2008-11-24

Stenkastning mot muslimsk polis




Det hjälpte inte att polisutbildningen kvoterar in fler poliser med muslimsk bakgrund. Den muslimske närpolisen Mostafa Alshawi berättar nu hur invandrarungsomarna kastar sten även mot dem:


"En vecka efter Romarios död stod några ungdomar på en vägbro i Kista och kastade stenar mot två polisbilar. Bägge bilarna vandaliserades. Det var inte den första stenkastningen i området, långt ifrån. Men den fick Mostafa Alshawi att slå näven i bordet. Inte för att han såg någon koppling mellan stenkastningarna och mordet på Romario, men för att han såg något annat.


Han såg hur barnsliga busstreck spårat ur och blivit farliga, hur unga invandrarkillar ställde sig utanför samhället och började skapa sina egna normer, i jakt på en identitet. Han såg en kopia på den tidiga fasen i det obehagliga händelseförlopp, som har kantat Rosengårds negativa spiral av social misär och kriminalitet."



Och så här avslöjar samme närpolis att de mångkulturella karriärmöjligheterna ser ut för dem som gått i Sveriges muslimtätaste kommunala skola, Rosengårdsskolan:


"Mostafa nämner som i förbifarten att 26-åringen som sköts till döds på öppen gata i Malmö i början av oktober gick i hans klass i Rosengårdsskolan. Han berättar att av hans klasskompisar har fyra dött i olika kriminella uppgörelser och sex sitter i fängelse."



Lika illa håller det på att gå för de mångkulturella skolorna i Mostafas nya närpolisområde:


"I Husby har 82 procent av befolkningen utländsk bakgrund.

På närpolisstationen har kollegerna just kommit tillbaka från utryckningen till en skola i området. Några elever i nian hade tänt eld på papper och plast inomhus, "tillräckligt för att rökfylla två korridorer", rapporterar de vid kaffeautomaten."



Närpolisen Mostafa Alshawi anger att problemen i de invandrartäta förorterna beror på massinvandringen:


"Som Mostafa ser det kom Rosengårds negativa vändning med den överbelastning, som flyktingströmmarna efter Kuwaitkriget och krigen på Balkan medförde. Viljan var god, men det fanns inga realistiska möjligheter att slussa så många nya svenskar smidigt in samhället, menar han."


Källa, Dagens Nyheter söndag 23 november 2008:


Inga kommentarer: