2012-09-05

Trollkarl anmäler falafelvagn


18 juli 2012 anmälde trollkarlen Robert Merlin en falafelvagn för att den saknar bygglov.

3 augusti 2012  fick stadsbyggnadskontorets bygglovsenhet i Malmö anmälan.

Diarienummer är 2012-1945

Handläggare är Tony Jonasson med telefonnummer 040-341628 och e-post tony.jonasson@malmo.se

Falafelvagnen står i sydöstra hörnet av parken vid stadsdelen Annelund. Parken benämns Enskifteshagen i 1953 års plan.

Vagnen står i hörnan av parken där Norra Grängesbergsgatan möter Annelundsgatan. Just denna del av gräsmattan är egentligen avsedd för bollplan.Falafelvagnen har stått olagligt i flera år. Bygglovsenheten antar att ägaren rullat dit vagnen utan att fråga. Kunderna som handlar kebab och falafel luras, för de vet inte om att den saknar bygglov och konkurrerar med andra gatukök på orättvisa grunder. Ett bygglov kan kosta upp mot 10 000 kronor.

Robert Merlins översikt

Nuvarande
Källa, Linkedin:
http://se.linkedin.com/pub/robert-merlin/44/a3b/766


Robert Merlin
  • Mobil:

    070-938 68 90

  • Adress

    Branteviksgatan 9A
    214 41 MALMÖ 
Källa:
http://www.hitta.se/robert+merlin/malm%C3%B6/person/VTTPCnOooJ?vad=Robert+Merlin


Trollkarlen Robert Merlin bor på Branteviksgatan några hundra meter från Annelundsparken där falafelvagnen står. I sin anmälan har Merlin angett att det är ett gatukök på Annelundsgatan 56 som bör utredas. Parkhörnan där falafelvagnen står har emellertid ingen riktig adress.

Men nu kommer det märkliga:

2010 ansöker Bahaa al Kasree om bygglov för ett permanent gatukök som ska byggas.

1 - 5 november 2010 kungörs hans ansökan i dagspressen. Ingen invänder.

21 juni 2011 erhåller Bahaa al Kasree bygglov för att uppföra en gatuköksbyggnad i sydöstra hörnet av Enskifteshagen.

Diarienummer är 2010-2750

Bygglovet är beviljat av handläggare Tina Weberg som lägligt nog är mammaledig i september 2012 och inte kan svara på frågor.

Vecka 35 år 2012 är bygget halvklart och uppmurat.

Vecka 36 år 2012 har gatuköket fått tak men isolering och ytterfasadsbeläggning saknas ännu.

Bygglovsenheten säger att de tror att det är samma person som anmälts för att han saknar bygglov för falafelvagnen, som även erhållit tillstånd för att bygga det permanenta gatuköket.

Handläggningstiden för att utreda att falafelvagnen saknar bygglov kan vara upp till ett år. Då är redan gatuköket färdigt och falafelvagnen kan skrotas och ägaren flytta in i sitt nybyggda gatukök. Det ser alltså ut som om falafelvagnen som stått utan tillstånd i flera år belönats med att erhålla bygglov för en gatuköksbyggnad.

bygglovsenheten känner de inte till någon annan som erhållit tillstånd att nybygga ett gatukök i en äldre park. Det är unikt.

Polismyndigheten i Skåne har upprättat ett tips om att falafelvagnen saknar bygglov.

Sannolikt kommer polisen inte att forsla bort vagnen eller be ägaren avlägsna den. Polisen inväntar att bli ombedda av bygglovshandläggare Tony Jonasson. Men han kommer inte att begära handräckning av polisen förrän ärendet kommer överst i hans hög, det vill säga om ett år. Och då har falafelvagnsägaren redan flyttat in i sitt nybyggda gatukök.

Tidningen Sydsvenskan har 2012 uppmanat Malmös medborgare att inte göra affärer med den svarta ekonomin. Men det är i detta fall och många andra inte malmöborna som gör fel, för de vet inte att falafelvagnen saknar bygglov. Det är bygglovsenheten som gynnar den svarta ekonomin med sina långa handläggningstider. Och de utreder inget om de inte får anmällning. Oftast får de ingen anmälning för att folk inte vet att den svarta verksamheten saknar bygglov, då den ju obehindrat bedrivs år efter år.

Inga kommentarer: