2013-10-22

Präst ger ut bok om Islamic Center


"Ann Aldén är kyrkoherde och präst i Västra Skrävlinge församling, Rosengårds stadsdel i Malmö. Hon har haft anledning att fundera både över Svenska Kyrkans roll i ett mångkulturellt- och ett senmodernt samhälle.

Boken är indelad i tre delar som enkelt uttryckt är sorterade runt ledorden När, Vad, Hur."

"Blandningen av pragmatism och idealism skymtar även i Aldéns syn på hur kyrkan ska förhålla sig till andra religioner, men här ligger hon närmare pragmatiken.

Med en liknelse till trädgården visar hon att det nya ofta växer i tomtens utkanter där det man själv planterat möter grannens blommor. Valet är dock vårt att behålla- eller att kasta det. I de första mötena med utövare av andra religioner kan man lyfta fram allt det som är gemensamt, och vänta med att diskutera det som skiljer sig åt tills ett ömsesidigt förtroende byggts upp. Ytterligare ett alternativ finns i att arbeta tillsammans med utövare av andra religioner i projekt som inte är religiösa.
 
Med ett konkret exempel visar Aldén hur det här kan gå till. Projektet ”Sommarkul”, för barn i östra Malmö, anordnades gemensamt av Svenska kyrkan, Islamic Center, Malmö stad och kulturhuset Drömmarnas hus."

Källa, Borås Tidning måndag 21 oktober 2013:
http://www.bt.se/kulturnoje/bocker/originell-analys-av-missionens-mojligheter(3990138).gm


Köp boken här:
http://www.adlibris.com/se/bok/mission-i-var-tid-har-och-nu-ar-allting-mojligt-9789152635438

Inga kommentarer: