2008-11-05

Halal-tvs programledare får inte delta i Debatt



Nima Daryamadj avslöjar idag på sin blogg att ingen av de tre muslimska programledarna från Halal-tv får ställa upp i morgondagens Debatt, för SVT Umeås programledning. Vad har tv-cheferna att dölja genom att vägra tjejerna att delta? Klarar de inte en direktsändning där de kan försäga sig angående all kritik och fuffens som involverar programmet?


"5 november, 2008...12:03 pm

Suck

De ringde från “Debatt” för att diskutera detaljer inför min medverkan. Jag frågade om de andra gästerna, än så länge är det bara Pernilla Ouis, Abd El Haqq Kielan, Muhammed Omar och jag som är spikade. Jag frågade om Halal-tjejerna kommer medverka.
– Nej, de är lite ovilliga, inte tjejerna själva utan de på programledningen."

Källa:



"Carl Hamilton till Debatt på torsdag
4 november, 2008 av Henrik Bergsten

Ett uteblivet handslag skapade veckans hetaste debatt. Nu kommer Carl Hamilton till Debatt på torsdag.

Kan man leva i Sverige och samtidigt vägra att ta folk i hand? Frågan ställdes på sin spets i Halal-tv i går. De tre kvinnliga muslimska programledarna skulle intervjua krönikören och författaren Carl Hamilton, två av dem vägrade ta honom i hand. Allt enligt deras tro.
Bland övriga debattdeltagare: Pernilla Ouis, Mohamed Omar och Nima Daryamadj"

Källa:



Umeås högste politiker, s-kommunalrådet Lennart Holmlund gillar inte islam:


"Igår skrev Carl Hamilton om sitt besök i Halal-TV och det gräl som det blev om en handhälsning, samt den smyginspelning som gjordes om grälet. Att media försöker spegla allt och göra det i smyg om det som blir konflikter är ingen nyhet. Jag brukar rent generellt säga att när folk ringer upp och frågar om något som har beskrivits i media att man inte alltid ska tro att allt som speglas i media är sant.

Däremot tar han upp några intressanta frågeställningar i sin kolumn. Som till exempel om vem som ska anpassa sig och om det är vi som alltid ska anpassa oss efter muslimska regler eller om de som kommer hit ska anpassa sig till svenska regler.

Jag kan omöjligt acceptera flera av de muslimska reglerna och det jag främst är emot eller fanatiskt emot är deras syn på kvinnan och det som följer av detta samt det hedersrelaterade våldet som finns."

Källa:



Nyheter om Halal-tv idag 5/11 2008:










Ulf Lundell stöttar Carl Hamilton om handskakningen:










Bloggar och media om Cherin Awads åsikter om stening:

Bloggposter om Cherin Awad som leder Halal-tv:

Se vem som leder omröstningen av vem som är snyggast av de svenska tjejerna i Halal-tv:


Inga kommentarer: