2009-10-30

Lundaforskare informerar om influensan på arabiska


"Palestinska läkarföreningen i Sverige informerar om svininfluensa på arabiska. "Vi kanske har lättare att nå till våra egna", säger forskaren och läkaren Jalal Taneera.

Efter kvällsbönen på Salsabilföreningen på Scheelegatan kopplar han in sin dator, fullspäckad med information."

"Jalal Taneera, forskare vid avdelningen för endokrinologi och diabetes vid Lunds universitet, är också viceordförande i Palestinska läkarföreningen i Sverige. Fredagens fördrag är början på en rad som han och hans kollegor ska hålla i helgen och nästa vecka i Kristianstad, Stockholm, Göteborg, Norrköping, Helsingborg. Ett återbesök i Malmö är planerat."


Källa, Sydsvenskan fredag 30 oktober 2009:



Palestinska läkarföreningen kämpar samtidigt för terrorstämplade Hamas och bojkott av Israel:


"Vi kräver av den svenska regeringen att ta en rättvishållning, att bojkotta ockupationsmakten Israel tills de gör slut på ockupation av alla palestinska områdena och börja förhandla med de folkvalda Hamas parlamentariker samt att ta bort Hamas från EU:s terror lista, Hamas har legitimiteten och detta bör respekteras."


"- Bojkott av Israel tills massakern och ockupationen upphör och Israel respekterar internationell lag, FN-konventioner och resolutioner.

/Gazakommittén och de demonstrerande

I Gazakommitté finns bland andra Rättvisecenter för palestinska folket, Palestinska riksförbund, Islamiska förbundet, Palestinska läkarföreningen, Palestinagrupperna, Alsalam, Alquds, Svensk-palestinsk kommitté, kvinnor för fred, international solidarity Movement, Kommunistiska partiet, Vänsterpartiet."


Källa, citat från två olika pressmeddelanden från Rättvisecenter för palestinska folket 30 januari 2009:




9 min - 18 jan 2009






09:14 - 9 månader sedan youtube.com

palestinska folket, Palestinska riksförbund, Islamiska förbundet, Palestinska läkarföreningen, Palestinagrupperna, Alsalam, Alquds, Svensk-palestinsk kommitté, kvinnor för fred ...
youtube.com"

Källa:


Inga kommentarer: