kontaktade även flera ledande socialdemokratiska bloggar. De var intresserade att blogga om den iranske spionen i riksdagen, men vågade inte. När bloggen kontaktade övriga riksdagspartierna, vänstern, miljöpartiet, centern, folkpartiet samt kristdemokraterna var de totalt ointresserade av den iranske spionen och trodde inte alls på uppgifterna. De borgerliga partierna ville inte stöta sig med moderaterna. Socialdemokraternas samarbetspartier mp och v ville inte ta upp frågan för att iraniern var invandrare och det kunde leda till rasism.



En motståndare till den iranska regimen gjorde vintern 2006/2007 en polisanmälan i Malmö mot den iranske riksdagsmannen. Anmälan gällde att iraniern innan han blev riksdagsman hade sålt falska pass till iranier i Sverige. Enligt polisens regler får inte anmälningar mot riksdagsmän ett vanligt anmälningsnummer. Anmälan gick direkt iväg till den enhet inom polisen som behandlar sådana ärenden. Iraniern som anmält riksdagsmannen kallades till förhör med den speciella enheten inom polisen. De var mycket intresserade av anmälarens uppgifter. De lades till akten om den iranske riksdagsmannen. Där förblev uppgifterna. Polisen lyder under justitieutskottet som styrs av en moderat minister.



Till akten om den iranske riksdagsmannen lades också uppgifter om att han innan riksdagskarriären falskt utgett sig för att vara advokat. På så vis hade han i Stockholm fått kontakt med iranier som flytt regimen i Iran. De berättade sina versioner för den kommande riksdagsmannen utan att veta att han var spion. Den falske advokaten tog betalt för att hjälpa dem. Därefter tog han deras historier och överlämnade dem till Irans ambassad på Lidingö. Det kallas flyktingspionage. På så vis kunde den iranska regimen utöva repressalier mot de anhörigas familjer i Iran. När riksdagsmannen tidigare bodde i Malmö var han med i en iransk oppositionsrörelse. Registret från medlemmarna sålde han sedan till ambassaden på Lidingö.



Innan den iranske spionen kom in i riksdagen var han arbetslös. Han drev en iransk handleskammare med bedrägerier och som saknade intäkter. Intäkterna kom från Irans ambassad som betalde honom för att uträtta ambassadens ärenden.



Ett av handelskammarens projekt var att starta en flygförbindelse med Irans samarbetspartner, det islamistiska Somalia. Den iranske spionen besökte Västerås flygplats som var nedläggningshotad. Spionen erbjöd att hans handelskammare ville starta en flyglinje mellan Mogadishu i Somalia, Västerås i Sverige och Teheran i Iran. Flygplatschefen såg det som en liten räddning. Tills bloggen Muslimska Friskolan kontaktade flygplatschefen. Flygplatschefen förstod att flyglinjerna skulle användas för spioneri när bloggen förklarade för honom. Flygplatschefen avslöjade också att spionen betett sig märkligt och inte hade något telefonnummer han kunde nå honom på. Flygplatschefen litade på bloggen Muslimska Friskolan och avbröt samarbetet med den iranske spionen.



Innan valet hade den iranske spionen erhållit ekonomiskt stöd för att exportera pappersmuggar från Sverige till Somalia. Det var ett projekt som finansierades av oinsatta i Stockholm. De vägrade dra in projektpengarna till den iranske spionen. Samtidigt kunde de inte svara på vad svenska pappersmuggar skulle flygas till Somalia för.



Bloggen Muslimska Friskolan hade innan valet 2006 flera kontakter med den iranske spionen. Han lät självsäker när han frågade om bloggen kom från SÄPO. Han oroade sig inte det minsta utan sa att allt han gjorde var lagligt. Samtidigt sopade han bort alla olagliga spår allteftersom iranska bloggare och bloggen Muslimska Friskolan upptäckte dem. Men den iranske spionen visste att Sveriges ogärna stöter sig med sin handelspartner Iran eller avslöjar iranska spioner.



Iraniern som polisanmält den iranske riksdagsmannen insåg att polisen inte skulle ingripa mot riksdagsmannen. Han gick då till pressen. Kvällsposten/Expressen ville ha ensamrätt på historien. Bloggen Muslimska Friskolan försåg också den utsedda kriminalreportern med information om spionen.



Senhösten 2006 fick Kvällspostens reporter Maria Rydhagen bekräftat av polisen att en utredning pågick mot riksdagsmannens försäljning av falska pass. Iraniern som anmält lovade ställa upp med namn och bild i tidningen. Det skulle komma på förstasidan. Rydhagen gjorde mer och mer research. Hon sa att berättelsen var av allmänt intresse. Därför kunde tidningen gå ut med historien. Enda kravet var att riksdagsmannen fick bemöta påståendena och yttra sin version.



Det tog flera månader innan Rydhagen fick tag i riksdagsmannen som under vintern 2006/2007 återvände till Iran där hans fru är dotter till en mullah. Framåt januari eller februari 2007 meddelade Kvällsposten och Expressens ledning att artikeln inte kunde publiceras. Riksdagsmannen hade nekat till alla anklagelser och därför stod ord mot ord. Tidningen hade svikit sitt löfte att publicera i allmänhetens intresse med riksdagsmannens version.



Nu blev det för sent för andra tidningar som fått stå tillbaka för Expressens ensamrätt. Andra tidningar försökte få bekräftat hos polisen, men inget anmälningsnummer fanns. Ärendset var sekretess. Några tidningar resonerade som så, att om inte Expressen publicerade artikeln, så var inte de heller intresserade. Artikeln finns färdigskriven hos Maria Rydhagen, som lät den anmälande iraniern läsa igenom och godkänna artikeln innan det var tänkt att den skulle publiceras.



Den som vill få ovan uppgifter bekräftade om den iranske spionen i Sveriges riksdag som skyddas av samtliga riksdagspartier, kan kontakta moderaternas partisektreterare Per Schlingmann eller Kvällspostens reporter Maria Rydhagen!



Ps. En annan artikel har gjorts av Expressen:

"Riksdagsledamoten hade två fruar samtidigt"



För mer information, se artiklar hos Föreningen för Demokrati i Iran:
http://www.setiz.se/svenska/index.php?searchword=Khelili&ordering=newest&searchphrase=all&limit=20&option=com_search



Läs även:

http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/06/21/mullornas-man-sitter-i-sveriges-riksdag/

http://imittsverige.blogspot.com/2009/06/muslimska-friskolan-sveriges-riksdag.html

http://newsmill.se/artikel/2009/06/15/stod-oppositionen-i-iran



Om den iranska regimen som försvaras av Sveriges riksdag:

http://www.dn.se/nyheter/varlden/vara-fiender-har-visat-sitt-ratta-ansikte-1.894899
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3090491.svd
http://hd.se/utrikes/2009/06/19/khamenei-manar-iranier-till-lugn/
http://www.dn.se/nyheter/varlden/khamenei-manade-till-samling-1.894899
http://www.dn.se/nyheter/varlden/khamenei-utmanar-oppositionen-1.894899
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_3089499.svd
http://www.dagbladet.no/2009/06/19/nyheter/iran/valg/politikk/ahmadinejad/6802854/
http://politiken.dk/udland/article736417.ece
http://www.metro.se/2009/06/18/30709/nytt-massmote-tar-form-i-iran/
http://www.dn.se/nyheter/varlden/iransk-toppolitikers-dotter-gripen-1.895415
http://www.dn.se/nyheter/varlden/ud-inget-behov-av-att-oppna-teheranambassaden-for-sarade-1.895498
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3097701.svd
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3097243.svd

Inga kommentarer: