2008-03-07

Diktaturen Saudiarabien betalar skolbarnens flygbiljetter


Nu fredag eftermiddag talar Limhamn-Bunkeflos utbildningschef Mats Bååth ut i Lokaltidningen. Det är den åttonde tidningen som lägger den 35:e artikeln till saudiaffären. Bååth säger att saudiresorna blir av för skolbarnen, eftersom politikerna inte lägger sig i. Bååth berättar också att syftet med resan är att förändra Saudiarabien politiskt genom att använda sig av minderåriga skolbarn:


"Varför resan överhuvudtaget?

- Ska man verka för ett bättre Saudi ska man inte sitta hemma och ha åsikter, utan åka ner och mötas. Ska man ändra världen – börja med barnen. Nu är jag inte så naiv att jag tror att vi kan ändra systemet där med vår resa, men samtidigt finns där ett genuint intresse för förändring."


Sedan kommer två intressanta nyheter. Den första är att det svenska multinationella företaget som skulle betala flygresorna dragit sig ur på grund av mediaskriverierna. Den andra nyheten är att därför går nu diktaturen Saudiarabien in och betalar de 20 svenska skolbarnens flygresor plus flygbiljetterna för medföljande lärare och föräldrar i april:


"Mediastormen resulterade i att ett stort svenskt multinationellt bolag som lovat betala svenskarnas flygbiljetter drog sig ur. De saudiska värdarna, som betalar svenskarnas uppehälle, förklarade då att de även betalar deras flygbiljetter (förutom barnen åker även skolpersonal och föräldrar med)."


Källa, Lokaltidningen Malmö/Limhamn fredag 7 mars 2008:

Precis som den här bloggen misstänkt hela tiden, så har Saudiarabien stått garant för flygresorna, så att om inte något multinationellt företag skulle ställa upp med betalningen, går diktaturen Saudiarabien in och tar kostnaden. Detta har Spiritus Mundis ordförande Henrik Melius vetat hela tiden. Därför har han inte oroats över om resorna skulle kunna bekostas eller bli av. Ingen vet heller om något multinationellt företag figurerat överhuvudtaget som finansiär eller om det varit en dimridå som nu ursäktar att diktaturen betalar. Mats Bååth har enligt tjänstemännen i Limhamn-Bunkeflo hela tiden känt till vilket multinationellt företag som sägs velat betala, men hänvisat till sekretess i sponsorförhandlingen.


Nu är det alltså klart att hela den svenska delegationen om 20 barn, föräldrar och skolbarn till 100 % i alla resans delar med uppehälle, och nu också de cirka 30 dyra flygbiljetterna köps av diktaturen Saudiarabien. Det är ensidigt Saudiarabien som betalar och då är det så klart ensidigt i Saudiarabiens intresse med hela upplägget. Sverige betalar ju ingenting. I och med detta vill Saudiarabien enbart visa upp att deras diktatur inte är så farlig och vinna fler investerare att flytta in i islamismens kornbod. Skånskan, Sydsvenskan och Sydnytt har just tipsats om Lokaltidningens avslöjanden. Låt nästa mediedrev mot saudiresorna rulla, även hos bloggar!
I
I
Inga minderåriga svenska skolbarn ska köpas till utlandet för islamistpengar. De ska gå i svensk skola och lära sig om demokrati! Det hade säkert varit lagligt för ett svenskt multinationellt företag att sponsra svenska skolbarns resor. Då vet man att syftet är marknadsföring. Bååth insinuerar att något slags avtalsbrott skulle ha skett när företaget drog tillbaka sitt löfte. Kan Bååth inte förstå, att om företaget inte vill befatta sig med resorna, så är något fel med dem? Är det verkligen lagligt att en islamistdiktatur betalar malmöskolbarnens flygbiljetter? Vad är syftet då? Det borde vara första gången i svensk historia som en diktatur betalar svenska skolbarns resor. Det här blir väl nu en statsangelägenhet som UD borde besluta om? Kräv att politikerna sätter stopp för islamistresorna! Hoppas verkligen att någon gör en polisanmälan för att pröva om förfarandet strider mot lagen.


Inga kommentarer: