2008-11-26

Journalist svarar om Islamic Center



Igår 25/11 2008 skrevs en bloggpost om Sydsvenskans bevakning av Islamic Center och dess muslimska friskola Ögårdsskolan i Malmö:



En journalist som bevakat moskén har idag sänt ett mejl. Publicerar därför hans mejl nedan i sin helhet. Journalisten avslutar sitt mejl med otrevliga hot, som om de verkställs är olagliga enligt Skånepolisen. Journalisten är välkommen att tillsammans med bloggen Muslimska Friskolan promenera in på närmsta polisstation, om han inte förstår eller accepterar detta och behöver få det förklarat för sig direkt av Farbror Blå! Då är det också lägligt att bloggen Muslimska Friskolan tar med utskrifterna av de två senaste månadernas hot och andra trakasserier som en lätt identifierbar journalist ägnat sig åt att dagligen sända med mejl. Det finns säkert en och annan polis som skulle vilja läsa dem.



"Skickat:
den 26 november 2008 21:48:12
Till:
tipsaroger@hotmail.com


Jag ringer inte eftersom jag inte är välkommen att ringa men framför allt för att jag, i likhet med alla journalister jag känner, blir lätt illamående av att höra din monotona malande stämma.


Kolleger har uppmärksammat mig på att du idag skriver om mig på din blogg. Mitt namn nämns inte men många kan identifiera mig. Jag förstår inte avsikten med det du skriver men det är så fullt med märkliga påståenden att jag måste reagera.


För det första: Jag har slutat på Sydsvenskan. Det är ingen hemlighet så du kan sluta att plåga mina före detta kolleger med frågor om jag finns kvar.


För det andra: jag har inte varit specialiserad på att granska IC eller Ögårdsskolan. Det var en ren slump att de föll på mitt bord och jag ägnade mig åt det på samma sätt som jag granskade andra friskolor, taxi, bostadsskojare, dig m fl.


För det tredje har jag aldrig känt mig tvingad av min redaktion att bevaka IC och Ögårdsskolan. Jag har aldrig varit tvingad att göra något så påståendet är en oförskämdhet mot såväl mina tidigare kolleger som mot mig.


För det fjärde har inga djupt troende muslimer kontaktat mig och bett mig sluta skriva om IC.


Jag kan självfallet inte tala om för dig vad du ska och inte ska skriva om på din blogg. Lika lite kan du hindra mig från att starta en blogg med det enda syftet att sprida kunskap om vem du är, vad du ägnar dig åt, var du har jobbat, vilka du har anmält och så vidare. Jag misstänker att det finns en och annan som skulle vilja veta det."

Inga kommentarer: