2012-06-19

Skolinspektionen förhörde rektor på muslimska Römosseskolan


"Trots att imamen uttalat sig i tv om att kvinnor bara kan vägra män sex om de är sjuka eller har mens så anser Skolinspektionen att det är lämpligt att han undervisar elever i grundskolan."

"Det var i Uppdrag granskning för en månad sedan som imamen Abdul Rashid i Göteborgs moské uttryckte värderingen att en kvinna som sa att hon blivit misshandlad av sin man inte behövde gå till polisen. Vidare sa han att en kvinna bara kan säga nej till sex om hon är sjuk eller har mens.

Imamen försörjer sig som lärare i islam på den muslimska friskolan Römosseskolan.

- Vår islamlärare har ett annat uppdrag för Göteborgs moské som han utför på sin fritid. Och vi har inget ansvar för vad han säger där, säger Abdullah Al-Masri, skolchef på Römosseskolan.

Men Skolinspektionen reagerade och kallade till sig skolans rektor.

-Vi var oroliga för att det här skulle kunna komma till uttryck från den här läraren även i sin tjänsteutövning på skolan, säger Hans Larsson."

Nu har man kommit fram till att det är helt i sin ordning, trots att värderingarna som han sa i programmet strider mot både skollag och läroplan.

-De här värderingarna är inte förenliga med skollagen, säger Hans Larsson."

"På Römosseskolan uppger man att man haft samtal med läraren efter programmet, men säger inte exakt vad som ingick där."


Källa, SVT Västnytt tisdag 19 juni 2012:
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastnytt/kritiserad-imam-fortsatter-som-larare

Inga kommentarer: