2010-10-03

Judisk gymnasieelev misshandlad av muslim


"Den 17-åriga KDU-medlemmen är på väg hem från skolan vid 15.40-tiden när en ung man kommer bakom honom. Följande samtal utspelar sig, enligt 17-åringen:

- Är det du som är xx (17-åringens namn)?.

- Ja, svarar 17-åringen.

- Varför har du snackat skit om Palestina?

- Det har jag inte gjort.

- Sluta ljug för mig annars får du en höger i ansiktet.

19-åringen ger honom en örfil och säger:

- Jag har sett det på Facebook.

Efter det får KDU-medlemmen även ett slag i ansiktet med knuten näve och 19-åringen springer sin väg."


Källa, Sydsvenskan lördag 2 oktober 2010:KDU:are misshandlad på öppen gata i Malmö

01 oktober 2010

av mattiasgrangzell

Detta pressmeddelande skickade precis ut till alla media här nere i Malmö/Skåne.

—————————————————————————————————
KDU:are misshandlad på öppen gata i Malmö

Under fredag eftermiddag 1:a oktober hände det igen. Denna gång gick det tragiskt nog ett steg längre med fysiskt våld som slutresultat. En medlem i Kristdemokratiska Ungdomsförbundet Malmö blev nerslagen på öppen gata i centrala Malmö.

Detta är den tredje aktiva medlemmen i KDU Malmö som under den senaste tiden blir hotad och denna gång övergick hotet till våld när medlemmen blev nerslagen på öppen gata. Vad som föranledde händelsen är oklart, däremot har Ordförande Mattias Grängzell gjort ett flertal polisanmälningar i valrörelsen gällande ärekränkning och olaga hot.

Även vice ordförande Ardavan Khoshnood har gjort ett flertal polisanmälningar vad gäller olaga hot och förtal.

I augusti var Mattias Grängzell i Lund och kampanjade med några medlemmar från Lund där de blev omringade av extremister som skulle ”slänga ut” dem från Lund. Även via internet har förtal spridits mot ordförande Grängzell. En annan medlem i KDU blev också knuffad och fick sitt kampanjmaterial slaget ur händerna. Stämningen var allmänt hotfull.

Vice ordförande Ardavan Khoshnood har via en närradiokanal i Malmö under en längre tid blivit utsatt för grova förtal, förolämpningar och olaga hot. Detta bidrog till att en polispatrull tvingades närvara vid en debatt som Khoshnood skulle delta i hos den iransk-svenska föreningen. Khoshnood har också blivit mordhotad för sina politiska åsikter från extremvänstern.

”Man kan verkligen ställa sig frågan om det är detta som är priset vi ska behöva betala för att vi väljer att vara politiskt aktiva. Det är tragiskt att inte polisen får de resurser och lagutrymme som krävs för att ställa dessa personer inför rätta med fängelse som resultat.” säger Mattias Grängzell, ordförande KDU Malmö

Vi väljer att inte gå ut med namn på den medlem som blev överfallen eftersom polisutredning väntar. Med tanke på kommentarerna som fälldes så kan även bakomliggande orsak vara etnicitet och ren antisemitism. Vår medlem som blev överfallen är nämligen etnisk jude.

Kristdemokraterna har också försvarat judiska församlingen och varit i media med olika förslag för att stärka säkerheten för etniska församlingar och byggnader.

”Att hatbrotten inte tas på allvar i vår stad är verkligen ingen nyhet när ett parti som Socialdemokraterna styr. Att kommunfullmäktige inte ens kunde ta ställning i den växande antisemitismen är helt ofattbart och en skam för vår stad där vi ser att just antisemitismen växer, vi behöver ena Malmö!” säger Ardavan Khoshnood, vice ordförande KDU Malmö

”Det enda som kan ses som positivt i denna situation är att vår medlem under omständigheterna ändå mår relativt bra även om han är chockad. Tyvärr så vet vi på förhand att alldeles för få vardagsbrott och speciellt brott med politiska och etniska motiv utreds. Detta är ett stort hot mot vår trygghet och demokrati. Vi måste ha lag och ordning i Sverige.” avslutar Mattias Grängzell, ordförande KDU Malmö


Källa:


Inga kommentarer: