2009-03-19

Muslimska rosengårdselever skolkade för Entré



Idag torsdag 19 mars 2009 invigdes Skandinaviens modernaste köpcentrum Entré vid Värnhemstorget i Malmö:


Hemsida:



Från klockan 10 på förmiddagen strömmade tusentals människor in på Entré. Men inga skolelever alls, eftersom de var i skolan. Kunde man tro. Det fanns inga skolelever med svenskt påbrå på plats.



Men däremot ett tjugotal muslimska skolelever från högstadiet. Helt klart hade de skolkat för att befinna sig på Entré denna förmiddag. Ty deras lärare var inte med dem. De gled runt vind för våg i smågrupper eller gäng på köpcentrat Entré.



Ingen lärare skulle bevilja en lektion eller studiebesök på köpcentrats premiär, eftersom eleverna på sin fritid kan komma dit när de vill. Bloggen Muslimska Friskolan kände igen flera som varit elever på den muslimska friskolan Ögårdsskolan vid Islamic Centers moské i Malmö. Därför är de med säkerhet muslimer. Flera av eleverna bor på Rosengård och går på högstadiet där nu flera kilometer från Entré. Antingen har de tagit bussen dit eller cyklat. Samtidigt beviljar skattebetalarna pengar för att Rosengårds elever inte hänger med i skolan.



I matbutiken Hemköp som bjöd på tårta premiärdagen trängde sig de muslimska högstadieeleverna före svenskar i kön. Vuxna muslimska kvinnor låtsades inte heller förstå vad en kö var utan trängde sig med sina slöjor före. Tills de blev tillsagda att deras kultur inte är önskvärd i Sverige.



Märkligt nog blev en högstadieelev gripen redan runt lunchtid med att stjäla en jacka på Entré enligt Skånska Dagbladet:



Varför inte göra som dansk press och skriva ut nationaliteten på brottslingar?

Inga kommentarer: