2012-10-06

Invandrarelev i koma får hemundervisningI förmiddags klockan 11.10 lördag 6 oktober 2012 sände Sveriges Radio P1 från en muslimtät skola i Tensta som ska läggas ner. I stället ska SFI flytta in. Invandrarelever i årskurs 5 intervjuades. Deras lärare förklarade att det blir problem med gängbildning när för många invandrarelever samlas på ett ställe.

Därefter berättade klasskamraterna i femman om en kille i klassen som fick utvisningsbeslut. Han blev så arg att han hamnade i koma. Läraren förklarade för radioreportern att skolan har skyldighet att ordna undervisning i hemmet om eleven inte kan komma till skolan. Kort därefter dök läraren upp i elevens hem och försökte tala till eleven i koma. Läraren frågade eleven om han hörde honom. Ingen respons. Så förklarade läraren att tjejerna i klassen saknar honom, och att han hoppas att han hör det.

Är det verkligen sant, att svenska lärare har skyldighet att undervisa invandrarelever som ligger i koma? Innebär inte det per definition att eleverna inte är kapabla att ta till sig undervisningen? Ska lärare verkligen få undervisa invandrarelever i koma på betald arbetstid? Eller handlar det om inbillningssjuka hos invandrarelever som enligt Migrationsverket inte har rätt att stanna i landet? Kommer eleven att bli frisk från sin inbillningssjuka så fort han får ett nytt besked om att få stanna?

Finns det fler apatiska flyktinbarn i koma som får hemundervisning i Sverige? Är Sverige rent av enda landet i världen som idiotiskt och naivt ger hemundervisning till invandrarbarn i koma för skattepengar?

Inga kommentarer: