2014-05-15

Islamic Centers muslimska friskola förklarar dödsbranden på Rosengård


" – Det var många som var uppskärrade och skrämda. Det är viktigt att barnen får prata och får svar på sina frågor. Samtidigt vill man inte göra för stor sak av det, då blir de ännu mer otrygga, säger Ann-Louise Wallner, biträdande rektor på ÖgårdsskolanIslamic Center i Malmö."

" – Vi fick försöka förklara hur brandmännen arbetade. Många undrade varför man inte sprutade vatten på huset efter att det tagits beslut om att låta den översta våningen brinna ner. Vi fick lugna barnen, det var många upprörda känslor, säger Ann-Louise Wallner."

Ann-Louise Wallner, Ögårdsskolan. Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges Radio:
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/96/3276214_612_344.jpg


Lyssna till intervjun med biträdande rektor på den muslimska friskolan vid Malmös stora moské:

Källa, Sveriges Radio Malmöhus torsdag 15 maj 2014:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5862791


Reportern Madeleine Fritsch-Lärka säger i en intervju med bloggen Muslimska Friskolan, att hon bland alla skolor i stadsområde Öster i Malmö, valde ut just Ögårdsskolan, för att hon inte varit där tidigare. Madeleine Fritsch-Lärka tycker att det är lämpligt att välja ut Ögårdsskolan att intervjua om rosengårdsbranden, trots polisens slutsatser att branden på Islamic Center för några år sedan troligen var ett insiderbrott som kan bero på försäkringsbedrägeri. Madeleine Fritsch-Lärka ursäktar valet med att ingen dömdes för mordbranden vid Malmömoskén. Att VDn senare dömdes för bokföringsbrott där moskébranden i flera år användes för att dölja räkenskaperna bekymrar inte Sveriges radios reporter alls. Hon är helt nöjd med sitt val av skola för intervjun.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/malmo-moskeledare-domd-for-bokforingsbrott

Inga kommentarer: