2010-04-11

Dansk media namnger gripne muslimen i Landskrona



Fast ingen i svensk media gått ut med namnet, uppger nu flera stora danska media både för- och efternamnet på den misstänkte dödsmisshandlaren i Landskrona. Dansk media anger även etniciteterna svensklibanes och palestinskfödd. I dansk media påstås att han är misstänkt för mordet på den 78-åriga svenska tanten. Eftersom den misstänktes namn sedan i torsdags 8 april 2010 står att läsa i flera danska tidningar, torde det därför vara fritt fram att namnge honom på bloggar, genom att hänvisa till eller citera från de danska nyhetssidorna:


"Onsdag før påske fik 20-årige Ahmad Akileh et chok. Nogle svenskere skriver til ham på Facebook, at hans billede bruges i to grupper på netværket om et mord i Landskrona i Sverige.

Og ganske rigtigt, han søger på Facebook, klikker sig frem og ser sit eget profilbillede brugt på en side om mordet på en 78-årig kvinde i Landskrona i Sverige. Den 23-årige mand, der er anholdt og mistænkt for mordet i Sverige, hedder også Akmad Akileh."

"Den mistænkte er svensklibaneser"


Källa, Danmarks radio torsdag 8 april 2010:



Men i svensk media finns ingen träff alls på den misstänktes namn med Eniro nyhetssök:


Samma sökning på den misstänktes namn ger flera träffar på danska Eniro nyhetssök:



"Den 20-årig vejlenser, blev hængt ud som morder med sit billede på netter, fordi han hedder det samme som den 23-årige svensker, der er sigtet for drabet på en 78-årig svensk kvinde.
Foto: Flemming Larsen
:

Den 20-årige Ahmad Akileh frygtede for sit liv, fordi han var blevet hængt ud som morder i Sverige"

"Ifølge svensk politi blev den 78-årige kvinde dræbt, da en 23-årig palæstinensisk-født svensker, der også hedder Ahmad Akileh, slog hende ned."

"Vejlenseren blev af Rigspolitiet sendt tilbage til Sydøstjyllands Politi, men han orker ikke at henvende sig til dem igen."

"Han overvejer lige nu at gå til en advokat for at sagsøge folkene bag den svenske hjemmeside."


Källa, Vejle Amts Folkeblad torsdag 8 april 2010:



Fler artiklar i dansk media som namnger den misstänkte från Landskrona:



Inga kommentarer: