2010-10-01

Römosseskolans rektor intervjuas i Studio Ett


Islamisten Waberi är rektor för den muslimska friskolan Römosseskolan och invald i riksdagen 2010 för moderaterna. Reportern som intervjuar honom undrar om slöjaRömosseskolans flickor är hinder för integration. Waberi vill inte lägga sig i klädseln. Heltäckande burka i skolan är han frågande till, eftersom ansiktet inte syns. Reportern klagar på att små barn, nästan alla flickor på skolfotot, bär slöja. Waberi vill överlåta åt imamerna att tolka om män och kvinnor ska umgås. Han är även emot musik. Waberi vägrar svara på frågan om abort som strider mot islam. I riksdagen planerar Waberi bekämpa Sverigedemokraterna och vänja svenskarna vid islam:På måndag är det upprop i riksdagen och ny riksdagsledamot är Abdirisak Waberi moderat från Göteborg. Han är också rektor för en muslimsk friskola och ordförande i Islamiska förbundet. 17-timmen"


Källa, SR P1 Studio Ett torsdag 30 september 2010:


Lyssna till inslaget:


"Under den korta intervjun få han uppenbara problem med att svara på programledarnas frågor. Frågor som inte är speciellt svåra, utan borde vara självklara för en person som tror på alla människors lika värde och jämställdhet mellan könen. För moderaten och islamisten Abdirisak Waberi blir det inte så lätt. Han vägrar till och med att svara på någon fråga.

Synd att det inte kom någon fråga om sharialagar. Skulle varit intressant att höra svaret.

Denne person har Fredrik Reinfeldt tagit med i riksdagen och i de nya moderaterna. Med det stenåldersperspektiv som gäller för Abdirisak Waberi måste man ställa sig frågan vad de "nya moderaterna" i praktiken innebär."


Källa, riksdagsledamoten Thoralf Alfssons blogg torsdag 30 september 2010:


Inga kommentarer: