2012-06-05

Fler än Mangs har skjutit mot Islamic Center


"På nyårsdagen, dagen efter skottlossningen, hittade personer med anknytning till moskén fem tomhylsor i dungen. Den kriminaltekniska undersökningen visade sedan att fyra av de fem hylsorna kommer från Peter Mangs vapen. Hylsorna överensstämmer också med dem från andra skottlossningar, bland annat mordet och mordförsöket på Västra Skrävlinge kyrkoväg i oktober 2009.

Peter Mangs förnekar brott och han förnekar att han varit på platsen vid den här tidpunkten, inledde försvarsadvokaten Douglas Norking sitt anförande.

Precis som vid de brott som redan avhandlats i målet påpekade advokaten att det varken finns fingeravtryck, DNA eller mobilpositionering som kan binda Mangs vid brottet.

Norking menade också, att en kula som påträffades i moskéväggen i samband med renoveringsarbeten 2011, inte härrör från skottlossningen på nyårsafton 2009, utan skjutits vid ett senare tillfälle.

Advokaten gjorde också en sak av de fem patronhylsorna och läste en polismans iakttagelse på nyårsdagen 2009 att fyra av hylsorna såg ut att ha legat ute ett tag. Den femte hylsan, den som enligt SKL inte kan knytas till Mangs vapen, såg däremot ut att ha legat i terrängen endast en kort tid.

– Vi menar att därför att de fyra hylsorna är så kallade spillhylsor, sade Norking och tillade att enligt försvarets uppfattning sköts endast ett skott mot moskén nyårsaftonen 2009."


Källa, Metro Skåne torsdag 31 maj 2012:
http://www.metro.se/nyheter/skotten-mot-mosken-behandlas/HdzleE!GjtJ5n7qZE5PwQfYDlWo0A/

Inga kommentarer: